co trenowac?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To chyba bardziej trzymając w gardzie, niż z dosiadu :roll: .obrone przed gwaltem(wyciaganie balachy z dosiadu sie znaczy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Primo: Jeśli dwie - to wybacz, ale na co byś się nie zapisała to bez 20 lat treningu z dwiema sobie nie poradzisz.chcialy mnie pobic dwie dorosle osob i pewnie gdyby nie moj strach przed mozliwymi obrazeniami, skonczyloby sie dosc nieprzyjemnie
Secundo: to chyba dobrze, że się nie skończyło nieprzyjemnie? Wydaje mi się, że lepiej uniknać konfliktu (czyt. uciec) niż ryzykować z marnymi szansami.
Napisano Ponad rok temu
Bez przesady, chyba już wszyscy widzieliśmy filmik na którym bokser pozamiatał dwóch "zwykłych" gości :wink: . Oczywiście, wszystko zależy od umiejętności napastników i nie mówię tu o drobniutkiej kobietce :wink: .Primo: Jeśli dwie - to wybacz, ale na co byś się nie zapisała to bez 20 lat treningu z dwiema sobie nie poradzisz.
Tak ogólnie to moim zdaniem Krav maga nadaje się chyba najlepiej do samoobrony dla kobiet :roll: .
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie, jeśli tych 2 wie co robi i jest zdeterminowanych to nic nie poradzisz ale w 90% przypadków tak nie jest i wtedy każdy zdrowy trening pomaga.Bez przesady, chyba już wszyscy widzieliśmy filmik na którym bokser pozamiatał dwóch "zwykłych" gości :wink: . Oczywiście, wszystko zależy od umiejętności napastników i nie mówię tu o drobniutkiej kobietce :wink: .Primo: Jeśli dwie - to wybacz, ale na co byś się nie zapisała to bez 20 lat treningu z dwiema sobie nie poradzisz.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam i życzę udanego wyboru.
Napisano Ponad rok temu
a gdyby nie strach to co? byś się z nimi naparzała?gdyby nie moj strach przed mozliwymi obrazeniami, skonczyloby sie dosc nieprzyjemnie
Napisano Ponad rok temu
Dziewczyna chwyci faceta/dwóch facetów wiadomo za co i :shocked!: (będzie ich miała w garści).
Napisano Ponad rok temu
no ciekawe. SW rzucane. może to rozwiń jakoś...Mylisz chwytane z rzucanymi
Napisano Ponad rok temu
no ciekawe. SW rzucane. może to rozwiń jakoś...Mylisz chwytane z rzucanymi
Sądząc po to był żart
Napisano Ponad rok temu
Nie! - inaczej... zacznie ich pięściami okładać...ta chwytany. i co dzieczyna rzuci typem i założy mu balachę?
Stary, ja i tak nie wierzę w coś takiego jak samoobrona kobiet (w odniesieniu do konfrontacji fizycznej). Jestem za to zwolennikiem sportu... :wink:
Napisano Ponad rok temu
wygląda na to, że jestem człowiekiem pozbawionym poczucia humoru (przynajmniej dziś).
Tygrys Racja. Nie twierdzę też wcale, że powinien to być uderzany. Kobiety mają baaardzo małą szansę się obronić.
Napisano Ponad rok temu
ja osobiscie kobietom polecalbym cos z graplingu z tego wzgledu, ze zawiera on wiele ucieczek z roznych pozycji (zwlaszcza tych w parterze) i uczy jak pozostac w stojce. poza tym technika jest tam na tyle rozwinieta, ze nie potrzeba specjalnie duzo sily. ale to moja prywatna opinia.
Napisano Ponad rok temu
a gdyby nie strach to co? byś się z nimi naparzała?[/quote]
Hmm, szczerze powiedziawszy to po tzw ucieczce mialam ochote wrocic tam i zalatwic sprawy tak jak zyczyly tego sobie te dwie osoby. Nie wiem jakby sie to skonczylo, bo o dziwo cala masa ludzi obecnych albo nie reagowala albo uwazala, ze nalezy mi sie wpierdziel; tylko ja mam pytanie za co?! Pierwszy raz spotkalam sie z tak niesprawiedliwym podejsciem- zeby popierac atakujacego?! Ludzie, niech w koncu ktos stanie po str ofiar.
Dzieki za wszelkie rady. Pozdrawiam i nikomu nie zycze takich zdarzen jak moje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dodam tylko, ze slyszalam o syt, gdy rowerzysta potracil kobiete na sciezce rowerowej na Polach Mokotowskich i nizle ja przy tym poturbowal. Kobieta wezwala policje wskutek czego zaplacila jeszcze mandat za chodzenie po sciezce .
Ta cala syt spowodowala, ze zdalam sobie sprawe ze swej bezsilnosci i w razie powtorki takiej sytuacji chcialabym jakos zareagowac i nie uciec jak ostatnio. Mam nadzieje, ze jeszcze trafie na te kobiete i skonczy sie to dla niej inaczej
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
jaki trening
- Ponad rok temu
-
trening amatorski
- Ponad rok temu
-
czy ktos sie rejestrowal na stronie Ricksona Gracie ??
- Ponad rok temu
-
Szkoła walki w Łodzi?
- Ponad rok temu
-
Podstawowe zasady samoobrony; jak i co? (poczatkujacy)
- Ponad rok temu
-
Konfrontacja sztuk walki- Warszawa 14.X.
- Ponad rok temu
-
Rosjanie wyzywają na pojedynek Resztę Świata
- Ponad rok temu
-
Treningi w miejscach realengo zagrozenia
- Ponad rok temu
-
jo i bokken w Szczecinie
- Ponad rok temu
-
SW dla 7-latka