Najlepszy mistrz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sorki, ale nie mogę się powstrzymać: mnie przewyższają wszyscy. W sensie dosłownym. Spoza dojo to reszte wyraźnie przewyższa Stefan S....Czy zauwazaja oni sami wsrod siebie kogos kto wyraznie przewyzsza reszte
irimi, który zatracił nadzieję, że jeszcze kiedyś urośnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Novic nie interesuje mnie Twoja zdanie co jest wyraznie zaznaczone w temacie,czy naprawde musze to tlumaczyc?Na pewno nie,wiec daruj sobie jesli znasz odpowiedz to odpowiedz jesli nie to nie pisz nic.Dziekuje 8)
Napisano Ponad rok temu
czy taka odpowiedz tez nie jest mile widziana
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tetsujin, lubisz produkować durne tematy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego bzdurny?
Bo niby na czym tak klasyfikacja ma się opierać? Ze słyszenia czytania? Żarty sobie robisz?
I tak sobie myślę że większość z nas tutaj poza kilkoma osobami nie ma żadnych kwalifikacji do oceniania tego kto i dlaczego może być najlepszy. Dlatego uważam temat za bzdurny.
Podobnych było już kilka, plus kilka pochodnych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Otoż mam przypuszczenie graniczące z pewnością, że nie ma nikogo takiego. Jezeli mi nie wierzysz to musisz się skontaktować z wszystkimi uczniami O'senseja i przeprowadzić bezpośrednio z nimi rozmowę. Nie pytaj tu bo ktos musiałby się skontaktować itd.
Drogi uczniów Ueshiby nie rozeszły by się gdyby uważali że ktoś jest od nich lepszy i godzien ich nauczac.
Mam dla Ciebie nowy fajny topic.
Kto według poważnych źródeł jest najwybitniejszym aikidoką w polsce.
My już takie rzeczy tysiąc razy przerabiali i niektórych nudza niektórych irytują.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jeśli nie oceną. Nawet jeśli zasłyszaną to przecież powtarzaną i utwierdzaną.
AvBert, a możesz poważne źródła wymienić?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
.Nawet wsrod najlepszych znajduja sie wyrozniajace osoby i tylko o to pytam czy ktos z Was poznal takie zdanie z ust osob najbardziej uznanych?
Chyba sobie nie wyobrażasz, że oficjalnie taki sensei, powiedzmy ze stopniem od 5 dana wzwyż, na stażu albo w prywatnej rozmowie powie tobie "słuchaj jestem dobry, ale mam takiego kumpla który jest ode mnie lepszy sto razy". jak znam życie to bardziej prawdopodobne jest, że powie "ja robię najlepsze Aikido na świecie". Po tym można poznać prawdziwego mistrza, bo taki powie jedynie, że są inne dobre rzeczy, lecz on prezentuje techniki w ten sposób.
Napisano Ponad rok temu
,AvBert, a możesz poważne źródła wymienić?
Moim jedynym i uznanym źródłem jest forum budo. Z niego czerpię całą wiedzę.
Napisano Ponad rok temu
Które osoby wg Twojej wiedzy lub wiedzy zaslyszano-wyczytanej Wink są w swiatku aikido najbardziej uznane?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Filmy z Tomiki aikido.
- Ponad rok temu
-
Idealny instruktor
- Ponad rok temu
-