Ganglia
Napisano Ponad rok temu
Jeśli tak to jak ją leczyliście?
Napisano Ponad rok temu
Czy miał ktoś z was ganglie na nadgarstku?
Jeśli tak to jak ją leczyliście?
Zona ma ale jej zrobila sie dosc twarda i nie jest na wierzchu tylko gdzies pomiedzy sciegnami nadgarstka czeka ja operacja bo moze kiedy stwardnieje doprowadzic do paralizu.
Nie ma jak ja leczyliscie tylko idz do lekarza bo nie wiadomo co to jest.
Mam znajomych ktorzy rozbijali taka mase plywajaca na nadgarstku deska i zyja ale nie polecam tej metody
Chodzi Ci o ganglion czyli torbiel galaretkowa prawda ?
Napisano Ponad rok temu
No ale chociaż może ktoś powie na ile z treningu go wyłączyło(a może nie wyłączyło?) i takie tam.Nie ma jak ja leczyliscie tylko idz do lekarza bo nie wiadomo co to jest.
Do lekarza sportowego już jestem umówiony, jak narazie lekarz rodzinny zgadł ten termin i skierował.
raczejChodzi Ci o ganglion czyli torbiel galaretkowa prawda ?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Wszystko zgadza się opisem z tej strony.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do leczenia, to moją mamę leczyli najpierw w sposób że samo zniknie, potem chirurg to nacinał, a ostatnio jak się znów zrobiło to mama sama sobie to palcem ugniotła tak że pękło
Napisano Ponad rok temu
No tak tylko jak to zrobić trenując aikido :? Nikya i sankya są robione bezboleśnie prez wychylenia itd. ale to już jest naprawdę wysoki poziom umiejętności.To się robi przedewszystkim z powodu przeciążenia nadgarstków więc kup sobie jakąś opaskę na nadgarstek, żeby go usztywnić i odciążyć, a na treningu po prostu staraj się jak najmniej używać tej ręki.
Napisano Ponad rok temu
Zwyczajnie: przez jakiś czas nie odbierać technik tym nadgarstkiem, przyjmując tylko na drugi.No tak tylko jak to zrobić trenując aikido :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- nie jest znany konkretny powód tworzenia się ganglionu ale w moim przypadku jest to raczej przez przeciążenie stawu na treningach
- narazie przez 3 miesiące będzie trzeba to obserwować i zrobić usg w między czasie
- jeśli nie boli ani nic z tych rzeczy to może z czasem poprostu zanikać(poza widocznością w żaden sposób nie będzie szkodzić), a jeśli przejdzie w stan zapalny to będzie bolało i może być zaczerwienione(wtedy pozostaje albo punkcja albo operacja)
- lekarz przepisał mi fastum 3-4 razy dziennie i opaskę uciskową na czas treningów
No i tyle. Pożyjem zobaczym.
Napisano Ponad rok temu
btw. lekarz przepisał mi na to venożel i zalecił moczenie ręki w soli bocheńskiej.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o żel to pewnie każdy lekarz inną firmę poleci. Grunt żeby zapobiegało przejściu z łagodnego do ostrego zapalenia.
A cóż to "sól bocheńska"? oraz jakie ma działanie?
Napisano Ponad rok temu
jest to jedna z soli leczniczych.A cóż to "sól bocheńska"? oraz jakie ma działanie?
"Bocheńska lecznicza sól jodowo-bromowa do kąpieli i inhalacji.
Stosowana w schorzeniach:
- reumatycznych,
- przemiany materii,
- ginekologicznych,
- dermatolgicznych,
- w przeziębieniach."
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
sól (NaCl) a sport
- Ponad rok temu
-
kółka gimnastyczne
- Ponad rok temu
-
Jaki jest trening na zwiększenie wytrzymałości fizycznej????
- Ponad rok temu
-
Łyżwy
- Ponad rok temu
-
dlaczego właściwie niegazowana?
- Ponad rok temu
-
ochraniacze kolan
- Ponad rok temu
-
Alkohol i jego wpływ na efekty treningu sztuk walki