Ty byś lepiej napisał jak na stażu w Brukseli było! 8)
no wlasnie. wszyscy czekamy na kolejne zdjecia przemka z tamura sensei ;-) .
Napisano Ponad rok temu
Ty byś lepiej napisał jak na stażu w Brukseli było! 8)
Napisano Ponad rok temu
Takie tam pierdzielenie. Polskie aikido to kułeczko wzajemnej adoracji i na jakąkolwiek integrację nie ma co liczyc. Wymieniać doświadczeniem zazwyczaj się mogą co najwyżej we własnym zakresie pojedyńcze mniej zaawansowane osoby (im wyżej tym aikida są bardziej nie kompatybilne). Tym bardziej że nieraz nabycie takiego doświadczenia jest niemal krokiem wstecz. Co do wyższych stopni to każdy szanujący się nauczyciel powinien dbać o spójność techniczną danej szkoły jaką reprezentuje, wszystko pozatym to tylko ciekawostka. Są ludzie którzy temu zaprzeczą, ale sami zazwyczaj robią groch z kapustą. Powiedzcie mi kto sie ma tymi doświadczeniami wymieniać, jeśli jedni szefowie zamiast uczciwie ćwiczyć wychodzą tylko do zbiorowego zdjęcia, a drudzy wydeptują scieżke pomiędzy matami, natomias cała reszta wysokich stopni biega z kamerkami *.Zastanawiam się czy to brak zainteresowania AIKIDO czy PFA? Myślę, że jeżeli każdy będzie w ten sposób podchodził to xx litrow wody upłynie a organizacje te pewnie nie spotkają sie na wspolnym stażu w celu wymiany doświadczeń.
Napisano Ponad rok temu
No, my się, prawie, znamy. A ja tam będę i nawet ćwiczyć zamierzam. :wink:jeżeli na tym ma polegać ćwiczenie aikido moge sobie spokojnie odpuścić te XXX-lecie. Bo prawie nikogo z PFA nie znam.
Napisano Ponad rok temu
Obojętnie już w jaki sposób, która organizacja obchodzi 30. lecie Aikido w Polsce, faktem jest, że w tym samym czasie (21.10.’06) i miejscu (Wawa) będzie trochę aikidockiego luda, w tym parę osób z Budo. Grzech nie skorzystać z takiej okazji i razem (tu wpisz wg własnego uznania) :wink:No, my się, prawie, znamy. A ja tam będę i nawet ćwiczyć zamierzam. :wink:jeżeli na tym ma polegać ćwiczenie aikido moge sobie spokojnie odpuścić te XXX-lecie. Bo prawie nikogo z PFA nie znam.
Napisano Ponad rok temu
A juz sie zapisałeś?No, my się, prawie, znamy. A ja tam będę i nawet ćwiczyć zamierzam. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ale z drugiej strony, mnie jako trenującego aikido Kobayashi, mało obchodzi uroczystość PFA. I nie jest to jakaś zawiść, zazdrość czy cokolwiek, tylko prosty brak zainteresowania.
Jak czlowiek czyta tego typu wypowiedzi to nic tylko się nasuwa mu pytanie. Po co taka osoba porzychodzi na matę?? Po to aby ćwiczyć Aikido czy tylko po toaby przy pierwszej nadażającej się okazji powiedzieć " Ja to trenuje u xxxxxx a nie u yyyyyyy".
Zastanawiam się czy to brak zainteresowania AIKIDO czy PFA? Myślę, że jeżeli każdy będzie w ten sposób podchodził to xx litrow wody upłynie a organizacje te pewnie nie spotkają sie na wspolnym stażu w celu wymiany doświadczeń.
pozdr
Napisano Ponad rok temu
A juz sie zapisałeś?
Napisano Ponad rok temu
Poza aikido będą również pokazy innych sztuk walki (zgaduję, że kenjutsu się pojawi i to z conajmniej dwóch szkół powinno być, ponadto nie jest nieprawdopodobne karate, a osobiście liczę na jeszcze inne bajki). Gala jest z okazji trzydziestolecia aikido, ale pozostaje galą budo, a nie galą aikido jeno.Gdyby gala z pokazami nie ograniczała się do Aikikai a kilku innych odmian aikido. A tak to będzie kilkugodzinny pokaz tego samego :roll: :roll: Dziękuję, postoję :wink:
Napisano Ponad rok temu
A ja nie, niestety nie ma już takiej możliwości.Jes, ofkors :wink: Dla rozpoznania, będę nosił różową wstążeczkę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Spotkać to może się i spotkamy, ale się nie rozpoznamy. W każdym razie ja jako relatywnie nowy budowniczy nikogo z was nie poznam.mam nadzieję, że spotkamy się na gali
Napisano Ponad rok temu
Parę osób się zna. Niektórych można zidentyfikować na podstawie, publikowanych tu i ówdzie, :wink: zdjęć (a potem podejść i zagaić rozmowę w stylu: I CO TERA?? HĘ ?? I CO TERA?? :wink: )Spotkać to może się i spotkamy, ale się nie rozpoznamy. W każdym razie ja jako relatywnie nowy budowniczy nikogo z was nie poznam.
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu