30 lecie Aikido w Polsce
Napisano Ponad rok temu
30 lat Aikido w Polsce 1976-2006
Główny Staż i Uroczysta Gala Aikido i Budo
Sobota – niedziela, 21-22 października 2006
Hala Sportowa ul. Obozowa 60 w Warszawie
Program imprezy
Sobota 21 października
Godz. 10.00 – 11.30
Keiko pod kierunkiem SUGAWARA Shigeru Shihan Hombu Dojo Tokio
Godz.11.30-13.00
Keiko pod kierunkiem Shihana TISSIER Christian
Godz.16.00 – 21.00
Uroczysta Gala
Międzynarodowe pokazy Aikido
oraz innych sztuk walki
Niedziela 22 października
Godz. 10.00 – 11.15
Keiko pod kierunkiem SUGAWARA Shigeru Shihan Hombu Dojo Tokio
Godz 11.15 - 12.30
Keiko pod kierunkiem Shihana TISSIER Christian
Godz.12.30 – 13.30
Egzaminy na stopnie mistrzowskie 4 Dan
Szczegółowe informacje na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
Napisano Ponad rok temu
a niekoniecznie wszystkich...bo inni juz robili "Glowne Staze, Uroczystosci i Gale"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a pewnie ze jest roznica... bo jakis czas temu byl zlosliwy i tendencyjny tytul topiku "30 lecie w wersji PSA" ..trzeba bylo napisac "30 lecie w wersji PFA"
znaczy chcialem napisac ze "trzeba bylo teraz napisac "30 lecie w wersji PFA""
Napisano Ponad rok temu
wingman (zastanawiający sie nad podziałami)
Napisano Ponad rok temu
Tak się składa, że pewna część jednej z organizacji, a konkretnie PUA, pod okiem jej szefa, czyli Jacka Wysockiego, będzie w tym samym czasie stażować w Warszawie.Moim zdaniem, skromnym dodam, mości Przemek ma rację. Bo gdyby to było rzeczywiście 30 lecie AIKIDO w Polsce to organizatorzy zaprosiliby wszystkie organizacje do tego przedsięwzięcia lub przynajmniej na galę (pokazy).
To co, tak jak śpiewał nieodżałowanej pamięci Bob Marley
„So Africa, TFU! Polish Aikido unite, Polish Aikido unite, yeah!” ? :peace:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a pewnie ze jest roznica... bo jakis czas temu byl zlosliwy i tendencyjny tytul topiku "30 lecie w wersji PSA" ..trzeba bylo napisac "30 lecie w wersji PFA"
Temat założyłem ja, Przemku drogi. I nie był on złośliwy i tendencyjny w swoim zamierzeniu. Wskazywał tylko, że PSA organizuje swoje obchody 30-lecia, sugerując jednocześnie, że inne organizacje będą to robić również. Wot i wsio. Nic więcej i nic mniej. Koniec, kropka.
P.S. Jesteś w jakiś szczególny sposób wyczulony w sprawach PSA?
Napisano Ponad rok temu
nauczony doswiadczeniem zanim napisalem wpierw sprawdzilem :wink:Temat założyłem ja, Przemku drogi.
I nie był on złośliwy i tendencyjny w swoim zamierzeniu. Wskazywał tylko, że PSA organizuje swoje obchody 30-lecia, sugerując jednocześnie, że inne organizacje będą to robić również. Wot i wsio. Nic więcej i nic mniej. Koniec, kropka. ?
wiec idac tym tokiem mysli czemu autor tego topiku nie napisal teraz ... wskazujac jednoczesnie ze inni tez juz zrobili badz beda robic takie uroczystosci... :wink:
P.S. Jesteś w jakiś szczególny sposób wyczulony w sprawach PSA?
jestem wyczulony w sprawach pisania w miare obiektywnie (to jest lagodniejsza wersja odpowiedzi specjalnie dla Ciebie :wink: ) i ze sa takze inne organizacje (np PSA ale nie tylko..przeciez w listopadzie jest staz z shihan Yamada ktorego takze nie organizuje PFA..)..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Panowie, lepiej jak byście jakąś fajną knajpkę w Wawie znaleźli, żebyśmy mogli po treningach i gali spokojnie pogaworzyć przy piwerku. Nie szkoda czasu na pierdoły i politykowanie? :roll:
no i tego sie wlasnie obawiam... jak sie ustawi kolejka do piwkowania w wawie to ani chybi nie skonczy sie zbyt dobrze... :drinking: :drinking: :drinking:
a z drugiej strony wnioskuje ze przylaczylbys sie.... :wink: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Mowa! W końcu nie jadę tam dla przyjemności! :wink:...a z drugiej strony wnioskuje ze przylaczylbys sie.... :wink: :wink:
Napisano Ponad rok temu
wiec idac tym tokiem mysli czemu autor tego topiku nie napisal teraz ... wskazujac jednoczesnie ze inni tez juz zrobili badz beda robic takie uroczystosci... :wink:
Cóż, zapytaj autora. Osobiście, zgadzam się z nim w jedym: to jest główna gala z okazji 30-lecia. Tyle tylko, że dla PFA. Dla wszystkich innych jest po prostu kolejną okazją do treningu.
jestem wyczulony w sprawach pisania w miare obiektywnie (to jest lagodniejsza wersja odpowiedzi specjalnie dla Ciebie :wink: )
Dzięki, doceniam to. A jeśli chodzi o obiektywność, to jestem całkowicie za, nawet nie w miarę.
sa takze inne organizacje (np PSA ale nie tylko..przeciez w listopadzie jest staz z shihan Yamada ktorego takze nie organizuje PFA..)..
Przemku, uwierz mi - wiem to. I bardzo żałuję, że nie dojadę do Krakowa, choć szykowałem się z pół roku...
A na koniec, całkowicie apolitycznie, pozdrawiam Ciebie i każdego innego z PSA, PUA, Yoshinkanu i innych nie wymienionych przeze mnie organizacji. :wink:
P.S. A koledzy z Yoshinkanu mogą zaświadczyć, że podziały organizacyjne mam w ...hmmm... głębokim poszanowaniu. Howgh!
Napisano Ponad rok temu
I tego Wam, kurde, zazdroszcze...Mowa! W końcu nie jadę tam dla przyjemności! :wink:...a z drugiej strony wnioskuje ze przylaczylbys sie.... :wink: :wink:
Napisano Ponad rok temu
To czy wymienione osoby w pierwszym poscie przyjechały na 30 lecie PFA czy PSA czy tez jeszcze innej grupy, chyba jest najmniej ważne. Najważniejsze chyba jest to iż, wogole przyjezdzają i poprowadza kilka treningów na których napewno będzie można niejednego się nauczyc i nie jedną rzecz podpatrzyć.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy więcej szczegółów o stażu z Yamada sensei może podać ktoś? Dzięki.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
To takie proste w dobie internetu :wink:
Napisano Ponad rok temu
P.S. A koledzy z Yoshinkanu mogą zaświadczyć, że podziały organizacyjne mam w ...hmmm... głębokim poszanowaniu. Howgh!
Zgadza się :wink:
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Doshu has left the building
- Ponad rok temu
-
Czy ktos wreszcie powie cos pozytywnego??????
- Ponad rok temu
-
Prawne zagadnienia związane z samoobroną
- Ponad rok temu
-
Początki...
- Ponad rok temu
-
Aikido+....?
- Ponad rok temu
-
Aikido na lotniskowcu ;)