Potrzebuje rady co do latarki.
Napisano Ponad rok temu
Potrzebuję latarki, jeśli chodzi o EDC to już niemal zdecydowałem się na Gerber Infinity Ultra, w drugiej nowszej wersji z klipsem i włącznikiem z tyłu.
Potrzebuje natomiast świecidła które będzie dawało mi skupione światło, oczywiście nie zakładam że będą to latarki klasy Surefire, ale przydały by się opinie tych którzy maja latarki w rekach i więdzą co i jak, suche fakty wyczytane na sklepowych stronach mało mi mówią.
Pozwolę sobie więc sprecyzować potrzeby.
Dioda, ale niekoniecznie - choć zdaje sobię sprawę z przewagi diodowych na rynku.
Zasilanie albo ze zwykłych paluchów, ale może być też CR123, nie będę tym świecił bez ustanku nie wiadomo ile. Jeśli da się do tego używać akumulatorków to tym lepiej.
Nie musi mieścić się w kieszeni, ale dobrze byłoby żeby nie sięgała od kolana do pasa.
Powinna dawać skupione światło
Włącznik na dupie - jeśli oprócz włącz wyłącz da jeszcze mozliwość "błyskania" super.
Trwalsza obudowa.
I to tyle z wymogów podstawowych.
Cena do 200 PLN.
Jesli latarka do tego będzie dawała możliwość dwóch poziomów świecenia, to będzie na prawdę ekstra.
To tyle ode mnie. Jesli jakies pytania uzupełniające to odpowiem czy dopowiem. Będę wdzięczny a każdą opinię.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Edyta:
Cynik weź od razu L2T, przy nim L1T wygląda bladziutko i po niedługim czasie skusisz się na większą moc oraz ładniejszą wiązkę kosztem niewiele większej długości...
Napisano Ponad rok temu
Chyba że zamiast tego, też coś można innego wybrać.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
HDS'ow juz nie produkuja... teraz nazywa sie to NOVAHDS
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Tyle, że tu w zależności od upodobań albo [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], albo [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] .A w takim razie wspaniale. Będzie dwa w jednym. Wygląda na to że jestem zdecydowany, o ile nikt nie wyskoczy z jakimś genialnym pomyslem .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Myślałem że jedyna różnica między nimi to długość świecenia (1szt AA vs. 2szt AA) i rozmiar body? Co to jest ta "większa moc" i "ładniejsza wiązka"?...weź od razu L2T, przy nim L1T wygląda bladziutko i po niedługim czasie skusisz się na większą moc oraz ładniejszą wiązkę kosztem niewiele większej długości...
Napisano Ponad rok temu
A ładniejsza wiązka, to po prostu lepiej skupione świato. Przynajmniej ja to tak zrozumiałem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Traser vs. luminox final fight!
- Ponad rok temu
-
Duzy plecak
- Ponad rok temu
-
Pierwszy plecak
- Ponad rok temu
-
Czemu tu tak monotematycznie ?
- Ponad rok temu
-
Ciekawe jak...
- Ponad rok temu
-
Przetwornice do zasilania Luxeon 3W
- Ponad rok temu
-
Zegarek solidny i cenowo rozsądny poszukiwany
- Ponad rok temu
-
Jak przeprogramować HDS basic na Ultimate... DZIAŁA!!!
- Ponad rok temu
-
mały reflektorek
- Ponad rok temu
-
Fenix L2T Co wybrac???
- Ponad rok temu