Polska Federacja Karate
Napisano Ponad rok temu
Działa ta federacja ? Organizuje jakieś zawody , staże ?
Kto , jakie organizacje są członkami ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mozna o założeniu jej przeczytać na stronie Polskiej Unii Shorin-Ryu Karate Kobudo
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam,
:-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
powiem tak byłem na ostatnich zawodach Oyama Top w Jeleniej i mój komentarz jest następujący: "miało być pięknie a ...wyszło jak zawsze" niewiele walk (chyba z 10 może 12), walki słabe technicznie, wszystko słabo widoczne tak że w sumie poczułem się troche oszukany tymi zawodami bo raz że trwały łacznie chyba ze 2 godziny (*wcześniej były jakieś eliminacje bez udziału publiczności), dwa że wszystko było słabo widoczne, prawie puste trybuny i wogóle z wielkiej chmury mały deszcz (a podobno były to wtedy międzynarodowe zawody był nawet Oyama i wogóle)...pucharów i medali było tyle że każdy coś dostał tak że w sumie byłą porażka...co innego pierwszy Puchar organizowany w Jeleniej gdy przyjechali bardzo mocni Rosjanie (min. Igor Peplov) walczyli wtedy w barwach JCOK Janicki, Jończy i Ligiżyński...było na co popatrzeć...być tegoroczne zawody udadzą się ale ja na nie już nie pójdęDodam tylko że na 2.12.2006r. w Jeleniej Górze odbędzie się bardzo ciekawie zapowiadający się turniej, Puchar Polski OYAMA TOP 2006. Seniorzy: 1) knockdown (ponoć start na zasadzie zaproszeń dla najlepszych zawodników w polsce), 2) semi-knockdown no i Juniorzy tylko semi oczywiście. Mają być nagrody pieniężne i super oprawa.
Napisano Ponad rok temu
jest jak jest, ja jestem z org. Oyama, mam pytanie do Pitmana: "Startujesz /startowałeś jako zawodnik w jakis zawodach? jeżeli tak to powiedz w jakich gdzie i kiedy? co osiągnąłeś w sportowym karate?". Skąd to pytanie ? ano stąd, że wokół widze samych mistrzów karate (sportu) kontaktowego którzy mało co kiedy walczyli, którzy mając mało doswadczenia w walce uczą jak zajebiście walczyć , tylko jakoś im nie wychodzi (oczywiście sami nie wychodza na mate , bo po co? czarny pas to mistrz, nawet gdy weźmiemy po uwage ogr. wiekowe).Czy ważna jest ilosć zawodników? czy ich walka? czy liczy sie ilość uderzeń? czy też jedno konkretne zadane w odpowiednim momencie na który trzeba czekać np 1 minute, śledząć ruchy przeciwnika. Prosze nie pisz, że karate to nie sport. Dla mnie karate sportowe to patologia , bo cos ze żródła posżło z duchem czasu, o karate-do mało kto ma coś wspólnego - ale mysle, że ten fantastyczny mistrz bedacy Prawdziwym Karteką miałby wiele do powiedzenia w karate kontaktowym na macie, poprostu musiałby ogr. różnorodnośc technik. wtedy może ten Mistrzuniu miałby możliwość pokazania rzeczywiscie ostrej techniki typu mae czy tsuki na chudan, które kończy walke - oczywiscie tego nigdzie nie widać bo lepiej operować słowem na trybunie, lub powoli wszytsko pokazywac na treningu jaka to zajebista technika.
Oczywiscie gdy traktujemy karate jako sztuke i co wiecej podkreslamy to na każdym kroku, przy czym nie wiedząć co oznacza poszczególny ruch w formie- to chyba jestesmy jakoś naiwni, że robimy sztuke walki, poprostu klepiemy jakis schemat - nie do końca wiedząc co tak naprawde robimy - nawet tłumaczymy sobie, że ciało uczy sie ruchu, co z tego? gdy psychika zostaje daleko w tyle, a istota samego ruchu ginie. Może sie rozpisałem, ale wyraża to moja pretensjonalnosc do oceniania czegos czego sie w zasadzie mało co robi, jeżeli robicie kata bez bunkai - nie nazywajcie tych śmiesznych ruchów kata, jeżeli nie walczycie sportowo - nie oceniajcie tego, to wszytsko nie zostało stworzono po to by : 1.robić rekreacje ; 2.Nie dla biznesu- zbijając na tym kase. Wszak wiekszośc ludzi siedzacych w temacie wie kto jest kim, oczywiście należy rozróżnic tutaj dobrego organizatora imprezy od dobrego technika. Mysle że org. które gwarantuja człowiekowi rozwój napewno bedą sie rozwiajć w Polsce , a org. które niestety odstawiaja pic na wode z czasem będą coraz bardziej ograniczone, no bo umówmy sie : jak można uczyć kick- boxingu nigdy nie walcząc w tej formule - dla mnie to idiotyzm, czasem wręcz miszczowski , sorki za moje "ale" Pitman, ale dałeś mi punkt zaczepienia pozdrawiam wszyskich Osu
Napisano Ponad rok temu
Nie można zadziałać inaczej ( ludzi ubywa ,a sosu przybywa) to najlepiej za kasę i kto wali komercję w karate ?( a potem zbiewra sie negatywne komentarzei wielkie obrażanie) dokąd to prowadzi ?Dodam tylko że na 2.12.2006r. w Jeleniej Górze odbędzie się bardzo ciekawie zapowiadający się turniej, Puchar Polski OYAMA TOP 2006. Seniorzy: 1) knockdown (ponoć start na zasadzie zaproszeń dla najlepszych zawodników w polsce), 2) semi-knockdown no i Juniorzy tylko semi oczywiście. Mają być nagrody pieniężne i super oprawa.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
ile płacicie za pierwsze miejce ?
