Lekarz sportowy ... doswiadczenia
Napisano Ponad rok temu
Moze jestem jakis nie teges, ale tytul lekarza sportowego do czegos zoobowiazuje.
Jak wygladaly wasze dotychczasowe wizyty u lekarzy sportowych ? :>
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja juz pare razy bylem w Centrum Medycyny Sportowej w Warszawie po kontuzji na treningu bjj. Tez nikt nie wiedzial co to jest i z czym to sie je. A najgorsze, ze wszyscy od razu chcieli mnie operowac 8O .
Troche sie podlamałem i poszedłem jeszcze do innego lekarza, ktory przyjmował na ubezpieczenie w szpitalu MSWiA. Nie lekarz sportowy, ale zwykły ortopeda.
A na mma znal sie lepiej niz ja . Jak powiedzialem ze cwiczylem bjj, to on z pytaniem czy juz ma ktos czarny pas w Polsce, bo slyszal tylko o niebieskich i purpurach. Wiec w temacie , nie tylko tym byl niezle obcykany.
Nie mowie juz ze moja kontuzja sie zajebiście zajal, to jeszcze wkrecil mnie bez kolejki na rezonans w szpitalu (a byłem dla niego obcy czlowiek).
Pozniej polecil mi prywatna rehabilitacje i dzieki niemu juz wracam w bardzo szybkim tepie do zdrowia.
Rok sie meczylem, chodzilem po roznych lekarzach. A pod jego okiem zrobilem w 2 m-ce takie postepy, co przy innychj lekarzach przez 12 m-cy.
Wiec dopisek przy nazwisku lekarza "lekarz sportowy" jest chyba czesto tylko kosmetycznym na papierze zwiekszeniem swoich umiejetnosci.
Pozdrawiam
ArturP
Napisano Ponad rok temu
Żeby "podbić" badania w Polsce (co pół roku, trenuję karate) chodzę do małej przychodni, gdzie jest przemiły starszy pan, lekarz, który niewiele wie o karate, ale szybko podbija mi badania... Tylko zmierzy ciśnienie, osłucha, raz na rok muszę przynieść wyniki - krew i mocz - wszystko.
Jeśli chcę coś więcej - idę do specjalistycznych, dużych przychodni dla sportowców. Np. w Atenach (tam często czasowo przebywam i ćwiczę) jest przychodnia przy uczelni sportowej, gdzie, obok innych, jest specjalista od boksu, judo i sztuk walki - ten gość, nie dość, że zna się na rzeczy, to jeszcze sam trenuje. Nie ma zmiłuj, gdy coś Ci jest, ale potrafi ukierunkować i rzeczywiście pomóc. Same badania trwają krótko, wizyty "co do minuty", nie czekasz, trzy pokoje jeden po drugim, kilka specjalistycznych aparatów, test wysiłkowy itp. Sprawnie i szybko.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja myśle, że najlepiej chodzić do prywatnych lekarzy tylko... za dostęp do wielu w klinice prywatnej to ok. 150-200 zł za miesiąc po podpisaniu umowy na rok troche sporo, ale jak wygram w dużego lotka to od razu sie tam zapisuje
To Ci z góry mówie że sie przejedziesz z takim podejsciem...
Napisano Ponad rok temu
to byl lekarz prywatny
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pomoc style walki
- Ponad rok temu
-
Nie uwierzycie!
- Ponad rok temu
-