jaka różnica pomiędzy m21-04, a 21-14
Napisano Ponad rok temu
Mam małe pytanko odnośnie szlifu w crkt m21-14 w stosunku do 04.
Wiem, że w 04 jest obustronny na całej długości, jednak nie bardzo mogę dojść jak to jet z 14. Chodzi mi konkretnie o część nieząbkowaną (ząbkowanie ma napewno szlif jednostronny) - ale jak reszta ostrza? Może ktoś dysponuje zdjęciami z bliska.
Tak nawiasem - czy mógłby ktoś z użytkowników wyrazić swoją opinię na temat tej emki combo, wiem że praktyczność 04 jest aż nadto wychwalana na forum, ale mało znalazłem na temat 14, a właśnie stoję przed dylematem wyboru pomiędzy 04 , a 14.
Dylemat wziął się głównie ze względu na porzebę ucięcia czasami czegoś nieco twardszego ( grubsza gałąź czy plastik), bez konieczności mocowania się z ową materią , z drugiej jednak strony lubię duże ostrza i boję się że ząbki zabiorą niepotrzebnie jego część, która w niektórych przypadkach byłaby niezbędna - może jakieś za i przeciw z Waszego doświadczenia?
Dzięki za wszelką pomoc - pozdrawiam jeszcze raz.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Co do reszty wal do Pawła Kaca. On ma i chwali. Pisał coś, że specjalnie nie przeszkadza.
Tyleżejaitakwolęplain. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Widzę więc, że szlif 14ki jest jednostronny - i tutaj nasuwa mi się pytanie czy będzie to miało duże znaczenie podczas użytkowania -ewentualne problemy z doprowadzeniem nożyka do odpowiedniej ostrości ?
Może faktycznie Paweł Kaca rozwieje moje wątpliwości.
Szkoda tylko, że nie mogę jeszcze wysyłać PW.
Dzięki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zamówiłem sobie 04..
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Tani automat - Boker Magnum Kalashnikov Auto - warto ???
- Ponad rok temu
-
BlackHawk MOD CQD Mark V czy Chris Reeve Green Beret 7"
- Ponad rok temu
-
punkty ostrzenia noży
- Ponad rok temu
-
440C vs. AUS8
- Ponad rok temu
-
S30V
- Ponad rok temu
-
do 50 $
- Ponad rok temu
-
Victorinox Trailmaster M3
- Ponad rok temu
-
Benchmade 710 z M2 ?
- Ponad rok temu
-
M21-04 - terenowy ? M21-02 vs. Monochrome, który lepszy ?
- Ponad rok temu
-
Najmniejszy Neck knife
- Ponad rok temu