Napisano Ponad rok temu
Dodam tylko że na 2.12.2006r. w Jeleniej Górze odbędzie się bardzo ciekawie zapowiadający się turniej, Puchar Polski OYAMA TOP 2006. Mają być nagrody pieniężne
ile płacicie za pierwsze miejce ?
miesieczny karnet na silownie ;-)
Napisano Ponad rok temu
ale to niesprawdzona informacja
Napisano Ponad rok temu
I czapkę z głowy temu który znajdzie post naszego ulubionego kolegi, który nie będzie zawierał szyderstw, najeżdżania na inne style niż jego jedyna , najwspanialsza organizacja której przewodzą najuczciwsi z uczciwych.
Zastanów się, kiedy napisałeś normalnego, konstruktywnego posta, a potem sie żal że cie banują........
Napisano Ponad rok temu
Do tych słów nie masz wyjaśniń tylko zaraz na manie najeżdzasz co
cytaty :
Goliatsan napisał:
Dodam tylko że na 2.12.2006r. w Jeleniej Górze odbędzie się bardzo ciekawie zapowiadający się turniej, Puchar Polski OYAMA TOP 2006. Seniorzy: 1) knockdown (ponoć start na zasadzie zaproszeń dla najlepszych zawodników w polsce), 2) semi-knockdown no i Juniorzy tylko semi oczywiście. Mają być nagrody pieniężne i super oprawa.
Pitman odpowiedział
powiem tak byłem na ostatnich zawodach Oyama Top w Jeleniej i mój komentarz jest następujący: "miało być pięknie a ...wyszło jak zawsze" niewiele walk (chyba z 10 może 12), walki słabe technicznie, wszystko słabo widoczne tak że w sumie poczułem się troche oszukany tymi zawodami bo raz że trwały łacznie chyba ze 2 godziny (*wcześniej były jakieś eliminacje bez udziału publiczności), dwa że wszystko było słabo widoczne, prawie puste trybuny i wogóle z wielkiej chmury mały deszcz (a podobno były to wtedy międzynarodowe zawody był nawet Oyama i wogóle)...pucharów i medali było tyle że każdy coś dostał tak że w sumie byłą porażka...co innego pierwszy Puchar organizowany w Jeleniej gdy przyjechali bardzo mocni Rosjanie (min. Igor Peplov) walczyli wtedy w barwach JCOK Janicki, Jończy i Ligiżyński...było na co popatrzeć...być tegoroczne zawody udadzą się ale ja na nie już nie pójdę
Napisano Ponad rok temu
No to przy 20 zawodnikach / tylu mniej wiecej jest na zawodach OK / jest duża szansa na zgarnięcie tej fortuny .
Napisano Ponad rok temu
no ale jeżeli tak łatwo, to czemu nie wpadniesz na te zawody?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kyokushin Stalowa Wola
- Ponad rok temu
-
Kata Wanshu
- Ponad rok temu
-
FARMAKOLOGIA WSPOMAGAJĄCA ROZGRZEWKE I ELESTYCZNOŚĆ.
- Ponad rok temu
-
Turnieje Knock-down Karate Londyn i Rptterdam 2006'
- Ponad rok temu
-
szukam klubu w częstochowie
- Ponad rok temu
-
Kimonko!
- Ponad rok temu
-
Jedyna w Łodzi sekcja Karate Shidokan zaprasza na treningi!!
- Ponad rok temu
-
www.shotokan.pl - Czy ktoś wie?
- Ponad rok temu
-
fighters in the wind
- Ponad rok temu
-
Kurs instruktorski Warszawa - ProActiv
- Ponad rok temu