Niewzruszony jak gora
Napisano Ponad rok temu
Cwiczycie takie cos?
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Mam nieodparte wrażenie, że znasz prawdziwą odpowiedź... 8)Na wielu filmach, Dziadek prezentuje takie cwiczenie, ze go uchideshi pchaja, a on nic, stoi jak niewzruszona gora. Na czym to moze polegac????
Konający z niecierpliwości irimi...
Napisano Ponad rok temu
Warunkiem koniecznym do pokazania sztuczki jest to zeby napierajacy nie robili tego gwałtownie. Gdyż sztukmistrz z lublina moze nie dostosować.
O to chodziło czy jest jakas inna sztuczka?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gdy Ueshiba odpuscił cała grupa się wywracała. heh.... mam nadzieję że wiecie o co chodziło.. :roll:
W Każdym razie nie mam pojęcia jak on to robił. Sądzę że pewnych rzeczy się nie wyjaśni...
Jak ogladałem ten film to zaczynałem wierzyć że Ueshiba zjednoczył się z kosmosem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak ogladałem ten film to zaczynałem wierzyć że Ueshiba zjednoczył się z kosmosem.
Masz na myśli ten trick w którym jedna osoba trzyma jo za sam koniuszek, a druga napiera na niego oburącz. Ta akurat sztuczka nie wymaga żadnego przygotowania i wychodzi zawsze i każdemu. Tanie kuglarstwo- spróbuj sam.
Napisano Ponad rok temu
Masz na myśli ten trick w którym jedna osoba trzyma jo za sam koniuszek, a druga napiera na niego oburącz. Ta akurat sztuczka nie wymaga żadnego przygotowania i wychodzi zawsze i każdemu. Tanie kuglarstwo- spróbuj sam.
No to mnie oswieć mistrzu bo nie mam pojęcia jak to wykonać
Napisano Ponad rok temu
Ugadać sie z kolesiami co pchają.No to mnie oswieć mistrzu bo nie mam pojęcia jak to wykonać
Napisano Ponad rok temu
No to mnie oswieć mistrzu bo nie mam pojęcia jak to wykonać
Obie ręce (uke) muszą napierać równomiernie, wtedy mozesz sie nawet zawiesić na tym jo, czy bokkenie, bardzo proste :twisted:
(zwróć uwagę, że nikt nigdy nie napiera jedną ręką )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niech moc będzie z Wami :wink:
Pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedys na jakims stazu widzialem takie cus podobnego : gosciu siedzial w seiza i 2 innych probowalo go przepchnac wiem tylko ze sztuczka polegala na tym aby rece atakujacych zostaly wyprostowane i zablokowane w lokciach
No właśnie odwrotnie Jeżeli ręce atakującego będą w przeproście to atakujący bardzo łatwo przepcha siedzącego w seiza. Dowcip polega na tym aby siedząca osoba kontrolowała od wewnatrz łokcie atakującego, aby te były ugięte. Wtedy siła atakującego rozschodzi się na boki. Sztuczka prosta, pokazali mi ją w pierwszym roku mojej praktyki Aikido
Napisano Ponad rok temu
No właśnie odwrotnie Jeżeli ręce atakującego będą w przeproście to atakujący bardzo łatwo przepcha siedzącego w seiza. Dowcip polega na tym aby siedząca osoba kontrolowała od wewnatrz łokcie atakującego, aby te były ugięte. Wtedy siła atakującego rozschodzi się na boki. Sztuczka prosta, pokazali mi ją w pierwszym roku mojej praktyki Aikido
No wlasnie. Prosta to ona jest w tym przypadku, który opisałeś powyżej. Jednak gdy partner ma zablokowne łokcie nie jest juz tak prosto. Ale widziałem na własne oczy, że się da 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
poszukuje osoby,do opola 29.04 na staz aikido
- Ponad rok temu
-
Aikido w UK
- Ponad rok temu
-
Nazwy tenkanów
- Ponad rok temu