Łączenie sztuk walki...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
aikido plus judo źleeeeeeeee
aikido plus karate O.K.
aikido plus box O.K
Ale ja trenuje karate i aikido
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dlatego, że koshinage będzie wtedy wychodzić...zbyt dobrze?aikido plus judo źleeeeeeeee Mad
Ja do aikido dodałem judo i grało fajnie. :wink:
Napisano Ponad rok temu
...wa mać, użyj wyszukiwarki
rozejrzyj się po forum
Tematy były wałkowane 794757146587216527652756756 razy!!!
I przejdź się,... wa na trening!!!
Już tak nie nabijaj postów :wink: . Bez przesady, nie trzeba latać po całym miescie po wszystkich klubach, wszędzie chodzić na treningi, strata czasu. Można się normalnie spytać o opinię/radę na jakiś temat ludzi, którzy posiadają zwiazane z tym doświadczenie, nie widzę z tym niczego złego. A temat nawet jeśli już był, to co w tym złego że raz na jakiś czas się go odkurzy?
Napisano Ponad rok temu
Kalaki niestety odpada bo treningi w wawie sa w klubie impact sa na 17.00 co mi koliduje z praca niestety, a innego klubu w-wie nie moge znalesc. Tylko nadal nie wiem co z Ryu Te - moze ktos trenowal i wyrazi swoja opinie na ten temat(przede wszystkim chodzi mi o skutecznosc) ??
pozdrawiam wszystkich
Napisano Ponad rok temu
Jak zależy Ci tak bardzo na skuteczności, to idź panie na boks, albo zapasy.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam wszytkich
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam wszystkich
Napisano Ponad rok temu
nie zależy mi na silnych tylko skutecznych udeżeniach
Powiedz zawodowemu bokserowi, że nie umie uderzać skutecznie, albo że bije gorzej jak aikidowcy :wink: .
Napisano Ponad rok temu
1. nie na tym mi zależy,
2. pamiętaj że aikidoka się nie bije tylko stosuje techinki obronne,
3. mając na myśli skuteczność myślem o serii bardzo szybkich ciosów połączonych z blokami; mocnych ale nie tak mocnych jak w boxie, a w boxie ciosy wyprowadzane są calym ciałem i raczej nie widzałem boxera który udeżał tak jak udeżają w wing tsun
4. w aikido jatwiej jest sie obronić przed ciosem wyprowadzanym całym ciałem niż przed serią szybkich ciosów, chociaż i to jest możliwe ale na bardzo wysokim poziomie aikido.
5. jeśli kogoś uraziłem to sorki ale wyrażam własna opinie, do której mam prawo
pozdrawiam wszystkich
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to idź, broń się przed bokserem. Był gość z aikidobudo z 7 czy 8 danem który próbował, (nie pamiętam nazwiska), i opuścił miejsce próby w pozycji "na Janka Wiśniewskiego"3. mając na myśli skuteczność myślem o serii bardzo szybkich ciosów połączonych z blokami; mocnych ale nie tak mocnych jak w boxie, a w boxie ciosy wyprowadzane są calym ciałem i raczej nie widzałem boxera który udeżał tak jak udeżają w wing tsun
4. w aikido jatwiej jest sie obronić przed ciosem wyprowadzanym całym ciałem niż przed serią szybkich ciosów, chociaż i to jest możliwe ale na bardzo wysokim poziomie aikido.
Napisano Ponad rok temu
No to idź, broń się przed bokserem. Był gość z aikidobudo z 7 czy 8 danem który próbował, (nie pamiętam nazwiska), i opuścił miejsce próby w pozycji "na Janka Wiśniewskiego"3. mając na myśli skuteczność myślem o serii bardzo szybkich ciosów połączonych z blokami; mocnych ale nie tak mocnych jak w boxie, a w boxie ciosy wyprowadzane są calym ciałem i raczej nie widzałem boxera który udeżał tak jak udeżają w wing tsun
7 cz 8 dan - takiego stopnia zaden aikidoka w polsce nie ma, chyba ze ktos z japoni ;p
Pamietaj ze zadna sztuka walki czy obrony nie jest skuteczna jesli ktos nie jest skuteczny.
Wiec nie klucmy sie co jest lepsze, bo to nie ma sensu.
Napisano Ponad rok temu
sluchaj jak ci ludzie mowia boks+zapasy
bardziej skutecznego polaczenia dlugo tzeba szukac
Napisano Ponad rok temu
Znając Bogumiła, wiem że chodziło mu o jujitsu sportowe lub modern jujitsu. A to zupełnie co innego niż tradycyjne.Bogumił -na judo i jujitsu chodziłem kiedyś i nie bardzo mi to pasuje.
Co się tak uczepiłeś tych tradycyjnychJakby mi na nogach też zależało to bym się na tradycyjne kung-fu zapisał...
Odpowiem jeszcze raz.PS -> Zapytam jeszcze raz wing tsun albo ryu te, jest skuteczne bo na filmach się ładnie prezentują ??
Sprawdzonymi uderzanymi są: boks, muay thai, kickboxing.
Sprawdzonymi chwytanymi są: zapasy, judo, bjj, luta livre (jeśli tak się pisze), sambo.
Z tego co piszesz, chcesz uzupełnić aikido o uderzane bez nóg, najlepszy wydaje się boks.
Proste rozwiązanie. Sport ogólnie dostępny. Po co kombinować :roll: .
Napisano Ponad rok temu
czy twoje wyobrazenie o ciosie podpartym cialem jest takie ze atakujacy robi 10 krokow rozpedu i pcha piescia jak husarz kopia?4. w aikido jatwiej jest sie obronić przed ciosem wyprowadzanym całym ciałem niż przed serią szybkich ciosów
Napisano Ponad rok temu
Jezeli wierzysz w skuteczność Aikido to słusznym wyborem będzie ving tsun. Style prpoonowane powyzej {boks, MT, itp.} mogą w przykry sposób obedrzeć ze złudzeń co do sensu trenowanych dotychczas stylów. pozdrawiam3. mając na myśli skuteczność myślem o serii bardzo szybkich ciosów połączonych z blokami; mocnych ale nie tak mocnych jak w boxie, a w boxie ciosy wyprowadzane są calym ciałem i raczej nie widzałem boxera który udeżał tak jak udeżają w wing tsun
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy ktos ma "National geographic-fight Science"?
- Ponad rok temu
-
ciezarki na kostkach
- Ponad rok temu
-
Worek w mieszkaniu?
- Ponad rok temu
-
Sprzęt do sportów walki
- Ponad rok temu
-
Nie, tylko nie od początku... "człowiek a nie styl"
- Ponad rok temu
-
co to za debil napisał.... buehehehe
- Ponad rok temu
-
Paradoks Kano
- Ponad rok temu
-
pompki naczczo ?
- Ponad rok temu
-
trening przedramion, chwytu itd..
- Ponad rok temu
-
Kluby SW w Polsce (ich wygląd, atmosfera panująca, profil)
- Ponad rok temu