Corny i inne batoniki musli
Napisano Ponad rok temu
Nie będę więcej rozpisywać, jak znajdą się osoby, które orientują się w temacie, to pokuszę się jeszcze zadać parę pytań
btw. chodzi mi głównie o przekąskę po treningu, bądź w pracy- by było smacznie, a mimo wszystko zdrowo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niby powinny byc, ale czy na pewno tam jakiejs chemii nie laduja to kto to wie... :roll:
Napisano Ponad rok temu
liczę z ogromną nadzieją, że pojawi się jakiś specjalistyczny pościk jak to Słoniak za dawnych czasów sypał różnymi mądrościami, fajnie wytłumaczonymi.
A jeśli już o smaku dyskutujemy- bananowy corny, podlany od spodu czekoladą rządzi
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie same superlatywy, a ja akurat uwielbiam CORNY BIG ŻURAWINOWY
więc mam 120+ experience u kolegów z internetu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego wynika, że Corny jest po prostu 3-4 razy mniej niezdrowy niż zwykłe batony. Nic nie zastąpi świeżych owoców.3-4 sztuki batoników corny równa się jednemu zwykłemu batonowi (pokroju twix, bounty)
Już od dłuższego czasu staram się ograniczać słodycze. Kiedy mam ochotę na coś słodkiego, kupuję sobie drożdżówkę, a czekoladę jem tylko w ostateczności i nie więcej niż 2-3 kostki.
P.S. Od batonów typu Mars czy Twix bardziej niezdrowe są chyba tylko te teleskopowe.
Napisano Ponad rok temu
Prawie w każdym można znaleźć składnik który jest zdrowy : w czekoladzie np. magnez, w niektórych ciastkach mąkę z pelnego przemiału, czy płatki, orzeszki, sezam, płatki itp.
Ale w sumie takie połączenie tłuszczów, mleka, i cukru raczej chyba nie jest dobre
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sacharozę,
i rzeczy zawierające sam cukier (napoje gazowane, słodzone ... )
Napisano Ponad rok temu
Gorzka tak, a jej akurat nie lubię.Czekolada akurat jest dość zdrowa
Napisano Ponad rok temu
Tori- myślę, że nie można popadać w skrajności :wink: jak masz ochotę na ten musli-batonik- to spoko. Jest w nim trochę cukru- ale przecież nie będziesz jadł batoników trzy razy dziennie. Tyle, że ja bym wybrała ten bez czekolady (chociaż ją lubię -raczej nie jadam).
A podyskutować czy zdrowe- dla wlasnej świadomości chyba zawsze warto.
życzę smacznej przekąski
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kawa
- Ponad rok temu
-
szybkostrawny zdrowy posilek przedtreningowy SW
- Ponad rok temu
-