Początek dla 16 latka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poczytaj sobie trochę o tym i napisz przykładowy plan treningu a my to ocenimy i w razie potrzeby damy poprawki
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mięśnie nóg
- wyciskanie nogami (2 serie po 12 powtórzeń, 2 serie po 8-12 powtórzeń)
- wyprosty nóg (3 serie po 8-12 powtórzeń)
- uginanie nóg w leżeniu na brzuchu (1 seria 15 powtórzeń, 2 serie po 8-12 powtórzeń)
Klatka piersiowa
- wyciskanie sztangi na ławeczce płaskiej (1 seria 15 powtórzeń, 3 serie po 8-12 powtórzeń)
- pąpki z tylnymi nogami umieszczonymi wyzej (2 serie po 8-12 powtórzeń).
Barki
- wyciskanie sztangi zza głowy (1 seria 15 powtórzeń, 2 serie po 8-12 powtórzeń)
- podciąganie sztangi stojąc (1 seria 15 powtórzeń, 2 serie po 8-12 powtórzeń)
Plecy
- ściąganie drążka na wyciągu pionowym (1 seria 15 powtórzeń, 2 serie 8-12 powtórzeń)
- przyciąganie drążka na wyciągu poziomym (1 seria 15 powtórzeń, 2 serie 8-12 powtórzeń)
Bicepsy
- uginania ramion ze sztangą łamaną stojąc (1 seria 15 powtórzeń, 2 serie 8-12 powtórzeń)
Tricepsy
- ściąganie linek wyciągu górnego (1 seria 15 powtórzeń, 2 serie 8-12 powtórzeń)
Łydki
- wspięcia na palcach stóp na maszynie (1 seria 15 powtórzeń, 2 serie 8-12 powtórzeń)
Brzuch
- spinanie brzucha leżąc (3 serie po 15 powtórzeń)
Jak byś niewiedział co jak robic tu jest wszystko wyjaśnione - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
A jeśli chodzi o nogi, mam naderwane więzadło krzyżowe w prawym kolanie, czy to jest duży problem?
i jak na silownie sobie wejdę z kartką z rozpiską ćwiczen to sie be ze mnie śmiali? O.O
Napisano Ponad rok temu
Obciązenie dawaj takie zebyś mógł wykonac 15powt narazie mieśnie maja się przyzwyczaić do wysiłku.Mój trener mówi"ludzie,którzy mają mocno umięśnione nogi nie czują naderwań"coś w tym stylu ,a zobaczysz,że na sił0owni dużo osób ma takie kartki.O dobra. A obciążenia jakie dawać? Takie żebym sie baardzo natrudził?
A jeśli chodzi o nogi, mam naderwane więzadło krzyżowe w prawym kolanie, czy to jest duży problem?
i jak na silownie sobie wejdę z kartką z rozpiską ćwiczen to sie be ze mnie śmiali? O.O
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
Poniedziałek - siłownia
Środa - Basen
Piątek - siłownia
Oczywiście na tym planie od miko39?
Dzięki za pomoc
Napisano Ponad rok temu
No ja bym ćwiczył na siłowni 3 razy w tyg i w środe dał siłke,a basen przełożył,ale jak już pisałem mieśnie się dopiero przyzwyczaja do treningu wiec jak nie mozesz inaczej to jedź tak.A czy pasowałoby coś takiego:
Poniedziałek - siłownia
Środa - Basen
Piątek - siłownia
Oczywiście na tym planie od miko39?
Dzięki za pomoc
Napisano Ponad rok temu
A właśnie jeszcze na czym mi zależy bardzo..
Do maja musze zrobić tak żeby moje klaciwo sprawiało ze wszystkie laski moje Tzn jakiśtam kaloryferek zeby byl.. Da rade? Bo teraz to ja mięsnie na brzuchu troche mam tylko lekka powłoka tłuszczyku mi to przykrywa.