Jak zbić 5 kg w 6 dni?
Napisano Ponad rok temu
Potrzebuję w 6 dni zrzucić 5 kg - jadę na amatorskie zawody Judo. Obecnie ważę 94 kg (187 cm wzrostu) i nie wyglądam jak kulturysta - tłuszczyku tu i ówdzie dość sporawo (:
Ćwiczonka, bieganko - oczywiście. Chodzi mi bardziej o odżywianie - coś kurna muszę jeść bo po tygodniu zupełnej diety nawet ręką na tych zawodach nie ruszę. Dużo pić czy raczej ostrożnie z wodą?
Dodam że nie zależy mi na utrzymaniu póxniejszej wagi - chcę ją tylko zrobić na te zawody. Jak już napisałem - mam z czego zbić (:
Sorki jeżeli już było - ale kurka nie mam czasu szukać - dlatego też prosiłbym o konkretne odpowiedzi.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Ps.Ale sprobowac zawsze mozna-polecam bieganko w 3 bluzach przy upale
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to faktycznie. Skoro wszyscy mówią że mi się może udać zbić ale będę wyczerpany to ja jednak nie będę zrzucał. Wolę rześki walczyć w -100 kg niż wymęczony w -90 kg.
Dzięki za odpowiedzi. I przepraszam za zamieszanie - ale ja faktycznie sie nie znam na fizjologii sportowej - nigdy sie nie odchudzałem to nie wiem co i jak (:
A o tych zawodach wiedziałem 2 tygodnie przed startem - jednak nie widziałem czy mogę wystartować. Dopiero wczoraj się dowiedziałem że mogę i dlatego tak... W sumie to nie są jakieś prestiżowe zawody ot jakieś takie dla amatorów.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zdecydowanie lepsze wyjscie!No to faktycznie. Skoro wszyscy mówią że mi się może udać zbić ale będę wyczerpany to ja jednak nie będę zrzucał. Wolę rześki walczyć w -100 kg niż wymęczony w -90 kg.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
lepiej wyciac nerke i powybijac zebyUtnij se poślady to ci na bank spadnie pare kilo .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ewentualnie mozesz jeszcze sobie łapy uciąć nikt ci wtedy balachy nie założy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale zawsze mozesz cos uciac
trza bylo sie troche wczesniej obudzic bo teraz po ewentualnym odpowienio duzym odwodnieniu bedziesz napewno oslabiony ;/
Napisano Ponad rok temu
opravca, kubunio, Famas, Imp, Mate i Ian17 - na razie ustne ostrzeżenie.
Napisano Ponad rok temu
Kiedys mialem w 5 dni 3 kg do zbicia. Dodam ze po zbiciu nie bylem wcakle oslabiony ale 5 kg w 6 dni to troche za duzo by nie odbilo sie na samopoczuciu choc znam takich co i wiecej zbijali. Ja zbilem dzieki takim zasadom:
- nie jesc po 18 (najlepiej w ogóle nie jesc kolacji)
- duzo srać (pomogla mi herbata pu ehr i sam stres)
- po poludniu ograniczyc weglowodany (makarony itp)
- kurtka ortalionowa + polar i skakanka. Odradzam zakladanie wiecej niz 2 spodni bo to szkodzi na jądra
- nie jestem zwolennikiem kilku malych posiłkow - lepsze sa dwa ale porzadne, drugi minimum 2 godziny przed treningiem zapewnia solidny doplyw glukozy do miesni w trakcie treningu
- zagryzać biszkoptami - to zapycha i pozwala zapomniec o glodzie (nie probowalem)
Przy tak szybkim zbijaniu trzeba sie odwodnic wiec trzeba pic z umiarem. Na koniec dobra wiadomosc : aby odwodnienie moglo zaszkodzic musialo by oznaczac utrate minimum 10% wody
Ale i tak uwazam ze najprosciej jest wyciac sobie nerke - nerka wazy z 2 kg wiec mamy 2 kg do przodu
:wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Woda mineralna...jak to jest
- Ponad rok temu
-
Zerwana łekotka?
- Ponad rok temu
-
Chciałbym zacząć ćwiczyć