Boks czy tkd?
Napisano Ponad rok temu
i tu sie chlopie mylisz, w boksie sa rozne rzeczy wykonywane nogami, nie mowie tu o kopnieciach ale kazde uderzenie i wyprowadzenie ciosu z reki jest poprzedzane wjazdem z nogi , pomijanie jej jest wielkim bledem
a czy ja mówię, że tak nie jest ????
nie dopisuj mi rzeczy których nie powiedziałem,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niczego takiego nie zrobilem, napisalem tylko o kwesti wchodzenia nogami i zeby jej nie pomijac , gdzie tu cos komus dopisuje
1. boks ma lepiej opanowane techniki ręczne
2. poniewaz boks walczy (uderza) tylko za pomocą rąk
a ty mi mówisz - że ja mówię - że w boksie się nie porusza i nie używa nóg podczas ataku.
Czepiasz się moim zdaniem.
Jak chcesz kontynuować, to możesz też dopisać, że jako laik pominąłem balans ciała, kontrolę dystansu i tym podobne rzeczy.
Capisci ?
Napisano Ponad rok temu
nie chcialem zeby to bylo odebrane jako czepianie sie ale widac tak wyszlo, trudno
Napisano Ponad rok temu
mysle ze blednie odebralos to jako jakis atak , ja chcialem tylko wspomniec o nogach bo wydawalo mi sie to wazne, moze sie mylilem trudno, zdarza sie.
jak wieki temu zacyznałem przygodę z SW, to pierwszy był kickboxing i nogi przy wyprowadzaniu uderzeń rękami są dla mnie oczywistością.
Więc uznałem, że skoro mi piszesz o oczywistościach, to się czepiasz.
Idziemy na piwo? Ja stawiam
Napisano Ponad rok temu
Sorry za OT.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
edit: chyba, że to tylko wycięte w celach propagandy kawałki ... żartuję oczywiście.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
faktycznie pare dobrych akcji w wykonaniu zawodników taekwondo (ale ten kop na ziemi był trochę chamski :wink: )
..i ciekawy craul nurkujacy w wykonaniu jednego z kickbokserów :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak trenujesz tak cwiczysz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kup se nóz to napewno sie sprawdzisz na ulicy to jest Krakowska rzeczywistosc =( niestey!! tak jest albo zrob sobie grupe ktora bedzie sie bic z Twoimi wrogami to tez neistey rzeczywistosc krakowska =/ jak na moje oko na ulicy najlesza sztuka walki to taka ktora od razu do parteru sporowadza np zapsy judo itp
Kolejny teoretyk. Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Średnia statystyczna tematów z "ulica"?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
powazny problem
- Ponad rok temu
-
sie obron cwaniaku
- Ponad rok temu
-
Walka uliczna (żule)
- Ponad rok temu