Boks czy tkd?
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli masz wątpliwości czy sobie poradzisz lepiej wyskakuj z kasy.
wojowniczy dzisiaj lemur zwany rocco..
Napisano Ponad rok temu
w szpitalu będziesz mógł zastanowić się nad tym co piszesz
Napisano Ponad rok temu
kazdy moze urazic boxera, niestety nie kazdy jest w stanie go przeprosic
Jezeli codzi ci o ulice to napewno boks bedzie lespzy btw: sam sie ucze
Napisano Ponad rok temu
Grzeczni chłopcy boksu nie trenują.
Połączenie BJJ i Muay thaj jest super. Niestety nie mam tyle czasu aby zaczynać i jedno i drugie. Do tego jeszcze zapasy i byłby komplet.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
niz byc zwyklym drewniakiem jak Diablo
what does it mean????
skoro cwiczysz jednocześnie TKD, boks i BJJ to swoim przykładem dowodzisz że samo TKD nie jest skuteczne.Ale coś w nim zawsze jest, ja np. nie neguje skuteczności wysokich kopnięc na ulicy bo wielokrotnie na moich oczach ktos znokautowal pieknym nerio lub dollyo na głowę niejednego chłopa, natomiast ten ktoś w życiu nie uczeszczał na zadne treningi.
Jednak co do skuteczności TKD na ulicy cechuje mnie mniejszy optymizm..bardzo dużo zalezy od trenera, ale nie do końca.. np. ja bardzo cenie trenera klubu w którym aktualnie jestem, uważam ze jest świetny i uczy walki lepiej od wszystkich poprzednich (a bylo ich troche) natomiast z przykroscia musze stwierdzic ze znacznie skuteczniejszych technik ulicznych nauczyli mnie poprzedni trenerzy (m.in. kicka, czy MT), którzy od tego obecnego byli duzo słabsi ale jeżeli wziasc taka grupe trenujaca kicka w moim starym klubie kontra grupe TKD w ktorej teraz cwicze i zrobic konfrontacje...to moim zdaniem masakra by byla.. :roll:
Poprostu uważam że nie należy mylić ulicy ze sztukami walki bo to naprawde są dwie różne rzeczy. Te rzeczy mają zupełnie inny cel w sztukach walki walczy sie dla sportu, na ulicy dla zniszczenia przeciwnika w najprostszy możliwy sposób, jasne że w walce zawsze liczy się nokaut jednak ćwicząc style sportowe uczymy się to robić tylko w ściśle okreslony sposób(utrudniony regułami stylu), i nie wiem czy takie długie ćwiczenie nie wykształca złych odruchów bo ktos taki bijac się pomysli ze to ring albo mata i zamiast wziasc kosz na smieci i poprostu komuś zap... to bedzie odstawial walke techniczna i skonczy marnie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
skoro cwiczysz jednocześnie TKD, boks i BJJ to swoim przykładem dowodzisz że samo TKD nie jest skuteczne.Ale coś w nim zawsze jest, ja np. nie neguje skuteczności wysokich kopnięc na ulicy
sally, chłopcze
gdybyś pilniej się uczył, zapewne wiedziałbyś, że tkd itf przewiduje atak na wszystkie trzy strefy ciała.
I nie wiem czy na nogi nie jest więcej technik nożnych niż na głowę. Więc utożsamianie tkd wyłącznie z wysokimi kopnięciami dowodzi jedynie Twojej ignorancji.
Napisano Ponad rok temu
sally, chłopcze
gdybyś pilniej się uczył, zapewne wiedziałbyś, że tkd itf przewiduje atak na wszystkie trzy strefy ciała.
