1. Nie mowię o stronie zrzeszenia PZMT. Podałem na jakiej stronie jest to przekłamanie.

2. Apropo pokrywania: cyt- tylko nie pisz, ze jest to złośliwość PZMT, ze w tym samym czasie organizują. To ty próbujesz już szukać dziury w całym. Imprezy PZMT są ustalane stosuunkowo wczesniej wiec nie logicszny byłby zarzut o specjalnym ustalaniu. Widzisz ty żyjesz swiadomością, iż nie mamy`nic innego do roboty tylko szukac haka na PZMT.

3. Turniej pierwszego kroku: w PZMT czasami też rezygnuje się z łokci. Uwazam to za słuszne iż młodych się zachęca ograniczając pewne techniki. przepisach WAKO jest kolano na głowę.

4. Odnośnie wchłaniania : BJJ,sambo nie dlatego że to jest również w parterze. Capueria nie jest sportem, aczkolwiek ludzie z tej sztuki startuja u nas w formach przy muzyce.
Pzoatym o jakim wchlanianiu ty mówisz. Kluby karate, muaythai i inne nie tracą na integralmści stylowej bo są członkami PZKb. One tylko startują w formułach bo są bliskie im. Ale nadal są to kluby karate , teakwondo. itp.
Na pewno jestem subiektywny bo jestem kickfan

A niezaprzeczalnym jest że Muaythai w PZKb było wcześniej niż powstał PZMT, więc udawadnianie, że zaczeliśmy bo PZMT jest właśnie nie obiektywne.