sok grejpfruitowy
Napisano Ponad rok temu
ale slyszalem ze bardzo przyspiesza matabolizm
czy to prawda
chce przybrac na masie
powinienie w zwiazku z tym przestac go pic
ja oststnio pije srednio ponad pol litra dziennie :?
wiedzacych plisss o wyjasnienie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zawaliłeś moje marzeniaEeee....to tak chyba nie działa. Za prosto by było :wink:
Napisano Ponad rok temu
W grejpfrucie jest sporo naturalnych termogeników. Oczywiście siedząc w fotelu i jedząc frytki nie schudniesz, nawet jedząc tony grejpfrutów (próbowałem:))
Uwaga! Ministerstwo Zdrowia ostrzega że dieta złożona z samych grejpfrutów grozi trwałym przyspieszeniem metabolizmu i zamianą w kolibra
A tak na serio: w soku grejpfruta znajduje się enzym spowalniający wydalanie kofeiny z organizmu. Tak więc szklanka soku po kawie (oczywiście kofeinowej), i mamy efekt synergii "przyspieszaczy" metabolizmu.
Uwaga 1. Enzym pochodzi z tych skórek pomiędzy cząstkami owoca, a więc wcinanie samych cząstek obranych ze skórek nie będzie miało opisanegosamego efektu.
Uwaga 2. Niestety, organizm się do takiego "oszukiwania" przyzwyczaja, a więc metoda nie jest do stosowania ciągłego - a raczej doraźnego lub okresowego.
Uwaga 3. Kofeina jest diuretykiem - a więc lepiej nie stosować przed długą podróżą
Napisano Ponad rok temu
Uwaga 1. Enzym pochodzi z tych skórek pomiędzy cząstkami owoca, a więc wcinanie samych cząstek obranych ze skórek nie będzie miało opisanegosamego efektu.
Jakieś źródło tej uwagi możesz podać? Bo my tu o soku gadamy, a Ty o skórkach. Niby sok z grejpfruta ale po przetworzeniach, jakiś pasteryzacjach itp. to ciekawe czy takie cenne rzeczy pozostają w nim :?
Napisano Ponad rok temu
Jakieś źródło tej uwagi możesz podać? Bo my tu o soku gadamy, a Ty o skórkach. Niby sok z grejpfruta ale po przetworzeniach, jakiś pasteryzacjach itp. to ciekawe czy takie cenne rzeczy pozostają w nim :?
Źródło - porady żywieniowe z angielskojęzycznej edycji Muscle & Fitness, sprzed jakiejś dekady, jak byłem piękny i młody, i do tego chadzałem na siłownię. Czyli bardzo daaaaaaawno temu
A działo się to jeszcze wtedy, kiedy o edycji polskiej wróbelki jeszcze nawet nie śpiewały.
Było to dawno, ale zapamiętałem - bo przynajmniej w moim przypadku to działo dobrze. No i dziala nadal.
A enzym ten pojawia się w soku w trakcie przemysłowego wyciskania soku (mowa oczywiście o sokach "z kartonu"). Jak się można domyślić, proces ten nie polega na delikatnym wyciskaniu połówek owoców przez świstaka :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
suple na regeneracje
- Ponad rok temu
-
Plan domowy (Trening)
- Ponad rok temu
-
male pytanie
- Ponad rok temu