Złamany paluch - jak z tym żyć ;)
Napisano Ponad rok temu
A i trenuje na parkiecie wiec obwiązanie np: całej stopy bandażem nie wchodzi w grę.
Napisano Ponad rok temu
Zrob sobie pare tygodni przerwy a jak nie przejdzie to idz do lekarza.
Najlepiej usztywnic w ten sposob, ze wkladasz jakis wacik miedzy paluch a sasiedni palec i owijasz oba palce duzo razy plastrem, nie dookola tylko tak na krzyz zeby bylo tez przyklejony troche do podbicia stopy. Nie wiem jak ci to inaczej wytlumaczyc ale mysle, ze dojdziesz do tego. :-)
pOzDrO !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzięki Boro za rade mam nadzieje że zadziała
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mialem pekniety palec u reki. Na poczatku wogole myslalem ze mialem wybity i z 2 tygdnie normalnie smigalem z nim, dopiero po 2tyg jak doszedlem do wniosku ze cos jest nie halo jak na zwykle wybicie to zrobili przeswietleni i okazalo sie ze cos tam sie ukruszylo i w gips na 2tyg. Po zdjeciu gipsu jak bolal tak bolal, jak sie nie zginal tak sie nie zginal. Poczatki byly trudne i bolesne ale po prostu go - no na chama to moze za mocne okreslenie ale - dosc mocno doginalem i sciskalem nim rozne przedmioty po jakis 2 miesiacach doszedl do uzywalnosci. Obecnie zgina sie prawie normalnie (nie do konca ale tylko minimalnie brakuje) jest lekko krzywy i od czasu do czasu pobolewa a minelo juz w pizdu czasu. Taki urok zlaman.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam w tym "pewne doswiadczenie"
nie odnisnie palcow ale kolana...
pojdz do tego lekarza i nie wyjdz dopoki ci pozadnie nie poradzi
bez oporu w panstwowych szpitalach trudno sie leczy :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak rzecze maro92.pamietajcie kontuzje nalezy rozruszac i po klopocie a jesli ten sprawdzony i powszechnie stosowany sposob nie spelni oczekiwan nalezy nie wychodzic od lekaza puki pozadnie nie poradzi 8) fajnie jest sie uczyc dzieki czyjemus doswiadczeniu zyciowemu coz teraz nastolatki szybciej dorastaja
sam wiesz ze nie chodzi mi o kazda kontuzje....
a co do ortopedow to mam pewnie wieksze doswiadczenie niz nie jeden dorosly :roll: ...
najlepiej dowiedziec sie na wlasna reke co po danej kontuzji trzeba robic, jakie zabiegi stosowac na rehabilitacji i pojsc do lekarza zeby wypisal akurat te zabiegi...
w niektorych szpitalach dzialanie laseru jest porownywalne do wtarcia fastum'a
Napisano Ponad rok temu
I takie pytanie czy istnieją jakieś ochraniacze na palce?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jeżeli nie podchodzi ??
- Ponad rok temu
-
Selekcja Arka Kupsa...
- Ponad rok temu
-
Ile biegac by nie tracic masy...?
- Ponad rok temu