Kyusho jitsu
Napisano Ponad rok temu
Czy wie ktoś coś konkretnego na tamat Kyusho jitsu. Czy jest ktoś kto ćwiczy(ćwiczył) kyusho jitsu i czy ma może ktoś namiary na filmy G. Dillmana i Evana Pantaz'iego lub wie kto jest instruktorem tego stylu w Polsce?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Interesuje sie kyusho jitsu -wczesniej cwiczylem aikido w sekcji przez 4 lata(kyusho traktuje jako dodatek)od 2 lat mam wlasna salke i cwicze z kumplami.
mam materialy: 2 filmy G. Dillmana i 5 Evana Pantaz'iego
Jesli ci chodzi o instruktorow to przykro mi nie ma i nnie bedzie przez dlugi czas(zbyt kosztowny wydatek jak na nasza polska kieszen-niektorzy z nich biora 1000$ za seminarium wiem poniewaz mam kontak z osoba ktora cwiczy kyusho jitsu i byla na jednym z takich seminariow,a oplaty za zajecia sa kosztowne.
Poza tym proponuje rowniez kenpo american Eda Parkera- mam duzo szkoleniowek z tego zakresu Larry Tatuma( to jest polaczenie karate +kyusho w duzym skrocie).Mozna odwiedzic jego strone jest tam troche materialow.
Fajna i ciekawa strona [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Professor Steve Stewart zrobil z tego combat -wywodzi sie z kenpo ale zacza sie interesowac po kilku seminariach z dillmanem kyusho jitsu i tak powstal combacik(wlasnie on bierze 1000$ od glowy za seminarium(ciekawe moze przez sciany uczy przechodzic :)hehhe), ale pelne uznanie dla jego umiejetnosci.
JEST TO ODDZIELNA SZTUKA WALKI - I FAKT OPIERA SIE NA BARDZO DOBREJ ZNAJOMOSCI ANATOMII LUDZKIEJ. Sam skusilem sie na zakup boba spraring partnera(ktorego sprowadzilem ze stanow, aby nauczyc sie uderzania w odpowiednie merydiany)
Jesli masz jakies pytania lub interesuja Cie szkoleniowki mozemy sie dogadac.
Wiekszosc sie usmiecha glupio i mowi ze nie dziala (dziala probowalem na duzych i malych chlopakach tak samo padaja z wielkim bolem).
Moja byla dziewczyna sama sie smiala z kyusho do momentu az sama zobaczyla jak chlopak osuwa sie po jej uderzeniu.
Pozdrawiam z pelnym szacunkiem do wszystkich sztuk walki.
Napisano Ponad rok temu
Moze nie powinienem ale...Sam skusilem sie na zakup boba spraring partnera(ktorego sprowadzilem ze stanow, aby nauczyc sie uderzania w odpowiednie merydiany)
Pozdro 8)
Napisano Ponad rok temu
Sam skusilem sie na zakup boba spraring partnera(ktorego sprowadzilem ze stanow, aby nauczyc sie uderzania w odpowiednie merydiany)
Trzeba było przy okazji sprowadzić tez maści aby zyskać "giętkosć pytona" i i płyn w którym sie moczy ręce aby były twardsze od stali taniej transport by wyszedł 8)
Amerykanie przy odpowiedniej reklamie sprzedadza wszystko 8)
Napisano Ponad rok temu
a gietkosc pytona to ty masz w mozgu ,albo jego brak heheh
Wlasnie dostales 1 pkt ostrzezenia - poczytaj najpier regulamin zanim zaczniesz tu pisac bo dzien kiedy dolaczyles do forum moze byc dniem kiedy z niego wylecisz 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Trening w Japonii
- Ponad rok temu
-
Koncentracja calej mocy w jednym punkcie
- Ponad rok temu
-
Aikido od lenistwa do kalectwa? :P
- Ponad rok temu
-
walka
- Ponad rok temu
-
staż w Opolu
- Ponad rok temu
-
STAŻ Z DOSHU
- Ponad rok temu
-
Majówka- aikido
- Ponad rok temu
-
Gwardia....
- Ponad rok temu
-
Aikido Katowice????
- Ponad rok temu
-
Staż z Matsuo sensei (7 Dan IYAF),przeżyjmy to jeszcze raz..
- Ponad rok temu