pytanie za 100pkt
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie sprawa tyczy sie wszysktich innych technik.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale jeżeli przyłożysz wysokość barków w pozycji gunnun sogi do swojej wysokości to trafiłbyś w splot. Ale to takie moje dywagacje-obserwacje. .
W Encyklopedii zdjęcia też tak to pokazują.
Napisano Ponad rok temu
Widocznie zapamiętałem coś takiego, zdarza się....
W Encyklopedii zdjęcia też tak to pokazują.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tzn. jak cwiczymy kaunde jirugi to udezamy na wysokosc barkow
ale kazde jirugi od pasa do barkow to jest poprawne kaunde jirugi
i analogicznie inne techniki
edit: literowki
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli obniżysz punkt uderzenia w pozycji gunnun sogi to w pozycji wyprostowanej automatycznie ten punkt wypada jeszcze niżej. Jeżeli atakujesz poziom pępka to już jest najunde gong gyok.
Atak na wysokości barków to kaunde gonk gyok.
Pozostaje pytanie jaka to będzie wysokość pomiędzy barkami i pępkiem, ale to pytanie nie do mnie.
P.S. Przedstawione informacje pochodzą z encyklopedii.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli prawidłowo wykonamy ap joomuk kaunde jurugi w gunnun sogi (pięść na wysokości barków) i jesli byśmy chcieli ten atak wykorzystać np w sambo matsogi to jakiego bloku do tego użyć???
Dodam tylko, że może wydawać się prosta odpowiedź, ale tak nie jest.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy moze nie?
Napisano Ponad rok temu
I moje pytanie brzmi: czy bloki wykonywać nopunde, czy uderzać niżej niż linia barków.
Napisano Ponad rok temu
Ale tylko wtedy gdy jesteście równego wzrostu.... czyli prawidłwo wykonana technika ap joomuk kaunde jirugi w tym wypadku blokowana będzie nie częścią blokującą an palmok a raczej pięścią...
Napisano Ponad rok temu
w koncu chodzi o zablokowanie za wszelka cene a nie zrobienie bloku na wysokosc barkow(kaunde) za wszelka cene...
Napisano Ponad rok temu
Ale prawidłowo wykonany blok kaunde an palmok to pięść na wysokości barków. Jeśli tak to część blokująca jest poniżej linii barków, czyli prawidłwo wykonana technika ap joomuk kaunde jirugi w tym wypadku blokowana będzie nie częścią blokującą an palmok a raczej pięścią.
To blokuj sonkalem albo sonkaldung. Wtedy prawidłowo powinieneś mieć krawędź blokującą na wysokości barku, a wyprostowane palce trochę wyżej, o ile się nie mylę. I problem z głowy.
Napisano Ponad rok temu
do Pa: z tego co wiem przy bloku sonkal albo sonkaldung palce mają być na wysokości barków, tak więc dalej tkwi problem, bo część blokująca jest niżej niż uderzenie. Chyba, że jest to blok nopunde. Ale utarło się, że na uderzenie kaunde stosujemy tez blok kaunde. Czy to wtedy jest prawidłowe?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Benidorm PŚ wyniki
- Ponad rok temu
-
Taekwnondo kluby help
- Ponad rok temu