Dynamic organizatorem Mistrzostw Polski Karate Shotokan
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
konkurencje rozgrywano na trzech tatami -wszystko ciągnęło się nie miłosiernie!
momentami miało się wrażenie że sędziowie więcej czasu spędzali w namiociku morlinek na habasie ;-( niż na macie! turniej można było skończyć spokojnie 3godziny wcześniej! tylko chęci zabrakło -podobno/ info nie sprawdzone/ sędziowie płacone mieli od godziny -więc po co się spieszyć?
Poza tym medale średnie -jak na MP to kiepskie, z drużynowych im (PZK) zostało i tylko naklejki zmienili;-(
a jeśli o walki idzie -w seniorach było kilka naprawdę ciekawych;-D, bodaikan, budokan oraz kilka innych klubów przywiozło naprawdę dobrze przygotowanych zawodników-jak zwykle
;-D wiele walk było wyrównanych niestety jak to w Shotokanie (lub Śotokanie jak kto woli) bardzo krótkich i ubogi repertuar technik. Bardzo mało wycinek, pojedyńcze ura-mawshi i kilkanaście mawashi. Reszta to tylko gyaku i kizami zuki -oczywiście proste i skuteczne ale dla nieznających sie kibiców :-( ....
swoją droga zastanawiam sie czy ktoś prowadzi statystyki kontuzji... tak na oko w Bydgoszczy na MP WKF było ich dwa razy mniej! dużo mniej połamanych nosów itp...
a przy tym walki duuuużo bardziej widowiskowe!
wybaczcie ale nie powstrzymam sie:-(
!!!! NIECH ŻYJE WOLNY WKF !!!!!
Napisano Ponad rok temu
a jeśli o walki idzie -w seniorach było kilka naprawdę ciekawych;-D, bodaikan, budokan oraz kilka innych klubów przywiozło naprawdę dobrze przygotowanych zawodników-jak zwykle
;-D wiele walk było wyrównanych niestety jak to w Shotokanie (lub Śotokanie jak kto woli) bardzo krótkich i ubogi repertuar technik. Bardzo mało wycinek, pojedyńcze ura-mawshi i kilkanaście mawashi. Reszta to tylko gyaku i kizami zuki -oczywiście proste i skuteczne ale dla nieznających sie kibiców :-( ....
swoją droga zastanawiam sie czy ktoś prowadzi statystyki kontuzji... tak na oko w Bydgoszczy na MP WKF było ich dwa razy mniej! dużo mniej połamanych nosów itp...
a przy tym walki duuuużo bardziej widowiskowe!
wybaczcie ale nie powstrzymam sie:-(
losowanie - faktycznie, zadziwiajaco sprzyjajacy gospodarzom przypadek :?
kontuzji w shotokanie zawsze jest wiecej- po prostu prawie brak ochraniaczy - procz szczeki i rekawiczek wiec latwiej sie poobijac. na WKFie mozna ladowac wszystkimi konczynami bez obawy, ze sobie wieksza krzywde zrobisz.
uprzedzam uwagi : wiem ze to karate a nie szachy i w walce zawsze mozna oberwac.
Napisano Ponad rok temu
Totalna Bzdura!!! Losowanie było uczciwe. Kilka osób w mojej kategorii miało o jedną walkę więcej niż większość w tym ja i mój kolega z klubu i jakoś nikt nie zwrócił na to uwagi. Wszyscy zwracają uwagę na to gdy gospodarz ma szczęście i przechodzi wolnym losem bo można wtedy barzo łatwo oskarżać organizatora o to ,że oszukiwali przy losowaniu albo go wogóle nie było!losowanie - faktycznie, zadziwiajaco sprzyjajacy gospodarzom przypadek
Startowałem już na wielu zawodach i musze powiedzieć ,że mi się podobały chociaż nie powiodło mi się.
Napisano Ponad rok temu
Grzebyk90 -skoro jestes z Dynamicznego to popytaj w klubie, może ktoś ci pokaże rozpiski z seniorów , i spójrz na nie obiektywnie.... są one co najmniej dziwne skoro jak piszesz startowałeś w wielu zawodach to zauwazysz to z łatwością!
.... jednak po pewnym zastanowieniu powiem że w tej chwili (dla zawodników) jak w tej reklamie: TO WSZYSTKO JEST NIE WAŻNE!
najwazniejsze że po raz kolejny założyliśmy Gi i wyszliśmy na tatami!
Wszystkim którzy startowali na MP w Poznaniu życzę wyciągnięcia wniosków ze swoich oraz obserwowanych walk! uczmy się aby nasze Karate było lepsze!
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Na stronie PZK niestety nie ma ....
Napisano Ponad rok temu
A gdzies są opublikowane wyniki z zawodów?
Na stronie PZK niestety nie ma ....
juz sa
Napisano Ponad rok temu
A co to ma jedno z drugim wspólnego, skoro podobno to były mistrzostwa shotokan?
Napisano Ponad rok temu
wolny WKF nie ma prawie nic wspólnego, dlatego od razu przepraszałem że się nie powstrzymam!
cóż MEA CULPA.....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mistrzostwa swiata SKIF 2006
- Ponad rok temu
-
Ciekawy wywiad z Masatoshi Nakayamą
- Ponad rok temu
-
shotokan w polnocnym londynie