Skocz do zawartości

Zdjęcie

national geografik wchodzi wsrodku arjanskie braterstwo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

budo_rzozio
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 315 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: national geografik wchodzi wsrodku arjanskie braterstwo

oni sie pierw stwozyli bo mozyni i meksykanie w kaliforni sie zloncyzli i biali byli odlonczeni od siebie i czesto byly gwalty, kradziez, ataki, na bialych wieznioch kiedy w ameryce wienzienia rasowo sie zloncyzli. Oni byli stwozeni zeby bronic bialych wiezniow napoczatku od tych gwaltow i atakow.

baju baju, z tego co wiem meksyki nigdy nie mieli kufla z asfaltami jak byl interes to szli na uklad ale do zaregli nie na uboj jak sie robil supel. w usa w pierdlu klawisze i mafia sie dzialkuja a nie jakies braciaki arjanskie to jest pic do filmow bo dobrze sie oglada
  • 0

budo_dxa
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 386 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Rzozio misiu ale tam pisze ze murzyni i meksyki stworzyli wlasne organizacje broniace swoich interesow , nie oznacza to ze sie polaczyli tylko ze sie zorganizowali murzynki osobno i meksyki osobno poczym zaczeli jechac po bielszych na co ci zrobili arjanskie kolko :)
  • 0

budo_piotrekde1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 853 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To może ja postaram się chociaż troszeczkę poprawić:

"Czy ktoś oprócz mnie oglądał ten program? Oni mieli wywiad z Michael’em Thompsonem, który podobno zabił 22 ludzi w więzieniach, i jak z gangu odszedł bo zaczynali zabijać rodziny tych którzy odeszli od gangu on braterstwo wprowadził do fundacji własnego stworzenia(?). Podobno nawet wysłali "śpiącego" co udawali, że idą na program świadków chowanych (nie wiem jak to po polsku się nazywa dokładnie) żeby go zaatakować i infiltrowali miejsca gdzie świadków fbi chowają. Oni także zabili po raz pierwszy w Stanach Zjednoczonych dwóch strażników więziennych w tym samym dniu i w tym samym więzieniu największego etapu(?) w tym czasie w całych Stanach Zjednoczonych gdzie największy przestępcy i najbardziej agresywni w całych Stanach Zjednoczonych siedzieli. Drugi (Clayton Fountain) zaatakował z kosą strażnika i leciał na niego krzycząc "czy wy skurwiele chcecie trochę tego?" i trzech zaatakował, jeden umarł w rękach syna a drugi wylądował na wózku inwalidzkim na całe życie, później on się chwalił z "zwycięską postacią" i powiedział że on to zrobił bo nie mógł pozwolić żeby Silverstein (pierwszy co zabił strażnika) by go pobił w martwych ciałach.

Inny gość, który nosi na oku łatę mówił żeby wejść do tego gangu co kontroluje cale społeczeństwo białych więźniów (tysiące ich w różnych więzieniach w różnych częściach kraju), trzeba być psychopatą, i sam mówił ze nim jest. Mówił, że oni zabijali na oczach wszystkich innych więźniów i strażników, żeby im pokazać, że nic nie mogą im zrobić i niczego nie maja do strachu, czy im dodadzą więcej lat na wyrok czy co zrobią.

Tu jest fotka Michael’a Thompsona (pierwszy z lewej), i gość co się nazywa John Greschner jest tutaj przed ostatni z prawej, który też odszedł z gangu, ale raz jak mordował kogoś w więzieniu to śmiał się i lizał krew z rąk.

Tu są artykuły po angielsku (Niemcy nie dawno też pojechali do Stanów żeby wywiady zrobić z tymi co odeszli z gangu i są ukrywani):
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Oni się najpierw stworzyli, bo murzyni i meksykanie w Kalifornii się złączyli i biali byli odłączeni od siebie i często były gwałty, kradzieże, ataki, na białych więźniów, kiedy w Ameryce więzienia rasowo się złączyły. Oni byli stworzeni żeby bronić białych więźniów na początku od tych gwałtów i ataków.

