No bo to stosunkowo młoda SW w Polsce. Tak jak pisałem wcześniej BJJ jest dobre bo opiera się na parterze, no i przy tym skuteczne bo zobacz: masz szanse równe bądź nawet większe w starciu z innymi parterowcami i kolosalne w starciu ze stójkowymi przeciwnikami.Przecież ja wiem że to nie jest badziew i wcale tak nie mówie. Tylko śmieszy mnie jak, wiedzeni chyba trędem na Bjj, koledzy Chriser00 i Yoshihiro no i jeszcze paru,
wynoszą ję jako niebywałe, przełomowe, odkrycie. Myśle że wynika to z pewnej specyficzności ludzi którzy poszukują złotego śrdka w sztukach walki. I jak flaga na wietrze z której strony powieje tam lecą się zapisać. Znam kilku takich.
Po prostu mnie to bawi.
Podejrzewam że w/w koledzy cwiczyli inne SW również a teraz urozmajcili je o BJJ. I nie koniecznie muszą poszukiwac złotego środka bo takiego nie ma To bardziej będzie jak hobby/pasja czy chęc rywalizacji - coś ztych rzeczy wg mnie. Jedni wolą biegac za kawałkiem skóry po boisku (piłka nożna) a inni naparzając się na macie Ale to moje zdanie. Niech się najlepiej sami wypowiedzą.
Pozdrawiam i lece spac. 3majta sie