Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bieganie na 1000 metrów.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

budo_kredkowicz
  • Użytkownik
  • Pip
  • 20 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Bieganie na 1000 metrów.
Ostatnio miałem w szkole sprawdzian z biegania na 1000. Miałem najlepszy czas w klasie - 3,53. Czy to dobry czas jak na mój wiek? Dla porównania w tamtym roku miałem 4,22. Więc jest poprawa. Ale mam w planie zejść poniżej 3,40. Jak najlepiej dobrać trening?
Z góry dzięki.
  • 0

budo_mck
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Bieganie na 1000 metrów.

Ostatnio miałem w szkole sprawdzian z biegania na 1000. Miałem najlepszy czas w klasie - 3,53. Czy to dobry czas jak na mój wiek? Dla porównania w tamtym roku miałem 4,22. Więc jest poprawa. Ale mam w planie zejść poniżej 3,40. Jak najlepiej dobrać trening?
Z góry dzięki.

biegac, biegac i jeszcze raz biegac :)
  • 0

budo_skorpiob
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 876 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie jestem pewien ale ja w Twoim wieku mialem chyba kolo 3.30 czy 3.20 i nie bylem najlepszy w klasie :wink: tak czy inaczje teraz bym tak nie przebiegl :P pozostaje Ci tylko praktyka duuuuuuuuuzo biegania
  • 0

budo_łukasz15
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 103 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Hm... Ja tez mam 15 lat i dla mnie taki czas to porazka... Ja miałem 3.33 na 1000 metrow i jestem z siebie bardzo nie zadowolony! a najlepsze czasy to byly 3.05 , 3.09 ;]

Biegaj Biegaj i Sie poprawiaj ;] napisz czy cos trenujesz ;]
  • 0

budo_kredkowicz
  • Użytkownik
  • Pip
  • 20 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wiem, wiem, bieganie nie jest moją najmocniejszą stroną. Dlatego staram się ułożyć odpowiedni plan treningowy na wakacje. Poza tym biegi przełajowe, kolarstwo górskie, wspinaczka no i od niedawna - krav maga. Pozatym lepiej czuję się na biegach długodystansowych (15 - 20 km)
  • 0

budo_kredkowicz
  • Użytkownik
  • Pip
  • 20 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wiem, wiem, bieganie nie jest moją najmocniejszą stroną. Dlatego staram się ułożyć odpowiedni plan treningowy na wakacje. Poza tym biegi przełajowe, kolarstwo górskie, wspinaczka no i od niedawna - krav maga. Pozatym lepiej czuję się na biegach długodystansowych (15 - 20 km)
  • 0

budo_pan nabiał
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 61 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

A ja za tydzień mam sprawdzian z 1000. Co zrobić by się dobrze przygotować i polepszyć szybko wynik :) Codzienny bieg?? Pomocy!!!
  • 0

budo_skorpiob
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 876 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

15-20 km 8O to niezly jestes dla mnie 1000 to jest bieg dlugo dystansowy :) pamietaj robic w biegach interwaly to poprawisz dynamike troszke :wink: pamietaj tylko nie biegac za duzo, i starac sie omijac beton,asfalt itp by nie przeciazyc stawow oraz jedz odpowiednio a bedzie dobrze :wink:
  • 0

budo_kredkowicz
  • Użytkownik
  • Pip
  • 20 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

15-20 km to niezly jestes dla mnie 1000 to jest bieg dlugo dystansowy

Rok temu zrobiłem 18 km, z czego jestem zadowolony. Oczywiście nie był to szybki bieg :wink: .

Jest tylko jeden problem... w zimie ważę ok 54 kg przy wzroście 165 cm. Kiedy zaczyna się lato wyjeżdżam w skały, w góry, dużo biegam, jeżdżę dużo na rowerze po górach i potrafię stracić na wadze 5 kg. W tamtym roku właśnie tyle zrzuciłem. Co prawda wzrasta mi kondycja jednak odczuwam spadek siły w trakcie wykonywania ćwiczeń na siłowni. Dieta wcale nie jest uboga i dużo jem :wink: . Chciałbym utrzymać taką wagę jaką mam teraz, ale bez żadnych odżywek itp.

Pozdrawiam...
  • 0

budo_andrzej_szabla
  • Użytkownik
  • Pip
  • 12 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jestem w 3 klasie gimnazjum, rok temu we wrześniu miałem 3:26 na 1000m. Nie biegam regularnie.
  • 0

budo_piotrekde1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 853 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A ja za tydzień mam sprawdzian z 1000. Co zrobić by się dobrze przygotować i polepszyć szybko wynik :) Codzienny bieg?? Pomocy!!!

A ile masz lat :?: Ja mam 16 i po miechu zupełnej przerwy(0 sportu i nie dokońca zaleczona kontuzja kostki, ale to wyszło własnie po tym biegu że nie wszystko jest ok) miałem 3:30 :oops: żal
  • 0

budo_pan nabiał
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 61 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

17 i nie wiem czy mam biegac interwaly czy tylko dlugi dystans aby dobrze wypaść
  • 0

budo_piotrekde1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 853 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

17 i nie wiem czy mam biegac interwaly czy tylko dlugi dystans aby dobrze wypaść

Biegaj interwały bo oprócz kondycji będziesz miał lepsze przyspieszeni itp. Najlepiej pobiegaj pare razy na dystansie 1000m żeby dokładnie wiedzieć jak rozłożyć siły i gdzie przyspieszyć.
  • 0

budo_skorpiob
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 876 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

15-20 km to niezly jestes dla mnie 1000 to jest bieg dlugo dystansowy

Rok temu zrobiłem 18 km, z czego jestem zadowolony. Oczywiście nie był to szybki bieg :wink: .

Jest tylko jeden problem... w zimie ważę ok 54 kg przy wzroście 165 cm. Kiedy zaczyna się lato wyjeżdżam w skały, w góry, dużo biegam, jeżdżę dużo na rowerze po górach i potrafię stracić na wadze 5 kg. W tamtym roku właśnie tyle zrzuciłem. Co prawda wzrasta mi kondycja jednak odczuwam spadek siły w trakcie wykonywania ćwiczeń na siłowni. Dieta wcale nie jest uboga i dużo jem :wink: . Chciałbym utrzymać taką wagę jaką mam teraz, ale bez żadnych odżywek itp.

Pozdrawiam...

Jestes w czasie wzrostu poczekaj jeszcze z rok dwa lata a waga sie ustatkuje pamietaj zwiekszac ilosc jedzenia adekwatnie do wysilku nie zapominaj w diecie o bialku a po duzym wysilku zjedz banana, ugas pragnienie tak bys sie nie odwadnial :wink:
  • 0

budo_piotrekde1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 853 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Też uwielbiam biegać na długie dystanse dlatego w te wakacje postaram się przebiec odległość maratonu :)
  • 0

budo_kredkowicz
  • Użytkownik
  • Pip
  • 20 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jestes w czasie wzrostu poczekaj jeszcze z rok dwa lata a waga sie ustatkuje pamietaj zwiekszac ilosc jedzenia adekwatnie do wysilku nie zapominaj w diecie o bialku a po duzym wysilku zjedz banana, ugas pragnienie tak bys sie nie odwadnial

Co do diety adekwatnej do wysiłku to z tym jest problem. Po takim długim biegu wcale nie mam apetytu. Spowodowane jest to pewnie zmęczeniem. Mam wtedy ochotę na owoce i zimne napoje. Żeby się nie odwodnić wypijam ok 1 litra wody mineralnej gazowanej ze świeżo wyciśniętą cytryną. A z bananem to masz rację, po wysiłku te owoce są bardzo dobre, gdyż zawierają białko, witaminy i składniki mienralne.
  • 0

budo_skorpiob
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 876 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Najwazniejsze jest to ze banany maja duzo weglowodanow ktore uzupelniaja ubytek, bialka maja raczej malo. Wiadomo ze odrazu nie ma sily ale powinnes zjesc jak najszybciej cos z bialkiem (ser bialy itp) a wode najlepiej nie gazowana a jak juz to lekko.
  • 0

budo_maniek
  • Użytkownik
  • Pip
  • 10 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Oczywiscie z bananami itp. nie wolno przesadzac.
A co do tematu to na 1000 mam 3.21 a mam 18lat i zadko biegam. Najlepszy w mojej szkole mial nieco ponizej 3.10 do tego pali papierosy itp. tak wiec to duzo zalezy od jego organizmu
  • 0

budo_ks_
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 98 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jesli chlopak mowi ze biega 10-15 km dziennie to bez problemu moze jesc po prostu wszystko, a raczej nawet powinnien. Przy takim treningu ograniczanie jedzenia pewnych grup odzywczych moze zle wplynac na wyniki HGB. Oczywiscie polecam tylko te bardziej odpowiednie rzeczy dla sportowcow.

btw jako 18 latek 2:29;07 - chociaz 1000m to bylo dla mnie troszeczke za duzo.
  • 0

budo_tajman
  • Użytkownik
  • Pip
  • 13 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Sory ze odkopuje stray temat ale musze :)

Tak wiec mam problem przy bieganiu z kolka (pewnie wiecie o co chodzi), i uniemozliwia mi ona bieganie na dluzszych dystnsach co robic??
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024