Bieganie na 1000 metrów.
Napisano Ponad rok temu
Z góry dzięki.
Napisano Ponad rok temu
budo_Kredkowicz napisał
Ostatnio miałem w szkole sprawdzian z biegania na 1000. Miałem najlepszy czas w klasie - 3,53. Czy to dobry czas jak na mój wiek? Dla porównania w tamtym roku miałem 4,22. Więc jest poprawa. Ale mam w planie zejść poniżej 3,40. Jak najlepiej dobrać trening?
Z góry dzięki.
biegac, biegac i jeszcze raz biegac

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Biegaj Biegaj i Sie poprawiaj ;] napisz czy cos trenujesz ;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Cytat
15-20 km to niezly jestes dla mnie 1000 to jest bieg dlugo dystansowy
Rok temu zrobiłem 18 km, z czego jestem zadowolony. Oczywiście nie był to szybki bieg :wink: .
Jest tylko jeden problem... w zimie ważę ok 54 kg przy wzroście 165 cm. Kiedy zaczyna się lato wyjeżdżam w skały, w góry, dużo biegam, jeżdżę dużo na rowerze po górach i potrafię stracić na wadze 5 kg. W tamtym roku właśnie tyle zrzuciłem. Co prawda wzrasta mi kondycja jednak odczuwam spadek siły w trakcie wykonywania ćwiczeń na siłowni. Dieta wcale nie jest uboga i dużo jem :wink: . Chciałbym utrzymać taką wagę jaką mam teraz, ale bez żadnych odżywek itp.
Pozdrawiam...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Pan Nabiał napisał
A ile masz latA ja za tydzień mam sprawdzian z 1000. Co zrobić by się dobrze przygotować i polepszyć szybko wynik
Codzienny bieg?? Pomocy!!!

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Pan Nabiał napisał
Biegaj interwały bo oprócz kondycji będziesz miał lepsze przyspieszeni itp. Najlepiej pobiegaj pare razy na dystansie 1000m żeby dokładnie wiedzieć jak rozłożyć siły i gdzie przyspieszyć.17 i nie wiem czy mam biegac interwaly czy tylko dlugi dystans aby dobrze wypaść
Napisano Ponad rok temu
budo_Kredkowicz napisał
Jestes w czasie wzrostu poczekaj jeszcze z rok dwa lata a waga sie ustatkuje pamietaj zwiekszac ilosc jedzenia adekwatnie do wysilku nie zapominaj w diecie o bialku a po duzym wysilku zjedz banana, ugas pragnienie tak bys sie nie odwadnial :wink:15-20 km to niezly jestes dla mnie 1000 to jest bieg dlugo dystansowy
Rok temu zrobiłem 18 km, z czego jestem zadowolony. Oczywiście nie był to szybki bieg :wink: .
Jest tylko jeden problem... w zimie ważę ok 54 kg przy wzroście 165 cm. Kiedy zaczyna się lato wyjeżdżam w skały, w góry, dużo biegam, jeżdżę dużo na rowerze po górach i potrafię stracić na wadze 5 kg. W tamtym roku właśnie tyle zrzuciłem. Co prawda wzrasta mi kondycja jednak odczuwam spadek siły w trakcie wykonywania ćwiczeń na siłowni. Dieta wcale nie jest uboga i dużo jem :wink: . Chciałbym utrzymać taką wagę jaką mam teraz, ale bez żadnych odżywek itp.
Pozdrawiam...
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Jestes w czasie wzrostu poczekaj jeszcze z rok dwa lata a waga sie ustatkuje pamietaj zwiekszac ilosc jedzenia adekwatnie do wysilku nie zapominaj w diecie o bialku a po duzym wysilku zjedz banana, ugas pragnienie tak bys sie nie odwadnial
Co do diety adekwatnej do wysiłku to z tym jest problem. Po takim długim biegu wcale nie mam apetytu. Spowodowane jest to pewnie zmęczeniem. Mam wtedy ochotę na owoce i zimne napoje. Żeby się nie odwodnić wypijam ok 1 litra wody mineralnej gazowanej ze świeżo wyciśniętą cytryną. A z bananem to masz rację, po wysiłku te owoce są bardzo dobre, gdyż zawierają białko, witaminy i składniki mienralne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do tematu to na 1000 mam 3.21 a mam 18lat i zadko biegam. Najlepszy w mojej szkole mial nieco ponizej 3.10 do tego pali papierosy itp. tak wiec to duzo zalezy od jego organizmu
Napisano Ponad rok temu
btw jako 18 latek 2:29;07 - chociaz 1000m to bylo dla mnie troszeczke za duzo.
Napisano Ponad rok temu

Tak wiec mam problem przy bieganiu z kolka (pewnie wiecie o co chodzi), i uniemozliwia mi ona bieganie na dluzszych dystnsach co robic??
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Jak zbić 5 kg w 6 dni?
- Ponad rok temu
-
Woda mineralna...jak to jest
- Ponad rok temu
-
Zerwana łekotka?