Za to nalezy dodać, że są osoby, które przeszły z Aikikai do Kobayashi i sobie to chwalą
Zarazem osób, ktore przeszły z Kobayashi do Aikikai jest już dużo mniej. Nigdy Was to nie zastanawiało?
Napisano Ponad rok temu
Za to nalezy dodać, że są osoby, które przeszły z Aikikai do Kobayashi i sobie to chwalą
Napisano Ponad rok temu
Zarazem osób, ktore przeszły z Kobayashi do Aikikai jest już dużo mniej. Nigdy Was to nie zastanawiało?
Napisano Ponad rok temu
SZCZERZE...? 8) 8) 8) 8) 8)Zarazem osób, ktore przeszły z Kobayashi do Aikikai jest już dużo mniej. Nigdy Was to nie zastanawiało?
Napisano Ponad rok temu
SZCZERZE...? 8) 8) 8) 8) 8)
Napisano Ponad rok temu
Trafiles za pierwszym razem...?Za trudne??? :wink: 8) 8) 8) 8)
Napisano Ponad rok temu
A co, jakieś kompleksiki?? Próbujesz się dowartościować? Nikt nie pisze tutaj o czyjejś lepszości czy gorszoszości :twisted: Pytanie dotyczyło czego innego.Sugerujesz wprost wyzszosc Kobayashi nad Aikikai...? 8O
Napisano Ponad rok temu
A czy Yasuo Kobayashi naucza po linii H. Kobayashi...?A co, jakieś kompleksiki?? Próbujesz się dowartościować? Nikt nie pisze tutaj o czyjejś lepszości czy gorszoszości :twisted: Pytanie dotyczyło czego innego.
Sugerujesz wprost wyzszosc Kobayashi nad Aikikai...? 8O
Napisano Ponad rok temu
Nie.A czy Yasuo Kobayashi naucza po linii H. Kobayashi...?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Żaden świstak. Moje rodzime dojo (wraz z moją skromną osobą ) jest własnie takim przykłademA swistak...?Za to nalezy dodać, że są osoby, które przeszły z Aikikai do Kobayashi i sobie to chwalą
PS. Garry, wiem, co to precelek... tzn. ten, no... jak mu tam... precedens (wbrew pozorom jestem dosc bystry... mimo, ze w aikikai...)
Napisano Ponad rok temu
Shudokan a AAI to dwie rozne organizacjeYasuo Kobayashi jest związany z organizacją Shudokan, czyli AAI-Polska
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
masz rację, pomyliłem się, bo zasugerowałem się nazwą pewnego klubu należącego do AAi, który w nazwie ma Shudokan, ale sprawdziłem dokładnie i przyznaję Ci rację. Yasuo Kobayashi był ostatnio na stażu w tym klubie, tam go widziałem, i stąd takie skojarzenia.
Napisano Ponad rok temu
Pytanie jest ciekawe i nie ma na nie prostej odpowiedzi, to trochę tak jak z uznawalnością dyplomów - jak zdobędziemy dyplom protetyka dentystycznego w Burkina Faso to mamy małe szanse na rozpoczęcie praktyki w Polsce, ale jak taki papier przywieziemy z Francji nie będzie większych kłopotów.
Z mojego doświadczenia wynika, że japońskie dyplomy aikikai są uznawane praktycznie przez wszystkich, natomiast organizacje aikikai zwykle uznają tylko stopnie aikikai.
Napisano Ponad rok temu
natomiast organizacje aikikai zwykle uznają tylko stopnie aikikai.[/color][/b]
Napisano Ponad rok temu
natomiast organizacje aikikai zwykle uznają tylko stopnie aikikai.[/color][/b]
a jak ma się to do tego zjawiska:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu