JAJKA-ZDROWE CZY NIE
Napisano Ponad rok temu
BTW : każdy mówi co innego :twisted:
Napisano Ponad rok temu
[...]Ponadto jak coś co normalnie psuje się w ciągu kilku godzin ma przydatność do spożycia określoną na pół roku, to śmiem wątpić, czy to zasługa tylko i wyłacznie procesów termicznych i szczelnego opakowania.
ej no, jakie psuje, jakie psuje? najwyżej kwaśnieje, czyli inaczej zsiada się... a wtedy z ziemniaczkami i skwarkami rewelacyjnym posiłkiem na upały jest
a jajka w nadmiarze są tak samo niezdrowe jak dowolny inny produkt w nadmiarze...
wyznaję zasadę spożywania wszystkiego ale z umiarem :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
raz nawet miałem "przyjemność" spróbować zepsutego UHT... od tamtej pory wącham zawsze o ile w ogóle spożywam (bo ograniczyłem się )
Napisano Ponad rok temu
polecam ten artykuł
Napisano Ponad rok temu
no to organizm nie trawi laktozy, a nie mleka a to jest zajebista roznicano wlasnie nie, bo w tych przetworach lektozy juz nie ma, bakterie sie tym zajmuja i zostaje to, co ludzki przwod pokarmowy moze rozlozyc.
moj chyba trawi laktoze bo pije jak juz wspominalem ok litr mleka dziennie i nie mam nawet bakow
a jajka jedzcie bo to samo zdrowie...jebac naukowcow(raz mowia tak a raz tak- sami nie wiedza o czym mowia)...zobaczcie jakich mamy silnych i zdrowych ludzi na wsiach gdzie maja diety jajeczno mlekowe...fakt, ze maja lebsze niz te ze sklepow, ale nasze tez sa zdatne to konsumpcji
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak jesz dużo jaj, to wywalaj z nich żółtka bo podobno to sam tłuszcz. A białko możesz spokojnie jeść w sporych (też bez przesady) ilościach. SMACZNEGO!!
owszem w w rzułtku jest durzo tłuszczu ale ruwnierz witamin i protein a zresztom rzułtko zawiera procentowo wiencej białka nirz same białko jaja (wiem brzmi to dziwnie ale to prawda)
ja tam jem po 3- 4 jajka na dzien albo co 2 dzine zalerzy mozre to i niezdrowe ale zato smaczne:P a pozatym w dzisiajszyh czasah to wszystko po kolei niezdrowe albo niezdyt zzdrowe
Napisano Ponad rok temu
ale, co ja sie bede. po prostu ignor.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jasne, że zdrowe! Sprawdź na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jak wiele w jajkach jest cennych właściwości odżywczych.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Włókniak
- Ponad rok temu
-
odchudzanie dla faceta
- Ponad rok temu
-
Trening samemu
- Ponad rok temu
-
Kiepska salka, a zdrowie.
- Ponad rok temu
-
Dziwne oczy.
- Ponad rok temu
-
Złamanie kości nadgarstka.
- Ponad rok temu
-
co mam zrobic ??
- Ponad rok temu
-
mój ,,podwójny przyjaciel''
- Ponad rok temu
-
Ile czasu zajelo wam dojcie do szpagatu?
- Ponad rok temu
-
Ile czasu zajelo wam dojscie do szpagatu?
- Ponad rok temu