Jak przybrac na masie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S. Popracuj lepiej nad pisownią a nie masą.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak na serio to weś do serca radę jerza
Napisano Ponad rok temu
żryj żryj żryj wpierdalaj ile wlezie i co wlezie mcdonald batony duzo batonów codzienie mcdonald i tłuste żarcie napewno przybedziesz na masie
przestraszony mógłbyś chociaż napisać w nawiasie, że to żart, bo chłopak uwierzy i za 2 lata będzie wyglądał jak wieloryb w ciąży. Pasta, Ty się wagą nie przejmuj, ja w Twoim wieku przez nierozważne ćwiczenia sobie kręgosłup i kolanka zwaliłem, więc poczekaj z masą, siłownią, bo nie warto zdrowia tracić przez nadmuchaną ambicję i młodzieńczą niecierpliwość. Masz 14 lat. Jak zaczniesz teraz Wielką Przygodę Z Siłownią, to może się ona skończyć za 5, 6 lat jak Ci stawy powiedzą: ,,Dość!" Rób ogólnorozwojówkę w domu - pompki zwykłe, na krzesłach, brzuszki, itd. Nie zaszkodzi a dużo pomoże.
Napisano Ponad rok temu
Siema mam 14 lat 170cm i waze 45kg. Jestem za chudy niestety. CZy moglibyscie mi pomoc?. Chcial bym przybrac na maie poniewaz jestem za chydu;/ i chcil bym co na silce pocwiczyc;p., jestem ciągle w ruchy.....czy mogli bysie mi napisac jak mam sie odzywiac lub cos zrobic zeby przybrac na masie:? prosze o konkrety
1.duzo jedz ! jak skonczysz to jeszcze zjedz ale nie syfy jak kolga Mauli zaproponowal, tylko jak najzdrowiej - banany, ryz brazowy/paraboliczny, paltki owsiane no i inne zrodla wegli bialka i zdrowych tluszczy
2.pompki, drazek, brzuchy - cwicz. na silke za 2lata sie wybierz
Napisano Ponad rok temu
A tak na serio to weś do serca radę jerza
czy to ma być prowokacja??
:twisted: :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Latwo powiedziec - Jedz jedz jedz -
tylko ze jak tu jeść jak wpychacie w siebie kolejne porcje ryżu i aż was mdli ...
A moze dużo i często ? A nie bardzo duzo i chorować ?
Napisano Ponad rok temu
jesli syty to sie otrules
cos w tym jest
ja sobie porcje dobieram tak, by byc glodnym po 2.5-3 h po posilku
jem 6-7 razy dziennie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Elo, masz dopiero 14 lat wiec nie licz na jakies druzgocace przyrosty jak zaczniesz spozywac tony zarcia i zaczniesz lazic na silke Silke bym ci w takim wieku jeszcze odradzil z tego wzgledu ze twoj organizm jeszcze rosnie a jak zaczniesz zapodawac silke to zachamujesz wzrost a po drugie twoje cialo nie jest jeszcze przystosowane na taki wysilek fizyczny. Po drugie jedz duzo posilkow zawierajacych duzo weglowodanow i bialka. Ryz, ryz ryz, piersi z kurczaka, banany !! i ogolnie sportowy tryb zycia pomoze Ci w zdobywaniu masy Jedz czesto i w miare syto pij duzo wody jakies 3l plynow na dzien aby komorki mialy dobre srodowisko do podzialu jak masz kase to proponuje jakas odzywke w proporcjach 1/3 czyli np 30g Bialka i 70 wegli dozuc do kazdego posilku to moze Cie ruszy chodz reakcja organizmu w takim wieku jak ty masz moze byc ruzna PZdr. i nie spiesz sie, wszystko w swoim czasie
dokładnie :wink: No i przyrosty zależą też od genetyki. Jak jesteś ektomorfikiem to masz, delikatnie mówiąc, przekichane...tak jak ja :roll:
Napisano Ponad rok temu
jak masz kase to proponuje jakas odzywke w proporcjach 1/3 czyli np 30g Bialka i 70 wegli
odżywki w takim wieku ? reszta porad spoko, ale od chemii narazie trzymaj sie z dala pasta92. lepiej naturalnie, tak jak napisał wczesniej ViCeK.
Napisano Ponad rok temu
Siłownia w tym wieku jest nie wskazana z kilku powodów. Jednym z nich jest fakt ze rośniesz i zahamujesz wzrost. Kolejna sprawa ze chodząc na siłownie w młodym wieku hamujesz także swoją szybkość, więc jeżeli w przyszłości interesuje Cie też walka, a nie tylko przerzucanie ciężarów z miejsca na miejsce to musisz wiedzieć ze po siłowni w młodym wieku później dobrej szybkości już nie zrobisz.
Chemie sobie odpuść całkowicie.
Napisano Ponad rok temu
Silke bym ci w takim wieku jeszcze odradzil z tego wzgledu ze twoj organizm jeszcze rosnie a jak zaczniesz zapodawac silke to zachamujesz wzrost
Jednym z nich jest fakt ze rośniesz i zahamujesz wzrost. Kolejna sprawa ze chodząc na siłownie w młodym wieku hamujesz także swoją szybkość, więc jeżeli w przyszłości interesuje Cie też walka, a nie tylko przerzucanie ciężarów z miejsca na miejsce to musisz wiedzieć ze po siłowni w młodym wieku później dobrej szybkości już nie zrobisz.
Poprosze jakies w miare nowe badania potwierdzajace te tezy ...
Ale silownie bym i tak odradzal, masz rozbujande hormony i prawdopodobnie nie duzo zdzialasz na silowni, a od braku postepow blisko do brania koksow ...
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Popieram!Lepiej zapisz się na jakieś SW.
Pozdro 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy sa na forum prawdziwi mtb-owi wyjadacze?:)
- Ponad rok temu
-
Migrena a trening ?? :/
- Ponad rok temu
-
Propozycje ?? Porady ??
- Ponad rok temu
-
Spór o spalanie
- Ponad rok temu
-
ciekawa odżywka