Gabaryty i wybór.
Napisano Ponad rok temu
Na Budo nie ma nawet takiego subforum i nie widziałem nikogo poruszającego taki temat co jest dośc dziwne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
jedna z metod jest pomiar grubosci- takimi specjalnymi "szczypcami" - okreslonych fald tluszczowych. jest jeszcze kilka metod szacowania % zawartosci t. tluszczowej mierzac rozne obwody, wysokosc, wage itd poszperaj w antropologii--------> antropometriiJak się mierzy poziom tłuszczu?
Napisano Ponad rok temu
Ze względu na małe proporcje wzrostu do wagi, w uderzanych będzie Ci ciężko....93 kg, 179 cm...
Polecam chwytane.
Napisano Ponad rok temu
Raczej muskularną, nie jestem ,,nalany'' jak niektórzy
Myślałem o boksie bo tam można wykorzystac wage, co o tym myślicie ;>??
Pozdro
Nie masz sylwetki "raczej muskularnej" bo przy wzroście 179 cm i obwodzie klatki 126 cm musiałbyś ważyć znacznie więcej niż 93 kg (ciężar tkanki mięśniowej jest znacznie wyższy niż tłuszczowej, choćby z uwagi na 70% udział wody, której w facie prawie nie ma). Nam to wrotki, ale po co oszukiwać siebie?
Prawda jest taka, że powinieneś zacząć od częściowego chociaż skorygowania sylwetki i wyrobienia kondycji, bo każda SW ćwiczona z umiarkowanym poziomem intensywności, da Ci zdrowo w kość (pomijam sekcje quasi rekreacyjne które słowo "walka" używają ze względów historycznych lub marketingowych). Dobrze wykorzystana masa może dać Ci atut w większości styli uderzanych, grapplingowych i mieszanych (pomijam XMA, trickersów, capoeiristas i innych misiów na bakier z grawitacją). Ale bez minimum kondycyjnego w dwie minuty zajedzie Cię nawet o połowę lżejszy newbie.
Napisano Ponad rok temu
to co Ci się spodoba najbardziej, trenowanie tegio co się nie podoba zazwyczaj kończy sie po kilku treningachW takim razie co polecasz z grapplingu?
Napisano Ponad rok temu
glocka i biegiHmm a co polecicie na ulice ? bjj czy judo ?
pozdro
oraz czytanie tematów podwieszonych
Napisano Ponad rok temu
Zeby zakupic Glocka musze miec 21 lat ;p i zezwolenie, bez sarkazmu proszę ;P
Napisano Ponad rok temu
Zeby zakupic Glocka musze miec 21 lat ;p i zezwolenie, bez sarkazmu proszę ;P
Na bieganie nie potrzebujesz zezwolenia
A na serio... obadaj wikipedie, poczytaj o roznych stylach, potem wybierz 2-3 i skocz na treningi do pobliskich sekcji... zobacz co Ci sie bardziej spodoba, zastanow sie i wybierz. To tyle. Na ulicy walczy czlowiek, a nie styl, wiec pytanie co lepsze na ulice jest bez sensu.
Napisano Ponad rok temu
Wszyscy polecacie chudzielcom style chwytane, a mnie jednak jakoś bardziej kreci uderzanie. W związku z tym poczytałem troche o stylach i wybrałem sobie 2: Kyokushin i Taekwondo. Jak sadzicie co bedzie lepsze, żeby trochę poprawić ogólnie sylwetkę i ogólną sprawność fizyczną, a w razie czego móc mocno uderzyć i szybko uciekać? Dodam jeszcze że mieszkam w Szczecinie i czytalem, że mamy tu niezłe TKD. (?)
Napisano Ponad rok temu
Z którego obozu jenieckiego uciekłeś?mam 17 lat 174cm wzrostu, ważę 54 kilogramy
Przez całe wakacje stosowna dieta na masę i siłownia. Dopiero po wakacjach, jak już trochę ci przybędzie kg, możesz zapisać się na coś.Jak sadzicie co bedzie lepsze, żeby trochę poprawić ogólnie sylwetkę i ogólną sprawność fizyczną, a w razie czego móc mocno uderzyć i szybko uciekać?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja uważam inaczej. Smukli lepiej sprawdzają się w uderzanych - dłuższy zasięg kończyn. Łatwiej też na takim wyciągnąć balachę - dłuższe ramiona.Wszyscy polecacie chudzielcom style chwytane, a mnie jednak jakoś bardziej kreci uderzanie...
:roll: Chyba Taekwondo....W związku z tym poczytałem troche o stylach i wybrałem sobie 2: Kyokushin i Taekwondo.
Z tego samego co Mistrz Europy w Muay Thai - waga do 54 kg, wzrost 183 cm, senior 8O
Z którego obozu jenieckiego uciekłeś?mam 17 lat 174cm wzrostu, ważę 54 kilogramy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co z kopnięciem bocznym ?
- Ponad rok temu
-
"nowy"bruce lee ;)
- Ponad rok temu
-
Piłka lekarska
- Ponad rok temu
-
Trening na siłowni i MT, plan proszeo o recenzje !
- Ponad rok temu
-
Maty TATAMI
- Ponad rok temu
-
BARDZO PROSZE O POMOC!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
Proszę o pomoc
- Ponad rok temu
-
Odpowiedzialność prawna trenera