kravka kicha
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dźgał ktoś kiedyś kogoś w prawdziwej walce?
Napisano Ponad rok temu
to może jeszcze raz zapytam, tym razem wszystkich:
ja wpychalem kciuki w parterze
i sobie dawalem wciskac, zeby zobaczyc co sie stanie
Ale dźgnięcie w walce jest zbyt trudne do skontrolowania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
NOOO! czyli wniosek z tego ,że jednak kravka to nie taka kicha
Zmartwię Cię. Kolega... tai chi ćwiczył
Napisano Ponad rok temu
Zmartwię Cię. Kolega... tai chi ćwiczył
po tai chi się nie kicha?
Napisano Ponad rok temu
Jak nie trenujesz a wtykasz to jesteś pozer
uff. w takim razie dobrze ze trenowalem bo jeszcze bym dostal wpierdol na miescie gdybym kiedys sprobowal
Napisano Ponad rok temu
to może jeszcze raz zapytam, tym razem wszystkich:
Mnie się zdarzyło
Na samymy początku mojej kariery zawodniczej w KM gdy byłem tak zielony jak liście na drzewach. Zaczepił mnie taki (niezły rozrabiaka - jak niosła wiesć gminna) no i zaczeła się dość gwałtowna wymiana poglądów (he he). Niewiele wtedy umiałem ale pamietałem, z treningów że trzeba atakować krocze i oczy (to z czym krytycy KM sie tak pogodzić nie mogą). W każdym bądź razie w czasie walki na ziemi wsadziłem facetowi palce w oczy, skręciłem wory.... zadziałał efekt bólowy facet odskoczł i na ponowne tarzanie nie miał ochoty, po chwili zaczeła się ponowna napieperzanka w stójce...
Napisano Ponad rok temu
Następna kwestia to bezpieczeństwo i efektywność ćwiczenia technik KM w takich miejscach jak środki lokomocji lub różne mniej lub bardziej zagracone pomieszczenia.Czy ci którzy nie trenują w takich miejscach(np.kickboxerzy) są mniej skuteczni i nie poradzą sobie gdy trzeba będzie walczyć w pomieszczeniu czy autobusie?Zasadność trenowania w takich pomieszczeniach wydaje się być chwytem reklamowym aby uatrakcyjnić zajecia...ale czy przez to zwiększa się efektywność?
Napisano Ponad rok temu
No bezpieczeństwo zależy od prowadzących zajęcia. A czy poprawia efektywność? Myśle że tak. Ten przykładowy kickbokser też sobie poradzi tylko że dla niego walka w tramwaju to raczej nowość a ktoś po takich zajęciach (niekoniecznie kraver jakikolwiek fighter) ma tą przewage że już sobie przetestował czym się to różni (oczywiśćie nie w 100%) od ringu i sali treningowej.Następna kwestia to bezpieczeństwo i efektywność ćwiczenia technik KM w takich miejscach jak środki lokomocji lub różne mniej lub bardziej zagracone pomieszczenia.Czy ci którzy nie trenują w takich miejscach(np.kickboxerzy) są mniej skuteczni i nie poradzą sobie gdy trzeba będzie walczyć w pomieszczeniu czy autobusie?Zasadność trenowania w takich pomieszczeniach wydaje się być chwytem reklamowym aby uatrakcyjnić zajecia...ale czy przez to zwiększa się efektywność?
Napisano Ponad rok temu
efektywność ćwiczenia technik KM w takich miejscach jak środki lokomocji lub różne mniej lub bardziej zagracone pomieszczenia.Czy ci którzy nie trenują w takich miejscach(np.kickboxerzy) są mniej skuteczni i nie poradzą sobie gdy trzeba będzie walczyć w pomieszczeniu czy autobusie?Zasadność trenowania w takich pomieszczeniach wydaje się być chwytem reklamowym aby uatrakcyjnić zajecia...ale czy przez to zwiększa się efektywność?
Powiem tak: treningi krav maga w autobusie to stosunkowo mały "chwyt reklamowy" w porównaniu do treningów w samolocie co przecież się w Polsce zdarzało.
W obu wypadkach jest to swego rodzaju chwyt marketingowy średnio mający zastosowanie w cyklu treningowym (może jako element psychologiczny - oswojenia zawodnika z nowym terenem walki , lub jego specyfiką)
Ale generalnie umówmy się takie patenty, "błyszczyki" przypominają mi różne szalenie ciekawe pomysły rodem z ksiażek sensacyjnych np: w jednej z nich zamknieto szkoloną grupę szpiegów na miesiąc w całkowicie zaciemnionym pomieszczeniu i uczono walki w ciemności!, albo w innej szpiegów szkolono w kostnicy na trupie, uderzano w klatke piersiową po czym rozkrajano nieboszczyka i sprawdzano ile kosci się połamało!
To są dopiero pomysły panowie!
... po paru latach treningu gdy przpominałem sobie te błyszczyki uśmiechałem się z rozrzewnieniem nad własną naiwnością.
Niemniej takie krążace mity, mitologie, historie (które ja nazywam błyszczykami) przyciągaja do treneningu na początku i jeśli człowiek złapał bakcyla i rozwija się dalej w systemie, po jakimś czasie sam dojdzie do wniosku że problem nie nazywa się gdzie trenować ... w samolocie, w autobusie, w kostnicy czy w wodzie (a to kolejny taki błyszczyk metodyki treningowej - niemniej zupełnie pozbaiony sensu bo czyż jest sens na szkolnie samoobrony w wodzie?, jakbyśmy to byli stale narażeni na rabunek w basenie czy jeziorze). Innymi słowy człowiek zazwyczaj wyrasta po jakims czasie z takich "błyszczyków"
Napisano Ponad rok temu
Ps. no i co z tym kichaniem w kravce? Ja niestety tylko gryzę, ale nakichanie na przeciwnika też mogłoby przynieść efekty. :wink: kravka gryzie, kravka kicha...
Napisano Ponad rok temu
albo w innej szpiegów szkolono w kostnicy na trupie, uderzano w klatke piersiową po czym rozkrajano nieboszczyka i sprawdzano ile kosci się połamało!
To są dopiero pomysły panowie!
... po paru latach treningu gdy przpominałem sobie te błyszczyki uśmiechałem się z rozrzewnieniem nad własną naiwnością.
"Bractwo Rozy"?
Napisano Ponad rok temu
gazem go bylo zalatwic albo paralizatorem hehe :wink:zadziałał efekt bólowy facet odskoczł i na ponowne tarzanie nie miał ochoty, po chwili zaczeła się ponowna napieperzanka w stójce...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gazem go bylo zalatwic albo paralizatorem hehe :wink:zadziałał efekt bólowy facet odskoczł i na ponowne tarzanie nie miał ochoty, po chwili zaczeła się ponowna napieperzanka w stójce...
Niestety akurat nie miałem przy sobie...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
KRAV MAGA MODENA POZNAN
- Ponad rok temu
-
Różnice
- Ponad rok temu
-
Lotar kapap
- Ponad rok temu