dudus, to nie ta strona i nie te klipy
poprostu więcej klipów z Twoim udziałem, a czy te czy iinne...
Napisano Ponad rok temu
dudus, to nie ta strona i nie te klipy
Napisano Ponad rok temu
Mistrz jest mistrzem bez wzgledu na to gdzie jest. Chinscy mistrzowie czesto przyjezdzaja do Stanow, wiec jest w czym wybierac. Chiny nie sa dla mnie wiarygodnym zrodlem.Czy byłeś w Chinach czy tylko opierasz swoją wiedzę na podstawie obserwacji mistzrów z zachodu to bardzo istotna różnica.
wlasnie, nikt tego nie zrobi bo okazaloby sie, ze techniki ktore stosuja w trakcie rzekomej bojki w niczym nie przypominaja tych, ktore przez lata cwiczyli na sali. czyli kompromitacja. ja o tym wlasnie caly czas mowieNie wierzę że ktokolwiek zamieści klip z technikami wykonanymi realnie bo trzeba by skręcić normalną bójkę.
nie mam czasu na zabawe w nauke poprzez klipy, natomiast chetnie nagram takie po to by przetestowac realne zastosowanie danej techniki, "autentycznego gungfu"jak chcesz się bawić w clipy to przedstaw taki ale napisz szerzej co dane ćwiczenie ma nauczyć itd.
Napisano Ponad rok temu
Mistrz jest mistrzem bez wzgledu na to gdzie jest. Chinscy mistrzowie czesto przyjezdzaja do Stanow, wiec jest w czym wybierac. Chiny nie sa dla mnie wiarygodnym zrodlem.
wlasnie, nikt tego nie zrobi bo okazaloby sie, ze techniki ktore stosuja w trakcie rzekomej bojki w niczym nie przypominaja tych, ktore przez lata cwiczyli na sali. czyli kompromitacja. ja o tym wlasnie caly czas mowie
nie mam czasu na zabawe w nauke poprzez klipy, natomiast chetnie nagram takie po to by przetestowac realne zastosowanie danej techniki, "autentycznego gungfu"
Napisano Ponad rok temu
maslo maslane. z tej wypowiedzi jasno wynika, ze twoj mistrz czy inny przestaje nim byc po przekroczeniu granic CHRLJedynym może być pan X, a czy żyje on w Chinach czy w USA to już sprawa drugorzędna.
np. jakie? takiej jak trzymanie reki przy biodrze i wyprowadzanie stad ciosow na przykladzie UFC? bardzo smieszneja widziałem techniki modliszki z formy w zastosowaniu na ulicy, sprawdziło się
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czytam, czytam... malo tego, zanim wkleje posta czytam siebie kilka razy i poprawiam zeby nie bylo, ze kumaty nie jestemczy ty w ogóle czytasz co ludzie piszą?
rownie dobrze moge to pytanie skierowac do innych uczestnikow rozmowy. czy mimo roznic stylowych, nie mamy wspolnego celu jakim jest pokazanie prawdziwego obrazu kungfu?I czy w ogóle dopuszczasz do własnej świadomości fakt, że ktoś może mieć inne doświadczenie i widzenie gong fu ?
przykro mi, ze tak sie czujesz, no ale skoro ja zadaje proste pytania i prosby a jestem traktowany przez "Wasze" grono jako intruz no to sorry.Bo odnoszę wrażenie, że traktujesz nas jak ...debili
wiesz, tak to wyglada z mojego punktu widzenia. poczytaj np. pierwsze posty w temacie Tomka od ktorego zaczela sie dyskusja, przemysl a sam zobaczysz o czym mowie.my idioci nie mamy przecież pojęcia jak powinno wyglądać gong fu i tylko machamy łapkami i padamy na twarz przed naszymi mistrzami
docieniam to, i szanuje gdy ktos podejmuje ze mna normalna rozmowe na zasadach pytan i odpowiedzi. nie toleruje ignorancji i bufonady.Tak czy inaczej, nie napisałem tego aby wszcząć kolejną awanturę a jedynie aby przedstawić swoje zdanie......
zajebiscietechniki w poruszaniu a nie w statycznym układzie ( to jest to) odkryliśmy już 7? lat temu
ze co? :roll: po polsku prosze bo nie znam chinskiegogdzie jest shen fa? bu fa? su du?
dlaczego twój partner ciągle przymyka oczy jak coś robisz (podobno ćwiczył box)
No i te wasze usmiechy i patrzenie w kamerę......
Napisano Ponad rok temu
owszem zgodze sie, ze na pierwszy rzut oka tak to wyglada: silowka, przepychanka, dziury w obronie, brak szybkosci itp jednak sa to tylko pozory. Weng Chun'u nie wymyslila kobieta, wiec nie ma podstaw by mozna byc tylko miekkim. nawiazujac jeszcze do klipu Tomka, (bo jakby nie bylo tez jest pare technik silowych) niektore akcje mistrza Li przypominaja mi czasem kiu sao ze stylu Weng Chun, dlatego poprosilem Tomka o bardziej realne pokazanie tych samych akcji.widać zbyt dużo "siłowych" rozwiązań...
Napisano Ponad rok temu
i wszystko jasneciemno jest na klipie, murzyn ze mna cwiczy
po polsku prosze
mamy taka amerykanska nature
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
maslo maslane. z tej wypowiedzi jasno wynika, ze twoj mistrz czy inny przestaje nim byc po przekroczeniu granic CHRL
np. jakie? takiej jak trzymanie reki przy biodrze i wyprowadzanie stad ciosow na przykladzie UFC? bardzo smieszne
Napisano Ponad rok temu
mam nagrane pare klipow z innym moim kolega. podobne akcje i interpretacje ale nie wiem czy Wam sie spodoba-DMR-, umieścisz jeszcze jakieś klipy?
w Weng Chun jest sporo ciekawych technik noznych ale uzywamy ich rzadko, a jesli juz to maksymalnie do wysokosci kolana. duzy nacisk kladzie sie na techniki reczne. klipy ktore mam pokazuja takie wlasnie akcje. kadrowanie calej postaci rozmywa pozniej calosc przy kompresji, wiec wole zblizenia.może pokazałbyś jakiś materiał jak to wygląda w Weng Chun?
Napisano Ponad rok temu
a tutaj jest clip z amerykanskiej szkoły Systemu Pijanego i ... widać tu wiele elementow z roznych styli, nawet elementy z form modliszki [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]tutaj jest clip z angilelskiej szkły Systemy i ... widać tu nawet elementy z form modliszki
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu