Bieganie na 1000 metrów.
Napisano Ponad rok temu
Z góry dzięki.
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio miałem w szkole sprawdzian z biegania na 1000. Miałem najlepszy czas w klasie - 3,53. Czy to dobry czas jak na mój wiek? Dla porównania w tamtym roku miałem 4,22. Więc jest poprawa. Ale mam w planie zejść poniżej 3,40. Jak najlepiej dobrać trening?
Z góry dzięki.
biegac, biegac i jeszcze raz biegac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Biegaj Biegaj i Sie poprawiaj ;] napisz czy cos trenujesz ;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
15-20 km to niezly jestes dla mnie 1000 to jest bieg dlugo dystansowy
Rok temu zrobiłem 18 km, z czego jestem zadowolony. Oczywiście nie był to szybki bieg :wink: .
Jest tylko jeden problem... w zimie ważę ok 54 kg przy wzroście 165 cm. Kiedy zaczyna się lato wyjeżdżam w skały, w góry, dużo biegam, jeżdżę dużo na rowerze po górach i potrafię stracić na wadze 5 kg. W tamtym roku właśnie tyle zrzuciłem. Co prawda wzrasta mi kondycja jednak odczuwam spadek siły w trakcie wykonywania ćwiczeń na siłowni. Dieta wcale nie jest uboga i dużo jem :wink: . Chciałbym utrzymać taką wagę jaką mam teraz, ale bez żadnych odżywek itp.
Pozdrawiam...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ile masz lat Ja mam 16 i po miechu zupełnej przerwy(0 sportu i nie dokońca zaleczona kontuzja kostki, ale to wyszło własnie po tym biegu że nie wszystko jest ok) miałem 3:30 żalA ja za tydzień mam sprawdzian z 1000. Co zrobić by się dobrze przygotować i polepszyć szybko wynik Codzienny bieg?? Pomocy!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Biegaj interwały bo oprócz kondycji będziesz miał lepsze przyspieszeni itp. Najlepiej pobiegaj pare razy na dystansie 1000m żeby dokładnie wiedzieć jak rozłożyć siły i gdzie przyspieszyć.17 i nie wiem czy mam biegac interwaly czy tylko dlugi dystans aby dobrze wypaść
Napisano Ponad rok temu
Jestes w czasie wzrostu poczekaj jeszcze z rok dwa lata a waga sie ustatkuje pamietaj zwiekszac ilosc jedzenia adekwatnie do wysilku nie zapominaj w diecie o bialku a po duzym wysilku zjedz banana, ugas pragnienie tak bys sie nie odwadnial :wink:15-20 km to niezly jestes dla mnie 1000 to jest bieg dlugo dystansowy
Rok temu zrobiłem 18 km, z czego jestem zadowolony. Oczywiście nie był to szybki bieg :wink: .
Jest tylko jeden problem... w zimie ważę ok 54 kg przy wzroście 165 cm. Kiedy zaczyna się lato wyjeżdżam w skały, w góry, dużo biegam, jeżdżę dużo na rowerze po górach i potrafię stracić na wadze 5 kg. W tamtym roku właśnie tyle zrzuciłem. Co prawda wzrasta mi kondycja jednak odczuwam spadek siły w trakcie wykonywania ćwiczeń na siłowni. Dieta wcale nie jest uboga i dużo jem :wink: . Chciałbym utrzymać taką wagę jaką mam teraz, ale bez żadnych odżywek itp.
Pozdrawiam...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jestes w czasie wzrostu poczekaj jeszcze z rok dwa lata a waga sie ustatkuje pamietaj zwiekszac ilosc jedzenia adekwatnie do wysilku nie zapominaj w diecie o bialku a po duzym wysilku zjedz banana, ugas pragnienie tak bys sie nie odwadnial
Co do diety adekwatnej do wysiłku to z tym jest problem. Po takim długim biegu wcale nie mam apetytu. Spowodowane jest to pewnie zmęczeniem. Mam wtedy ochotę na owoce i zimne napoje. Żeby się nie odwodnić wypijam ok 1 litra wody mineralnej gazowanej ze świeżo wyciśniętą cytryną. A z bananem to masz rację, po wysiłku te owoce są bardzo dobre, gdyż zawierają białko, witaminy i składniki mienralne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do tematu to na 1000 mam 3.21 a mam 18lat i zadko biegam. Najlepszy w mojej szkole mial nieco ponizej 3.10 do tego pali papierosy itp. tak wiec to duzo zalezy od jego organizmu
Napisano Ponad rok temu
btw jako 18 latek 2:29;07 - chociaz 1000m to bylo dla mnie troszeczke za duzo.
Napisano Ponad rok temu
Tak wiec mam problem przy bieganiu z kolka (pewnie wiecie o co chodzi), i uniemozliwia mi ona bieganie na dluzszych dystnsach co robic??
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak zbić 5 kg w 6 dni?
- Ponad rok temu
-
Woda mineralna...jak to jest
- Ponad rok temu
-
Zerwana łekotka?
- Ponad rok temu