Wybór klubu w Krakowie (iaido, kendo, katori?) - pomocy! :)
Napisano Ponad rok temu
Jeden gosciu przebil sobie za pomoca iaito biceps w lewym reku na wylot podczas techniki, gdzie jest dzgniecie do tylu.
Inny, porzadnie wbil sobie shinken w udo.
Te wszystkie wypadki staly sie podczas treningow ktory prowadzil znakomity instruktor z 8 danem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najśmieszniejszą rzecz słyszałem z Japonii. Laska podczas taikai shinkenami, odcięła sobie palec, ale jak gdyby nic skończyła formę, podniosła palec i przeprosiła komisję. To się nazywa zanshin... :-)
No tak, i przynajmniej taka osoba nie zglosi wypadku do prokuratora...
Napisano Ponad rok temu
Ale czy wyczyscila miecz przed wlozeniem go z powrotem? A jesli tak to czym?Najśmieszniejszą rzecz słyszałem z Japonii. Laska podczas taikai shinkenami, odcięła sobie palec, ale jak gdyby nic skończyła formę, podniosła palec i przeprosiła komisję. To się nazywa zanshin... :-)
Napisano Ponad rok temu
Najśmieszniejszą rzecz słyszałem z Japonii. Laska podczas taikai shinkenami, odcięła sobie palec, ale jak gdyby nic skończyła formę, podniosła palec i przeprosiła komisję. To się nazywa zanshin... :-)
też słyszałem tą opowieść i prawdopodobnie z tego samego źródła i sądze że obrosła już legendą którą należy włożyć między bajki.
Napisano Ponad rok temu
8O 8O Geeez, ta historia potwierdza moje obawy, które mam zawsze, gdy ćwiczymy kata, w którym jest właśnie pchnięcie do tyłu. :roll: A, że dopiero zaczynam, tym bardziej będę miał 5 kilo w gaciach :wink:Jeden gosciu przebil sobie za pomoca iaito biceps w lewym reku na wylot podczas techniki, gdzie jest dzgniecie do tylu.
...może yakuza? :wink:Najśmieszniejszą rzecz słyszałem z Japonii. Laska podczas taikai shinkenami, odcięła sobie palec, ale jak gdyby nic skończyła formę, podniosła palec i przeprosiła komisję. To się nazywa zanshin...
Pozdrawiam, h-k :-)
Guest_budo_Gość_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
monikaj, pierwszy post na Forum i od razu takie poważne zarzuty? Jeżeli to prawda, to stawia ta sytuacja shihana w bardzo złym świetle. Jeżeli jednak ten post to "tylko" próba zniesławienia człowieka, no to juz całkiem inna bajka...
monikaj, jaka sama zaznacza jest to jej JEDNORAZOWY pobyt na Forum. Dziwne. Raz i od razu zarzuty.[/b]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podobnie jak Pani Moniki jest to mój pierwszy post, ale forum obserwuję od dawna. Nie włączałem się do dyskusji wcześniej, ponieważ nie uważałem tego za konieczne. Jednak w tym momencie już jest.
Uczestniczę w zajęciach iaido prowadzonych przez Piterusana i z racji tego, że są one zaraz po zajęciach samoobrony, często mam okazję być obserwatorem treningu ju-jutsu. Nigdy nie zauważyłem żadnych podejrzanych zachowań. Według mnie wyobraźnia Pani Moniki płata jej niezłe figle. Może jest to wynik młodzieńczej burzy hormonów… Może zmyliła ją nazwa Samoobrona dla kobiet i myślała, że będzie kolejna seksafera. Na pewno jest mocno przewrażliwiona na tym punkcie albo rzeczywiście jest to próba zniesławienia lub nieuczciwa konkurencja.
W każdym razie osobiście znam kilka pań uczestniczących stale w zajęciach samoobrony i nigdy się nie spotkałem ze skargami, czy oskarżeniami pod adresem Pioterusana. Myślę, że inni uczestnicy zajęć potwierdzą moje spostrzeżenia.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Otóz wszystkie osoby, które ćwiczyły chodź raz lub ćwicza na zajęciach sa rejstrowane przez system Parku Wodnego a osoby niepełnoletnie zobowiazane sa do przedstawienia zaswiadczenia od opiekunów prawnych.
Ta procedura ma na celu sprecyzowanie tzw. niejasności i anonimowości osób (procedura prawna). Ponad to w Polsce sa organa sprawiedliwości oraz kodeks cywilno karny, z którego obie strony moga korzystać. Proponuje szybko sobie to uświadomić.
Jeżeli ta osoba faktycznie istnieje w naszym rejestrze niebawem dostanie,kilka niewygodnych pytań a dalej może i pozew cywilny zarówno od Parku Wodnego i naszej szkoły. Jeżeli nie istnieje mamy seks aferę.
Napisano Ponad rok temu
gg:1408820
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jakie jest znaczenie słowa KEN ?
- Ponad rok temu
-
KROSNO Seminarium Iaido i Tai jutsu 16.12.2006 r.
- Ponad rok temu
-
Może komuś znudziła się książka The Craft of...
- Ponad rok temu
-
Żelastwo z Allegro
- Ponad rok temu
-
28-30.12.2006 Kraków Muso Jikiden Eishin Ryu + Shinnen Keiko
- Ponad rok temu
-
Jaki to miecz ?
- Ponad rok temu
-
pytanie jakich wiele ;)