pi**a na barku - można nagrzwac?
Napisano Ponad rok temu
na treningu dostalem w bark, chyba z buta. picza wyrosla spora boli jak miesien sie spina (m.in przy podnoszeniu reki). mozna to nagrzewac? bo mamuszka ma taka lampe specjalna swiecaca na czerwono nie znam sie co to jest wiec tak na okrętke opisałem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Flucinar na cos takiego?? toz to steryd jest.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
znalazłem tylko badania laboratoryjne nie kliniczne na ten temat
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
generalnie mało zachecajace
(wpisałem słowa kluczowe: corticosteroids treatment muscle injury oraz corticosteroids tretment tendon injury)
a przepraszam jeszcze wyskoczyło
z cytuje :
Corticosteroid injections for tendon injuries may achieve a mild to moderate reduction in pain for up to 6 weeks. However, they do not promote tendon healing, so should generally be used only when healing is not a critical goal.
przy czym mowa o zastrzykach... o powierzchownym uzyciu nie ma nic mowy
Na koniec powiem tylko ze nie zajmuje sie medycyna sportowa wiec nie uzurpuje sobie prawa do wszystkowiedzenie tym niemniej jestem nauczony innego postepowania.
Napisano Ponad rok temu
Bo ja raz zrobiłem niby-ukemi (jeszcze wtedy nic nie trenowałem i nie wiedziałem jak) po potknięciu się i upadku na asfalcie i tylko trochę mi bark spuchł i bolał, ale za to nie mogłem podnieść ręki pod kątem większym niż jakieś 45 stopni (w bok ani do przodu).
Jak się szybko okazało, miałem złamany obojczyk. Bardzo czysto i ładnie się złamał, przy samej końcówce na ramieniu, żadne nastawianie nie było potrzebne, tymniemniej złamany był i sześć tygodni gips nosiłem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
miejsce jest wysmarowane mascia, dlatego tak swieci.
[mod on]
Proszę nie wklejać tak dużych zdjęć
[/mod off]
troche mnie martwi sytuacja, bo stluczony mialem bark (miejsce teraz jest wyraznie zolte), natomiast czerwony zrobil sie biceps :?
Napisano Ponad rok temu
A btw sam miałem takie coś na barku, spuchło, bolało i wygladało identycznie (mata mi sie skończyła ). Nic z tym nie robiłem i zeszło po 5 dniach. Ale skoro Cie męczy i nie chce złazić, to leć do lekarza ;]
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Boks+siłka, Jaka suplementacja ?
- Ponad rok temu
-
Maź stawowa
- Ponad rok temu
-
Witamina B12, a SW
- Ponad rok temu
-
Pytanie
- Ponad rok temu
-
tylko 1 dzien na silke-przeczytaj:)
- Ponad rok temu
-
Naciagniete miesnie plecow
- Ponad rok temu
-
Czy mozna przedawkowac glukozamine i MSM?
- Ponad rok temu
-
Barki
- Ponad rok temu
-
spalacze tluszczu
- Ponad rok temu
-
Czy to coś da?
- Ponad rok temu