I nie wiem czy na nogi nie jest więcej technik nożnych niż na głowę. Więc utożsamianie tkd wyłącznie z wysokimi kopnięciami dowodzi jedynie Twojej ignorancji.
wez sie opanuj, czy ja pisze ze TKD to tylko techniki na gowe?
wiem ze to rowniez techniki na pas...ale lowkick..nie rozmieszaj mnie jak ćwiczysz TKD to wyskocz na lowkicki z pierwszym lepszym z dobrego taja i napisz ile wytrzymales i jak długo się leczyłes potem
Napisano Ponad rok temu
wez sie opanuj, czy ja pisze ze TKD to tylko techniki na gowe?
Ale coś w nim zawsze jest, ja np. nie neguje skuteczności wysokich kopnięc na ulicy bo wielokrotnie na moich oczach ktos znokautowal pieknym nerio lub dollyo na głowę niejednego chłopa, natomiast ten ktoś w życiu nie uczeszczał na zadne treningi.
owszem tak sugerujesz
wiem ze to rowniez techniki na pas...ale lowkick..nie rozmieszaj mnie jak ćwiczysz TKD to wyskocz na lowkicki z pierwszym lepszym z dobrego taja i napisz ile wytrzymales i jak długo się leczyłes potem
sally drogi kolego,
podobno najgorsza w życiu jest świadomość własnej niewiedzy.
a slyszales w tkd o kopnięciach na kolano?
Bo ja te miałem na myśli.
Napisano Ponad rok temu
wrzuć , brzmi ciekawie zwłaszcza ze ten fighter wrocław to dość dobry klub kickanasz klub WSKT Wrocław zrobil sparing kickboxing FIghter wroclaw .3 do 1 dla nas w nokautach .mam filmik z tego sparingu postaram sie wrzucic
Napisano Ponad rok temu
tkd itf uczy polaczenia technik recznych BOKSERSKICH z noznym i dlatego jest najbardziej urozmaiconym stylem
Wątpię, żeby tkd itf uczyło wszystkich tych samych technik bokserskich co w boksie. Jest to niemożliwe, choćby z powodu innego sposobu walki.
Tkd kładzie słaby, w porównaniu z boksem, nacisk na techniki ręczne. Bez znajomosci podstaw boksu nie wierzę, że taekwondoka pokona boksera z tym samym starzem... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja moge tak samo uogolnic ze na bjj kladzie sie slaby naciska na takedowny
No bo porównując do np. judo czy zapasów, to jest prawda... Ale masz rację, to zależy od klubu/trenera. Jeśli trener trenował np. boks, jest w stanie to i owo przekazać innym (ale to nie będzie 100% boksu!).
Napisano Ponad rok temu
Tkd kładzie słaby, w porównaniu z boksem, nacisk na techniki ręczne.
w porównaniu z boksem, każda inna SW kładzie słaby nacisk na techniki ręczne .
Przecież boks ma tylko techniki ręczne (nie jest to przytyk tylko wskazanie faktu).
Bez znajomosci podstaw boksu nie wierzę, że taekwondoka pokona boksera z tym samym starzem... :roll:
a na jakich zasadach ma być walka?
bokserska czy z nogami?
parter też będzie?
czy na punkty jak w walce sportowej w tkd (i z ograniczeniami z niej wypływającymi) czy full kontakt i KO jest dozwolone?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
edit: rzaiel17: Żaden doświadczony bokser nie będzie na ulicy trzymał gardy, jak w rękawicach na treningu...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w porównaniu z boksem, każda inna SW kładzie słaby nacisk na techniki ręczne .
Przecież boks ma tylko techniki ręczne (nie jest to przytyk tylko wskazanie faktu).
i tu sie chlopie mylisz, w boksie sa rozne rzeczy wykonywane nogami, nie mowie tu o kopnieciach ale kazde uderzenie i wyprowadzenie ciosu z reki jest poprzedzane wjazdem z nogi , pomijanie jej jest wielkim bledem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
powazny problem
- Ponad rok temu
-
sie obron cwaniaku
- Ponad rok temu
-
Walka uliczna (żule)
- Ponad rok temu