Drugi mozg...?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8ONie jestem biologiem... ...Tylko co to ma do aikido?
PS. Szczepan, powiedz mu cos... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Troche dystansu do tego typu doniesień...
Napisano Ponad rok temu
napisał książkę, bada to...
masz rację, komban, że nie należy wierzyć bezkrytycznie ale z drugiej strony podważanie wszystkiego co się przeczyta trąci z kolei paranoją ;-)
(btw. 'news' jest z '99 roku... )
to by mogło tłumaczyć niektóre ludowe powiedzenia, typu 'przez żołądek do serca'
tylko co z na przykład wielce powszechnym stwierdzeniem, iż "faceci podejmują decyzje penisem"? :) ktoś to bada?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
To była sugestia dla voivod, że zanim zacznie mieć pretensję do innych że mają inne niż on zdanie na ten temat, to wypadało by żeby sprawdził o czym pisze .
Napisano Ponad rok temu
Jedno i drugie to warianty tego samego. Od zawsze było oczywistym, że tak jest. Teraz wiadomo, czemu.to by mogło tłumaczyć niektóre ludowe powiedzenia, typu 'przez żołądek do serca'
tylko co z na przykład wielce powszechnym stwierdzeniem, iż "faceci podejmują decyzje penisem"? :) ktoś to bada?
Nieco bardziej kontrowersyjne pytanie brzmi: skoro 'przez żołądek do serca' i 'myślenie penisem' są przymiotami typowo męskimi (a więc u kobiet trzeba prosto do serca, a myślą one głową), to czy kobiety mają ten cały drugi mózg, czy nie?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam, h-k
Napisano Ponad rok temu
1. przeciez ja nie bronie zadnej tezy, poddalem tylko pod dyskusje ciekawa, rowniez z punktu widzenia MA, hipoteze...A może zanim zaczniesz tak bronić tej tezy, to sprawdził byś źródło? Dziennikarska pisanina nie jest jednak zbyt wiarygodna, przynajmniej jeżeli chodzi o relacje naukowe . Poszukaj w sieci tej publikacji i zobacz czy wyszła w jakiejś przyzwoitej gazecie, czy opublikowali to sobie w gazetce ściennej....
Gość jest psychologiem nie biologiem, albo fizjologiem. Więc na podstawie własnych badań może sobie dowolne teorie wysnówać, tylko że wymagają one potwierdzenia w jakiś badaniach przyrodniczych, a nie tylko pisaniny na kartce....
Troche dystansu do tego typu doniesień...
2. dystans mam, do wszystkiego - uwierz na slowo...
3. nie mam do nikogo pretensji, ze ma inne zdanie. Szczerze powiedziawszy - mam to w dupie... Wymagam za to czytania ze zrozumieniem, co, jak widac, nielatwe...
Napisano Ponad rok temu
Nieco bardziej kontrowersyjne pytanie brzmi: skoro 'przez żołądek do serca' i 'myślenie penisem' są przymiotami typowo męskimi (a więc u kobiet trzeba prosto do serca, a myślą one głową), to czy kobiety mają ten cały drugi mózg, czy nie?
To my mamy trzy, a one jeden. ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A temat ciekawy, ale (MOIM ZDANIEM ;-) ) mający z aikido tyle wspólnego co układanie menu dla sportowca, bo żeby dobrze ćwiczyć akido to trzeba dobrze zjeść. ;-) Równie dobrze możnaby to zamieścić np. w Cross Budo. A takie informacje jak w tym artykule nie są bezpośrednio związane z aikido i same w sobie nie pomogą w naszym treningu.
a nie koniecznie - potraktuj to jako wsazówke, gdzie walic skuteczne atemi.
bijesz, gość głupieje i reszta to już bajka
:wink: 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czyżby to był "Miszcz" Marian?
- Ponad rok temu
-
Letnia Szkoła British Birankai, Walia
- Ponad rok temu
-