Na ostatniej fotce Michael Thompson jest w czapce, zapomniałem powiedzieć, ale oni też chronili włoskich mafiozów w więzieniach i nawet tworzyli (czy może stworzyli, nie wiem dokładnie) "hit squad" dla włoskich mafiozów na ulicach, bo la cosa nostra ich najwięcej zatrudniała do morderstw na ulicach prosto z więzienia (to byli najbardziej cenieni żołnierze)."
  • 0

budo_dime
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 811 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

że też ci się chciało
  • 0

budo_chrystianek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 668 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

cicho korwa bo go sploszycie :twisted:

dawaj wiecej strangler

wzucaj jakies filmiki
  • 0

budo_kalgon
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 162 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Taekwondo

Napisano Ponad rok temu

I po uja się z niego teraz nabijasz :?: , gość zrobił niezły odpał rok temu (czytałem ten temat), ale teraz przecież dał normalny temat, taki bardziej jako informacja, ja sam powiem szczerze, niewiele zrozumiałem z tego co przeczytałem, ale on nie musi znać polskiego, mieszka w USA, biegle mówi swoim językiem (czyli angielskim-amerykańskim, tak się to nazywa) a zna też polski, jak widać dosyć kiepsko, ale raczej rozumie co piszemy, czyli umie czytać po polsku, pewnie umie mówić, pisze kiepsko, ale trzeba zrozumieć, że polski jest szczególnie trudny w pisowni, masz takie żeczy jak "ó", "u", "ż", "rz" i trzeba zapamiętać, że tu się pisze tak, a tu tak, do tego jeszcze mamy tak, że niezawsze się pisze tak jak mówi, reasumując coś co dla nas jest proste, czyli np. my wiemy, że pisze się lubię, ale popatrzcie, że dla obcokrajowca, to mogło by być równie dobrze lóbje, więc jak ktoś uważa, że jest cwaniak, to zamiast nabijać się po polsku, niech zapyta stranglera po angiesku o co mu chodzi, i ciekawe ilu wyrazów mu zabraknie do zrozumienia całokształtu tekstu.
Pozdrawiam Kalgon i zachęcam do odrobiny empatii
  • 0

budo_separatysta
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 66 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

niech zapyta stranglera po angiesku o co mu chodzi

Strangler - What you talking about? I can't found in your topic any analogy to MA.
Probably, this guy ("master of prison") is some "master of ring"?
  • 0

budo_ukyo78
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1016 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To nie jest topik o MA tylko o ulicy, wiec temat jak najbardziej pasuje. Nie wiem o co koledzie chodzilo piszac posta ale linki dal ciekawe. Swoja droga angielski widze na poziomie polskiego autora 1 postu
:D
  • 0

budo_kalgon
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 162 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Taekwondo

Napisano Ponad rok temu

Chodziło mi raczej o prywatną rozmowe a nie tutaj na forum, poza tym niekażdy umie angielski, ale każdy umkie się nabijać, ale dobra ja kończe już, bo zaraz się offtop zacznie.
  • 0

budo_separatysta
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 66 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

to nie jest topic o ulicy tylko o pierdlu. jedyne powiązanie, że do pierdla wsadzili (być może) prosto z ulicy.
"ulica" jest działem forum całego serwisu.
A serwis to vortal o sztukach i sportach walki.
A bandyterka nie wiem co ma z tym wspólnego. tzn. wiem, bo ulica tak się kojarzy. ale sądzę, że ktoś kto wpadł na pomysł założenia działu "ulica" miał na mysli bójki uliczne itp., a nie tematy rodem "997".

już samo założenie topicu jest offtopem samym w sobie.
  • 0

budo_separatysta
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 66 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mój angielski był cyniczną odpowiedzią na propozycję Kalgon'a. Bez urazy. Na poprawności bynajmniej mi nie zależało, gdyż jako Polak mam swój własny język. Rozumiem, że Twój jest very very topse topse, jako że z York'u jesteś? 8)
No dobra, ale teraz to już rzeczywiście offtop offtopa, także auviedersehn.
  • 0

budo_email
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 874 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dla mnie temat ma tyle samo wspólnego z nie tylko tym forum ale i działem "ulica", co serial. Konkretny, oczywiście - 8) 8) 8) Prison Break 8) 8) 8) . Także proponuję przenieść go do działu "Multimedia" i będzie święty spokój :-)
A tak, jest Skazany na Śmierć. Temat, oczywiście :wink:
Co do polszczyzny/angielszczyzny - mnie osobiście ani to przeszkadza ani mnie śmieszy. Raczej co innego.
  • 0

budo_email
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 874 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Skazany na Śmiech miało być :D
  • 0

budo_chrystianek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 668 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

bo mam na to ochote
sam robie od huja bledow w pisowni polskiej (znacznie wiecej niz w angielskim - ktorego uzywam kazdego dnia)

gosc ma image na forum
i ten post bynajmniej go nie zmienia
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024