zadnych receptorów? wiesz jak dziala przewodnictwo nerwowe, czym idzie do mozgu informacja ze boli? A to ze znasz jeden enzym to nie znaczy ze rozumiesz w pelni dzialanie organizmu (i leku na niego). Ja nie widze powodu zeby stosowac cos co nie jest potrzebne i nie ma tu tłumaczenia, ze my lekarze wiemy, bo guzik wiecie, medycyna nie ma takiego poziomu zeby mozna powiedziec 'wiem wszystko' o wielu rzeczach zielonego pojecia nie macie a żyć jakoś trzebastary nie chce mi sie z Toba dyskutowac... NLPZy nie blokuja zadnych receptorów tylko są blokerami cyklooksygenazy, nie narasta na nie tolerancja
nie jestem lekarzem ale nie chcesz mi chyba powiedziec ze kazdy uraz powoduje stan zapalny? a przepisuja te środki najczesciej dlatego ze jak przestanie bolec to się pacjent odpierdoli i o badania nie bedzie nudzić a te kosztuja a szpital nie ma kasy itd.a odpowiedzia na uraz jest stan zapalny... masz mierne pojecie o medycynie i się wymadrzasz.
mylisz się grubo, moze nie buców nawet (bo to nie o to chodzi) ile zwyczajnych niedouczonych rutyniarzy (sory ale ja naprawde nie mam szacunku do wiedzy przekazywanej na studiach medycznych) . Jak ktos chce byc dobry to się uczy sam,uzupełnia wiedze a jak się sam nie uczy to, to czego się tam nauczył wsadzić sobie moze..a takich jest większosć właśnie.az tak wielu lekarzy buców nie ma.
Niestety taka jest prawda ze wiekszość pacjentów leczacych sie w publicznej sluzbie zdrowia jest spławiana bo taka jest polska rzeczywistość.
a nie kazdego stac zeby z kazdym urazem (a jak ktoś ćwiczy to ma je ciągle) latał do prywatnego i bulił minimum 70 za wizyte, drugie tyle za USG, i jeszcze raz za wizyte zeby lekarz to USG zobaczył. Jak się chce kase oszczedzic to sie trzeba nauczyć z nimi radzić a nie jakiś pieprzenie o inwestowaniu..w co inwestuje? co zyski z tego bedzie miał?
a ze w internecie bzdury moga pisac, jasne chodzi o to zeby sam porównał opinie , lekarzy, nielekarzy, jeszcze doczytał gdzies na temat i wtedy bedzie miał wiedze co zrobić, prawda?