JAJKA-ZDROWE CZY NIE
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
badania byly robione na krolikach ktore nigdy nie ialy w swojej diecie jajek i innych produktow pochodzenia zwierzecegoCholesterol.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja pije litr mleka dziennie i zyje sobie jakos i jestem zdrowy(chyba ze czai sie jakis szkodnik a ja o nim nie wiem)...malo tego od kad zaczolem pic wiecej mleka przestalem chorowac jak bylem mlodszy mialem jakis mleko-wstret i wtedy dosc czesto chorowalem nawet 3-4 razy w roku, jak pije dluzszy czas mleko to jak zlapie katar w zime to juz jest "sukces"...wiadomo nie jest to jakis naukowy punkt widzenia, ale moje odczucia
Napisano Ponad rok temu
Jak jesz dużo jaj, to wywalaj z nich żółtka bo podobno to sam tłuszcz. A białko możesz spokojnie jeść w sporych (też bez przesady) ilościach. SMACZNEGO!!
po ch*j wypisujesz takie głupoty ? najwięcej białka w całym jajku jest w żółtku. Możesz być bezpłodny jesli za czesto szamasz ale nie wiem na jakiej zasadzie
Napisano Ponad rok temu
W żółtku jest rzeczywiście jest najwięcej białka, ale jednocześnie najwięcej tłuszczu, dlatego pakerzy pichcą sobie jajecznicę np 8 białek i 1 żółtka.
Cholesterol? Słyszałem sprzeczne opinie na ten temat, najlepiej chyba na wszelki wypadek dmuchać na zimne i zrobić sobie badania krwi i ustalić, czy ma się dobrą jego przemianę - jeżeli tak, to chyba pobór jajek można spokojnie zwiększyć.
Pozostaje jeszcze kwestia czym karmione są kury w fermach nastawionych siłą rzeczy na wydajność, swoją drogą to ciekawy temat.
Mówi się, że dorosły człowiek nie trawi mleka. Ponadto jak coś co normalnie psuje się w ciągu kilku godzin ma przydatność do spożycia określoną na pół roku, to śmiem wątpić, czy to zasługa tylko i wyłacznie procesów termicznych i szczelnego opakowania.
Napisano Ponad rok temu
nie dorosly czlowiek nie trawi mleka tylko mleka nie trawia osoby ktore go czesto nie spozywaja...osoba mloda pijac od czasu do czasu bedzie je slabo trawila, a osoba dorosla pijaca je od zawsze bedzie je trawila bardzo odbrze - moja pani od biologiMówi się, że dorosły człowiek nie trawi mleka.
poza tym jak ktos nie trawi mleka to tez i smietany , serow, jogurtow i innych przetworow ktore z punktu zalozenia, ze mlako jest nie zdrowe tez powinny byc niezdrowe
Napisano Ponad rok temu
po ch*j wypisujesz takie głupoty ? najwięcej białka w całym jajku jest w żółtku. Możesz być bezpłodny jesli za czesto szamasz ale nie wiem na jakiej zasadzie
Może trochę grzeczniej?
W żółtku jest też dużo różnych śmieci, i jest o wiele bardziej ciężko strawne. A białka jest lepiej przyswajalne i tak jak napisał Schtruntz wielu robi jajecznic z kilku białek+mleko+1 żółtko (pycha!)
Napisano Ponad rok temu
Ale nadal niewiem co z tą niepłodnością,ktoś tam napisał że jak je się dużo ....jak duzo codziennie po 5 przez pare lat to dużo? :?
Napisano Ponad rok temu
za kogo ty nas masz?niektórzy myslą że jak coś sie nazywa białko i jest białe to musi zawierać białka najwięcej otuż nie.
w suchej masie, tj. po odparowaniu wody faktycznie w białku białka jest najwięcej
Napisano Ponad rok temu
za kogo ty nas masz?niektórzy myslą że jak coś sie nazywa białko i jest białe to musi zawierać białka najwięcej otuż nie.
w suchej masie, tj. po odparowaniu wody faktycznie w białku białka jest najwięcej
Za kogo? kogo mam,chyba tych co sądzą że w białku jest więcek białka niż w żółtku.
Spoko to czekaj aż ci odparuje woda i zacznij szamać same białko.
Napisano Ponad rok temu
no wlasnie nie, bo w tych przetworach lektozy juz nie ma, bakterie sie tym zajmuja i zostaje to, co ludzki przwod pokarmowy moze rozlozyc. oczywiscie moge sie mylic ;Ppoza tym jak ktos nie trawi mleka to tez i smietany , serow, jogurtow i innych przetworow ktore z punktu zalozenia, ze mlako jest nie zdrowe tez powinny byc niezdrowe
sam przez jakies 15 lat nie pilem mleka, tylko wlasnie przetwory. jakis rok temu przezucilem sie z powrotem na mleko. wielkiej roznicy nie widze.
a jajka w swojej diecie mam zamiar jesc dwa dziennie, cale.
Napisano Ponad rok temu
Spoko to czekaj aż ci odparuje woda i zacznij szamać same białko.
od kiedy w pożywieniu zawartość wody ma jakiekolwiek znaczenie ?
Napisano Ponad rok temu
Bo ja raczej nie mam zamiaru
Napisano Ponad rok temu
to jak czym się u nas karmi te kokoszki?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Włókniak
- Ponad rok temu
-
odchudzanie dla faceta
- Ponad rok temu
-
Trening samemu
- Ponad rok temu
-
Kiepska salka, a zdrowie.
- Ponad rok temu
-
Dziwne oczy.
- Ponad rok temu
-
Złamanie kości nadgarstka.
- Ponad rok temu
-
co mam zrobic ??
- Ponad rok temu
-
mój ,,podwójny przyjaciel''
- Ponad rok temu
-
Ile czasu zajelo wam dojcie do szpagatu?
- Ponad rok temu
-
Ile czasu zajelo wam dojscie do szpagatu?
- Ponad rok temu