Ból podczas kopnięć
Napisano Ponad rok temu
ból polega na tym ze cholernie "rwą" mnie miesnie przy biodrach jak chce wysoko kopnac.Tak samo nie moge zrobic dosyc duzego rozkroku i sie wyprostowac bo strasznie mnie rwa te miesnie przy kroku.Teraz pytanie:Czy ktos z was mial taki problem i jak z nim walczyc ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mi pomoglo, gdzies po miesiacu
kurcze teraz mialem 3 miesieczna przerwe boje sie ze ja wroce znow bedzie to samo :?
Napisano Ponad rok temu
8O to jak ktos jest wysoki to ma takie problemy , a niski nie ma :? jak trenowales intensywnie przez te 2 lata to radze odpoczynek po podczas treningu powstaja mikrouszkodzenia ktore najprawdopodobniej nie sa zaleczone i do konca zregenerowane...przerwa 2 tyg i powinno byc si, jak nic nie da to lekarz CI tylko pomoze...o ile pomoze wogolesensei mi mowil ze to dlatego ze jestem wysoki :-) mhm....za tydzien mam oboz 2 tyg jakos przezyje....
Napisano Ponad rok temu
Ale do lekarza mógłbyś wpaść.
Napisano Ponad rok temu
Już po tygodniu moje nogi przywykły i mogę machać nimi w powietrzu, praktycznie nie odczuwając, że w ogóle czerpie to ze mnie jakiś większy wysiłek. Co lepsze, nie trenowałem już miesiąc (obecna praca w biurze pochłania cały mój czas, po powrocie z niej jedyne na co mam siłę, to obiad, sen i parę godzin spędzone z miśkiem), a poziom rozciągnięcia mam nadal ten sam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja mam ten sam problem i praktycznie ciagnie sie ze mna od listopada zeszlego roku
poszedlem do lekarza sportowego, nie zalecil mi przerwy w treningach, ale powiedzial zebym nie robil intensywnego rozciagania i staral sie nie kopac wysoko (czyt. na glowe), zapisal mi tez takie tabletki Diclac chyba sie nazywaly czy Diclofen? nie pamietam w kazdym badz razie gówno to dalo czuje bol do dzis, mimo, ze stosowalem sie do zalecen. Kiedy dobrze sie rozgrzeje bol nie jest mocny. Sprobuje lekko rozciagac te sciegna.
I tak nie boli tak bardzo jak wtedy, wtedy przy kopnięciu czulem takie chrupnięcie i przeszywający ból w momencie chrupnięcia
Napisano Ponad rok temu
ból polega na tym ze cholernie "rwą" mnie miesnie przy biodrach jak chce wysoko kopnac.Tak samo nie moge zrobic dosyc duzego rozkroku i sie wyprostowac bo strasznie mnie rwa te miesnie przy kroku.Teraz pytanie:Czy ktos z was mial taki problem i jak z nim walczyc ??
Tu jest metoda. W pochyleniu do przodu robisz większy rozkrok, prawda? Zastosuj to przy mawashi geri - nie możesz odchylać się w bok czy do tyłu, ale w bok ku przodowi owszem. To nie ja wymyśliłem, lecz starzy mistrzowie shotokanu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To sa raczej miesnie a chrupniec nie czuje....no moze czasami :-)
To sa sciegna. Chrupniecia to normalna rzecz.....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dawkowanie Kreatyny?? PomoC!
- Ponad rok temu
-
TCM olimp
- Ponad rok temu
-
Sposób na wielkie mięśnie od zaraz
- Ponad rok temu