Powiększona komora serca, a suplementy
Napisano Ponad rok temu
Jak to jest z tym powiększonym mięśniem sercowym u sportowców- zawodowców?
Z tego co wiem mięsień sercowy jak każdy inny mięsień rośnie jeżeli go trenujemy.
Dodatkowo pobieranie chociaż odżywek białkowych może mieć znaczny wpływ na rozrost mięśnia. Niby fajnie, ale słyszałem również, że za silne serce to też niedobrze.
Co zrobić jeżeli już dojdzie do przerostu serca, przestać trenować, czy po prostu trochę zwolnić, a może to nie ma żadnego wpływu? :?
Mam nadzieję, że Słoniak będzie chciał wziąść udział w dyskusji, liczę na jego rady.
pozdrawiam wszystkich na forum
Napisano Ponad rok temu
-Sterydy to takie małe guwienka, które wyciąga z pod lady szef siłowni. Ich sprzedaż jest nie legalna a ich branie może powodować różne skutki uboczne min. te o których pisałeś.
-Odżywki stoją na pułkach w sklepach sportowych w kolorowych plastikowych puszkach. Zasadniczo zawierają to samo co dobrze ułożona dieta tylko jest to bardziej skondensowane.
A głównym źródłem białka dla sportowców jest dieta {mięso, nabiał, ryby}
Czy nadmiar białka może spowodować przerost mięśnia sercowego ?
Co najwyżej sraczkę albo problemy z wątrobą.
Napisano Ponad rok temu
Ale jeżeli ktoś prowadzi mocny trening wytrzymałościowy, np biega po 1h dziennie w tempie nie rekreacyjnym, to serce automatycznie jest pobudzane do zwiększonego wysiłku. w połączeniu z wykłą odżywka białkową moze to doprowadzić do przerostu serca mięśniowego co może spowodowac np. zawał po przestaniu treningów. Mówię tu o zawodowcach, a nie gościach , którzy trenują 3-4 razy w tygodniu na siłowni.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
żarówka a sztuki walki
- Ponad rok temu
-
Systema i nie masz szans!!!!!!!
- Ponad rok temu