Gabaryty i wybór.
Napisano Ponad rok temu
Bo wzrost masz ok (średni) tylko przypakować musisz (albo masz wąską budowe)
A waga nie ma większego znaczenia na treningach (tylko na sparringach troche ale techniką da sie nadrobić).
Na zawodach i tak będziesz ewentualnie startował z ludzmi w Twojej kategorii.
Z resztą moge sie założyć że statystycznie na klub w którym jest 20 osób znajdzie sie chociaż 1 osoba Twojego "kalibru"
Napisano Ponad rok temu
Zresztą, co ja będę pierdzielił, dopóki nie spróbujesz to się nie przekonasz.
Napisano Ponad rok temu
Na jakich zasadach sparujecie?Ćwiczę karate shotokan w klubie gdzie sparringi na treningach nie ograniczają się do semi kontaktu, ćwiczę tak sobie ponad 2.5 roku, nadal żyję i szczególnej przewagi u przeciwników nie zauważam.
Napisano Ponad rok temu
Kontakt jest dostosowywany do partnera, ale jako że nie ma ochraniaczy nie ma możliwości walczyć na full.
Oczywiście nie ma przerywania walki po jednym uderzeniu, chyba że są to ćwiczenia specjalnie pod turnieje , ale to już inna sprawa.
Napisano Ponad rok temu
A co do tematu, dziwnie się czyta swoje posty sprzed 2 lat :-) . Można dyskutować i teoretyzować na temat tego, co jest dobre na wyższych lub cięższych, ale tak naprawdę wystarczy trenować to, w czym człowiek czuje się dobrze, a osiągnie się taką technikę i doświadczenie, że można dać sobie radę w różnych sytuacjach.
Napisano Ponad rok temu
8OHeh, ja mam 15 lat, [...] Rosnąć właściwie przestałem, zostało mi może kilka centymentrów.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do 20 będziesz miał pewnie przynajmniej 170cm (liczac ze skok juz za Tobą i rodzice i dziadkowie nie są wysocy).
Do tego przypakujesz i mając tak z 68-70kg będziesz wyglądał jak prawdziwy mężczyzna
Tylko prawidłowo sie odżywiaj, spij w nocy, trenuj (SW, basen,drążek, siłka) i będzie ok.
Napisano Ponad rok temu
No ja bym polemizował :-) . Niech wybiera, czy chce zainwestować w siłownię, czy w SW. Ponieważ jeśli w to drugie, weź poprawkę, że przy wadze 70kg na zawodach większość będzie wyższa od niego, a w sporcie uderzanym nie ułatwi mu to zbytnio życia :wink: .Do 20 będziesz miał pewnie przynajmniej 170cm (liczac ze skok juz za Tobą i rodzice i dziadkowie nie są wysocy).
Do tego przypakujesz i mając tak z 68-70kg będziesz wyglądał jak prawdziwy mężczyzna
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No ja bym polemizował :-) . Niech wybiera, czy chce zainwestować w siłownię, czy w SW. Ponieważ jeśli w to drugie, weź poprawkę, że przy wadze 70kg na zawodach większość będzie wyższa od niego, a w sporcie uderzanym nie ułatwi mu to zbytnio życia :wink: .Do 20 będziesz miał pewnie przynajmniej 170cm (liczac ze skok juz za Tobą i rodzice i dziadkowie nie są wysocy).
ale będzie wyglądał jak mężczyzna a i przywalić będzie umiał
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Zrzucić sadło. Twoje BMI to ponad 29. Zmierz sobie zawartość tłuszczu.A co mi doradzicie? 19 lat, 93 kg, 179 cm, 126 w klacie;p
pozdro
Napisano Ponad rok temu
PS. Kumple sugerują mi HMB ale ja nie chce chemii;/
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Jak mam to zmierzyć ? ...
BMI = Body Mass Index
waga ( w kg) : wzrost ( w metrach) do kwadratu
np: ja
66,5 kg - waga
1,73 - wzrost
66,5: (1,73x1,73) =
66,5 :2,99 = 22,24
prawidłowa masa ciała między 21 a 25 ( powyżej nadwaga i otyłość, ale należy pamiętać, że napakowani także mają wyższe BMI)
Napisano Ponad rok temu
Zrzucić sadło. Twoje BMI to ponad 29. Zmierz sobie zawartość tłuszczu.A co mi doradzicie? 19 lat, 93 kg, 179 cm, 126 w klacie;p
pozdro
To też nie tak do końca. Mój BMI również wynosi ponad 29, ale nie wynika to z przerostu tkanki tłuszczowej. Zależy jaką Togus ma sylwetkę.
Napisano Ponad rok temu
Myślałem o boksie bo tam można wykorzystac wage, co o tym myślicie ;>??
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
W każdej kontaktowej SW można wykorzystać swoją wagę. Trzeba tylko wiedzieć jak....
Myślałem o boksie bo tam można wykorzystac wage, co o tym myślicie ;>??
...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co z kopnięciem bocznym ?
- Ponad rok temu
-
"nowy"bruce lee ;)
- Ponad rok temu
-
Piłka lekarska
- Ponad rok temu
-
Trening na siłowni i MT, plan proszeo o recenzje !
- Ponad rok temu
-
Maty TATAMI
- Ponad rok temu
-
BARDZO PROSZE O POMOC!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
Proszę o pomoc
- Ponad rok temu
-
Odpowiedzialność prawna trenera