Problem: Łydki
Napisano Ponad rok temu
Możecie mi coś doradzic na rozbudowe łydek? Jakies skuteczne cwiczenia. Zarówno wspięcia jak i bieganie to wiem i stosuje. Ale może znacie coś jeszcze.
Dzięki i pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Zreszta jak wszytsko inne. Tylko latwy dostep do sterydow zaowocowal fala atletow i iluzja, ze kazdy moze takim byc. Niestety, nie jest tak.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam zycze sukcesow.
K_P
Napisano Ponad rok temu
wiesz, pewnie u prawie każdego ćwiczacego z ciężarami znalazła by się partia mięśniowa, z której nie był by zadowolny- albo to jego subiektywne odczucie (przemyśl to, bo może wszystko jest ok, a ty masz tylko takie wrażenie, najlepiej napisz jaki masz obwód łydki), albo rzeczywiście ten fragment muskulatury jest nie do dopracowania. Tak jak napisał K_P, genetyka rulez.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hehe no dzięki ale chyba jednak nie skorzystamnie przejmuj się, masz jeszcze synthol :wink:
wiesz, pewnie u prawie każdego ćwiczacego z ciężarami znalazła by się partia mięśniowa, z której nie był by zadowolny- albo to jego subiektywne odczucie
No wiem coś o tym bo ciągle jestem niezadowolony ale to dobrze bo osiąga się coraz więcej (aż do załamki ) Powiedzmy tak: bede wygladal jak na zdjeciu przy moim profilu to nawet mi lydki nie będą przeszkadzac (w końcu długie spodnie ktoś po coś wymyślił)
No więc niezbyt chętnie pisze że mam 35cm w łydce - mniej jak w bicepsie(przemyśl to, bo może wszystko jest ok, a ty masz tylko takie wrażenie, najlepiej napisz jaki masz obwód łydki), albo rzeczywiście ten fragment muskulatury jest nie do dopracowania. Tak jak napisał K_P, genetyka rulez.
Może stawanie na palcach np. ze sztangą pomoże?
No to są właśnie wspięcia :wink:
Tak, ja wiem że to kulturystyczny typowo problem, no ale widziałem tu na forum tematy o bicepsie czy brzuchu więc czemu o łydki nie zapytac? :wink: A nóż widelec się znajdzie ktoś co miał lub podobny problem (a z tego co mi wiadomo to właśnie słabe łydki to nie odosobniony przypadek). Co do sztuk walki. W JJ czy zapasach np wypadało by miec mocne nogi na których się twardo stoi A jak juz nie w SW to chociaż dla oglnego wygląduPoszukaj na stronach kulturystycznych, bo to raczej typowo "kulturystyczny" problem. Łydka mała czy duża nie ma dużego znaczenia w walce. Tam w bieganiu to już co innego.
Dzięki za odp. Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pan raczy się mylić...a miałeś kiedys styczność np. z boksem? (to tyczy się chyba wszystkich SW, ale ten przykład jest najbardziej dobitny). Słabe łydki drastycznie obniżają mobilność w walce.Łydka mała czy duża nie ma dużego znaczenia w walce.
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Off top się trochę zrobił bo temat jest o masie, a nie sile. Mea culpa :?
Napisano Ponad rok temu
:wink: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oki więc przy tej wersji pozostajemya co do tej foty w profilu to myslalem ze to ty :-)
Napisano Ponad rok temu
zacznij jezdzic na desce - ja jezdzilem pare lat temu i lydki mam spoko. a co do tej foty w profilu to myslalem ze to ty :-)
hehe dokladnie, 3 lata katowania dechy i z lydkami problemow nie mam..ale za to z kostkami, nadgarstkami, glowa...
Napisano Ponad rok temu
zeby nie bylo offtopa OOsiem sprobuj skakanki 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hmm skakanka to akurat moze mu nawet bardziej wysmuklic i wyrobic. duze obciazenia i spacery. zajefajne lydki maja ludzie co po gorach chodza (nie wspinaja sie, tylko chodza). sproboj z 10kg plecakiem przez kilka godzin pod gorke, a potem z gorki lazic.
i tak mysle ze jazda na deskorolce to zajebista sprawa 8) 8)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
hmb +....
- Ponad rok temu
-
Nastawianie palca
- Ponad rok temu
-
Nastawianie palca
- Ponad rok temu
-
Rehabilitacja po rekonstrukcji wiązadła...
- Ponad rok temu
-
Spozywanie surowego mięsa
- Ponad rok temu
-
Mięśnie brzucha
- Ponad rok temu
-
Książka
- Ponad rok temu
-
silownia czy basen?