CichoCiemny-->>Czy Ty jesteś jakimś debilem czy jak?? 8O Przecież przepisałeś żywcem wnioski z moich postów. 8O 8O Z Twojego postu, który wcześniej cytowałem nie wynika to, co napisałeś teraz. Co Ty, chcesz mi wytłumaczyć To, co do Ciebie pisałem wcześniej??
A jeszcze mi zarzuca, że to ja nie czytam postów :roll:
Poza tym, jeśli zrozumiałeś z moich postów, że za fajne uznaję pranie ludzi na ulicach, to musisz być upośledzony. Chyba Ci za dużo mawach na głowę weszło na kyoku
A odnośnie tematu to uważam za oczywiste, że style uderzane najlepiej przygotowują do ewentualnych starć oczywiście 1vs1.
Napisałeś to post wcześniej, a teraz powiedz mi, oglądałeś kiedyś UFC?? Ilu uderzaczy tam wygrywa??
Jet--->> No to właśnie miałem na myśli. Statystycznie ok 90% walk kończy się klinczem (już było w jakimś temacie o tym), dlatego wspomniałem o dołączeniu szkolenia w tym zakresie i podstawowych rzutów do "stójki". Wcześniej pisałem też o szybkich uderzanych akcjach z doskoku --> nie znam lepszej techniki na kilku gości (zaznaczam po raz kolejny: w sytuacji
kiedy ucieczka nie wchodzi w rachubę, np. jesteś z dziewczyną, matką, babcią itp.). Parter w ogóle nie wchodzi w grę.
Co do jaj, oczywiście, zawsze się przydają :-) a to, że ktoś Cię zna z widzenia też na pewno nie zaszkodzi. Pisałem o tym wszystkim może zbyt poważnie, bo w kontekście zagrożenia. Dresiarze "swoich" nie ruszają i to chyba jest oczywiste zawsze i wszędzie. I nie znaczy to (bo na 100% ktoś tak pomyśli - ech to forum
), że jestem dresiarzem tylko właśnie "z okolicy". Siłą rzeczy poznaje się różnych ludzi wszędzie, zarówno na uczelni jak i na boisku, w sklepie, pubie czy gdzie indziej. Moim zdaniem lepiej być kojarzonym niż anonimowym, i to nie tylko ze względu na ewentualne zagrożenia, ale ze względu na same znajomości. Nie lubię być anonimowy i lubię poznawać ludzi. Jeśli ma mi to przy okazji pomóc w byciu bezpiecznym, to czemu nie? Zresztą, i tak się nie boję, zazwyczaj dresy omijają mnie łukiem. :twisted:
I jeszcze raz do CichoCiemnego---> ani razu nie powiedziałem, że parter jest lepszy na ulicę. Czytaj uważniej bo właśnie sam z siebie zrobiłeś idiotę.