Ból kolana.
Napisano Ponad rok temu
Mam pewien problem. Mam 22 lata. Zacząłem grać w unihokeja, po 6 letniej przrwie. W tym czasie nic kondycyjnego w sumie nie robilem. Krótkie epizody z SW i troche siłki. No i juz po 2-gim treningu zaczęło mnie boleć lewe kolano. Nie boli mnie raczej przy zginaniu, czy prostowaniu, ale delikatnie przy chodzeniu i konkreeetnie przy bieganiu i przy ruchu kolanami na boki. Oprocz tego kolano jest minimalnie opuchnięte w dolnej części. Już przed ostatnim treningiem posmarowałem sobie Fastum i było lepiej, ale po paru godzinach po treningu gorzej. Trenuje 2 razy w tygodniu.
O co choidz? Czy to jakieś przetrenowanie?
Napisano Ponad rok temu
najlepiej pojsc do lekarza. np sportowego, jesli on nie bedzie wiedzial co to na pewno zleci potrzebne badania.
moze to i nic powaznego ale lepiej dmuchac na zimne. kolana sie jeszcze przydadza
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tu masz przykladowe:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ten chyba by wystarczyl: Ochraniacz stawu kolanowego Knee Pad M#####vid
nie sa tanie ale zdrowie ma sie jedno, alternatywa to zamowic z zagranicy
Napisano Ponad rok temu
Nie boli mnie raczej przy zginaniu, czy prostowaniu, ale delikatnie przy chodzeniu i konkreeetnie przy bieganiu i przy ruchu kolanami na boki. Oprocz tego kolano jest minimalnie opuchnięte w dolnej części. Już przed ostatnim treningiem posmarowałem sobie Fastum i było lepiej, ale po paru godzinach po treningu gorzej. Trenuje 2 razy w tygodniu.
O co choidz? Czy to jakieś przetrenowanie?
łękotka uszkodzona. Stabilizator nic nie pomoże w takich przypadkach, trzeba to leczyć farmakologicznie i rehabilitacją. Zadnych przeciwzapalnych i przeciwbolowych (fastum=syf).
na stluczenia polecam arcalen (jest super)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak? przed czym?nieprawda, stabilizator chroni kolano podczas treningu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o zadnym rince nic nie wiem. wiem tylko ze masc przeciwbolowa dziala jedynie objawowo (wogole nie wiem po jaki kij znieczulac takie urazy skoro bol jest informacja o tym ze cos sie dzieje i usuwa go tylko kretyn) i w niczym nie pomaga, a dodatkowo szkodzi w ten sposób ze wytwarza tolerancje i jak naprawde trzeba bedzie cos znieczulic (np przed walka cos uszkodzonego) to juz nie zadzialaBTW fastum to syf?? a o schemacie RINCE słyszał ty w ostrej fazie urazów??
dokladnie, nie rozgrzewac, tylko zamrazac. Ale krio (głębokie) nie mozna od razu (po 72 godz.chyba - ale nie pamietam) a lod (powierzchniowo) chyba mozna od razu, czy też po jakimś czasie?
Napisano Ponad rok temu
a leki p/ bólowe p/zapalne z grupy niesteroidowych leków przeciwzapalnych AFAIK nie wywołuja tolerancji
moim zdaniem temat do usuniecia ze wzgledu na stezenie błednych opini
Napisano Ponad rok temu
tak pod warunkiem że ktoś ma zapalenie...a nie mechaniczny uraz (typu wylew i rozerwanie tkanek)nie działa objawowo mistrzu bo działa przeciwzapalnie czyli tak jakby czesciowo przyczynowo tez...
nie ma lekow przeciwbolowych nie wywolujących tolerancji (dzialnie znieczulajace bol polega na zablokowaniu receptorow czuciowych) dlugotrwale ich blokowanie musi ja wywolywaca leki p/ bólowe p/zapalne z grupy niesteroidowych leków przeciwzapalnych AFAIK nie wywołuja tolerancji
Sawosz przestan sie wymadrzac, jak taki dobry jestes to mu napisz co ma robic bo wyobraz sobie ze nie kazdy moze pojsc tak sobie do lekarza.moim zdaniem temat do usuniecia ze wzgledu na stezenie błednych opini
czasem ze skierowaniem od ogolnego bedzie czekal dwa miesiace, a jak pojdzie i akurat trafi na jakiegos buca, ktoremu dajmy na to ordynator zalecil spławianie pacjentow ze wzgledu na problemy finansowe szpitala,to co? przepisze mu taki fastum i zaleci stabilizator (bo sie moze nie znac jak to się czesto zdarza) chłopak rozwali sobie jeszcze bardziej noge i nigdy jej nie wyleczy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pomoc ulozeniu w treningu
- Ponad rok temu
-
animal cuts
- Ponad rok temu
-