Front kick - problem
Napisano Ponad rok temu
jestem nowy na forum mam pewnien problem (z góry prosze o nie usuwanie tematu)
nie chodze narazie na nic ale bede chodził na boks lub kick boxing mam obecnie skończone 15 lat.
problem polega na tym ze na pewnej strone wyczytałem że wykonywanie frontkicka wyglada tak żę noga którą nie wykonuje sie kopu musi być ciągle prosta w kolanie.
próbowałem tak ćwiczyc i nic nie idzie;/
czy tej nogi aby na pewno lekko sie nie mozna ugiąć przy wyprowadzaniu kopnięcia?? bo mi sie sama lekko zgina;/ pomóżnie i nie wyśmiejcie
Napisano Ponad rok temu
witajcie
jestem nowy na forum budo
na vortalu :-) budo.
Nie ma sie z czego śmiać, tylko trzeba ćwiczyć. Nie wiem jak Ci pomóc - chyba jedyna sensowana rada to "leć na trening".
Ciężko jest opisać technikę kopmięcia, tym bardziej, że nic nie ćwiczyłeś.
Tylko na macie/ringu instruktor Ci wytłumaczy, pokaże i poprawi.
Napisano Ponad rok temu
ja to na nic nie chodziłęm tylko sam ćwicze na worku i nie stety nie wiem kiedy bede na coś chodził bowiem musze poprawić oceny i są jeszcze inne sprawy.
ćwicze dużo na worku i kopnięcia też, a najgorsze jest jak sie po dłuzszym czasie człowiek dowie ze to co robił robił nie poprawnie.
WIem tylko że dobrze wynkonuje low kick (tata sie a kurat na tym zna codził na kyokushin lub jakoś tak nie wiem jak sie pisze) to mnie wytrenował ale po zatym to z kopnięć reszta nie idzie
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
na pewnej strone wyczytałem że wykonywanie frontkicka wyglada tak żę noga którą nie wykonuje sie kopu musi być ciągle prosta w kolanie.
próbowałem tak ćwiczyc i nic nie idzie;/
gdzieś się takich bzdur naczytał? nie rób tego bo sobie coś uszkodzisz
Jest dokładnie odwrotnie, przy kopaniu frontkicka noga podporowa (ta na której stoisz) nie może być NIGDY prosta
a stopa tej nogi podporowej musi być lekko skręcona za zewnątrz
na tym obrazku trochę słabo to widać ale lepszego nie mam:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
PS> o takich rzeczach to pisz w kategorii: boks,muay thai,kickboxing
Napisano Ponad rok temu
Pewnie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]gdzieś się takich bzdur naczytał?
Sally dobrze napisał, wręcz nie da się kopnąć technicznie i silnie z nogą wyprostowaną. Najważniejsze, żebyś w kopnięcie włożył biodra i odpowiednio wysoko uniósł kolano przed wykonaniem. W kicku częściej się używa kopnięcia frontalnego "odpychającego", ale można też kopnąć uderzając podbiciem stopy.
Napisano Ponad rok temu
Pewnie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
piszą bzdury,ale koleś na zdjeciu pokazuje to poprawnie, ma ugiętą noge podporową i odkręconą stopę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
edit: podlaczam sie do tej czesci o nie uczeniu sie z netu, bo o sekcji nic nie wiem wiec nie mowie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
yyy przecież w karate są frontkicki więc czemu ojca nie spytasz?WIem tylko że dobrze wynkonuje low kick (tata sie a kurat na tym zna codził na kyokushin lub jakoś tak nie wiem jak sie pisze) to mnie wytrenował ale po zatym to z kopnięć reszta nie idzie
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem jak jest w kyokushin, ale w np. shotokan frontkicki kopie się inaczej niż w kb.yyy przecież w karate są frontkicki więc czemu ojca nie spytasz?
Napisano Ponad rok temu
To znaczy jak?Nie wiem jak jest w kyokushin, ale w np. shotokan frontkicki kopie się inaczej niż w kb.
Napisano Ponad rok temu
Do mnie pijesz?a masz dwie nogi normalne czy sztuczne?
Napisano Ponad rok temu
Do mnie pijesz?a masz dwie nogi normalne czy sztuczne?
nie do ciebie, do zalozyciela tematu ale jak chcesz sie ustosunkowac to prosze...
Napisano Ponad rok temu
Jak trenowałem shotokan to przy frontkicku uczyli mnie bardziej uderzać podbiciem stopy, a na kicku jest to częściej pchnięcie, trochę inna technika moim zdaniem.To znaczy jak?
Napisano Ponad rok temu
Nie ma do czego, skoro nie do mnie było. Nie znam się na nogach założyciela tematu.nie do ciebie, do zalozyciela tematu ale jak chcesz sie ustosunkowac to prosze...
Zapytałem, bo chciałem mieć porównanie. W Shorin-ryu uderzamy "poduszką" pod palcami (czy to w celu uderzenia, czy odepchnięcia, wszystko jedno), ale reszta techniki wygląda dokładnie tak, jak na zdjęciach.Jak trenowałem shotokan to przy frontkicku uczyli mnie bardziej uderzać podbiciem stopy, a na kicku jest to częściej pchnięcie, trochę inna technika moim zdaniem.
Napisano Ponad rok temu
Jak trenowałem shotokan to przy frontkicku uczyli mnie bardziej uderzać podbiciem stopy, a na kicku jest to częściej pchnięcie, trochę inna technika moim zdaniem.To znaczy jak?
w shotokanie sa obie wersje
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szkolenie z R.A.T.
- Ponad rok temu
-
Byle nie pięścią ...
- Ponad rok temu
-
przygoda ze sklepem
- Ponad rok temu
-
zuzywanie sie worka treningowego - problem i dziura
- Ponad rok temu
-
Prosze Was o ocene planu treningowego na siłowni !!!
- Ponad rok temu
-
"fighterskie ciuchy"
- Ponad rok temu
-
Materiały arhiwalne z Bruce Lee ?
- Ponad rok temu
-
Doradźcie - gdzie w Wawie cwiczyc mając 30kę na karku?
- Ponad rok temu
-
Szacunek
- Ponad rok temu
-
Maze Bag
- Ponad rok temu