Seminarium w Suchym Lesie i kongres instruktorów PFA
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Łejery, wiara, laczki to kapcie! ;-)
Aaaaa... Wy musicie tak język komplikować? :roll:
Napisano Ponad rok temu
Łejery, wiara, laczki to kapcie! ;-)
Ważna jest jeszcze wymowa tego słowa "LLLaczki" :wink:
Ale spox, Lubelacy za to często mówią "Lublyn"
A u nas można usłyszeć "o tak o!", "o tam o!"
Ok, koniec offtopów
Z tym rankingiem instruktorów to jakaś tajemnica...? :roll:
Pozdrawiam, h-k
Napisano Ponad rok temu
Kwestie biletową rzecz jasna odpuszczam...tak sobie tylko napisałam, żeby pokazac inny punkt widzenia:). Chociaz słyszałam ploteczki:))..ze jeden z szefów PSA oglądający seminarium z wysokości czwartego rzedu krzeseł na widowni, okropecznie się o te ceny obraził. Hihihih...ale to tylko takie tam stażowe ploteczki...)..wiecie..tu ktoś szepnie..tam ktoś szepnie...
Yoshi
Napisano Ponad rok temu
Tak jest! To również fakt. So far...Kolejnym faktem jest, że nie wszystkie organizacje dzielą ludzi na stażu na takich czy owakich tylko organizują go dla wszystkich na tych samych warunkach=nie tworzą podziałów...
No właśnie...
Czy w bieżącej działalności organizacji AIKIDO istnieje coś takiego jak "duch AIKI"?
Czy popularyzacja idei AIKIDO oznacza tylko robienie tenkanów i ukemi na macie
i mówienie w wywiadach jacy to właśnie "my" jesteśmy świetni,
a "duch AIKI" to już tylko w książkach i uśmiechu Isoyama Sensei przy nikyo...
Czy też AIKIDO ma służyć integracji i zbliżaniu ludzi?
Jakie są Wasze zdania na ten temat?
Napisano Ponad rok temu
Chociaz słyszałam ploteczki:))..ze jeden z szefów PSA oglądający seminarium z wysokości czwartego rzedu krzeseł na widowni, okropecznie się o te ceny obraził. Hihihih...ale to tylko takie tam stażowe ploteczki...)..wiecie..tu ktoś szepnie..tam ktoś szepnie...
Yoshi
Ano, siedział z miną amerykańskiego orła z Muppet Show :wink:
Napisano Ponad rok temu
Chociaz słyszałam ploteczki:))..ze jeden z szefów PSA oglądający seminarium z wysokości czwartego rzedu krzeseł na widowni, okropecznie się o te ceny obraził. Hihihih...ale to tylko takie tam stażowe ploteczki...)..wiecie..tu ktoś szepnie..tam ktoś szepnie...
Yoshi
Ano, siedział z miną amerykańskiego orła z Muppet Show :wink:
Nie wiem czy z miną czy bez, ale swego czasu to całkiem sporo z ludźmi z Kołobrzegu pracował...
taa lojalność, wzajemny szacunek...
ach... - to już niemodne...
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czy z miną czy bez, ale swego czasu to całkiem sporo z ludźmi z Kołobrzegu pracował...
taa lojalność, wzajemny szacunek...
ach... - to już niemodne...
Co nie zmienia faktu, że miał taką minę. A na inne tematy pozwolę sobie nie wypowiadać się, jak i reszta kołobrzeżan. Właśnie przez szacunek do minionych lat
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe słowo kolego, ciekawe... Rozumiem, że "pan z loży" szanuje swoich byłych kolegów, wg twojej opinii kolego Roninie? Bywam na stażach tego pana i jakoś zawsze jestem "przeciągany na ciemną strone mocy" i to co słyszę z szacunkiem nie ma nic wspólnego. Ale nie mój to problem bo na staże udaje się by ćwiczyc aikido i tylko tego tam szukam. Jeśli znajduję dobre aikido, to wracam ze stażu usatysfakcjonowany. A głosy polityczne? Jednym uchem wchodzą, drugim ulatują... (jak ich miodek na chwilkę nie zatrzyma )...wzajemny szacunek...
Przy okazji taki cytat mi sie przypomniał:
"Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz"? (Mt 7,3)
Szkoda, że smród kole tyłka powstaje, zamiast aikido sensei Isoyamy się cieszyć. No cóż, mnie akurat polityka boli koło l...i, ale widać inni są nią dużo bardziej zainteresowani niż praktyką aikido na macie...
Napisano Ponad rok temu
Bywam na stażach tego pana i jakoś zawsze jestem "przeciągany na ciemną strone mocy" i to co słyszę z szacunkiem nie ma nic wspólnego.
Przeciągany?? 8O 8O
Oferował Tobie jakieś pieniądze?
A może egzeminy przed terminem? :roll:
Napisano Ponad rok temu
Yoshi jak w zwykle popada w skrajności. Kongres Instruktorów w ocenie większości nie był porażką a sukcesem. Japończycy to bardzo praktyczny naród, nauczyli mnie, że jeżeli musimy tracić czas i na jedzenie i na kongresowanie to czemu tego nie połączyć. Rozwiązanie praktyczne i oszczędne. 8)
Wyliczankę Jurka Sapieli należy traktować jako świetną zabawę z odrobiną dystansu, magia aikido w przeliczeniu na osobo-stażo-tydzień itp. :wink:
400 osób na stażu to mówi samo za siebie.
Kolejna impreza to staż z Yasuno 24-25 czerwca w Warszawie. Polityka cenowa taka sama, tę decyzje zarządu też oceniam jako sukces.
Senesei Isoyama wyjechał oczarowany waszym zapałem i duchem aikido.
Napisano Ponad rok temu
Ehe! 5 mln dolców na moje konta w Szwajcarii i 5 dana przed czterdziestką.Przeciągany?? 8O 8O
Oferował Tobie jakieś pieniądze?
A może egzeminy przed terminem? :roll:
PS. Nie kompromituj się waść tanimi pytaniami rodem z brukowca. Sensacyji nie będzie (szczegóły rozmów zachowam dla się), bo aikido mi w głowie nie pierdołki.
Napisano Ponad rok temu
I tyle chyba będzie tych wyżyn dyplomacji, w której nigdy, rzecz jasna, Yoshi O'Redakcji nie dorówna.
Yoshi
Napisano Ponad rok temu
PS. Nie kompromituj się waść tanimi pytaniami rodem z brukowca. Sensacyji nie będzie (szczegóły rozmów zachowam dla się)...
Najłatwiej rzucić błotem a następnie skryć się za woalką przyzwoitości...
Jak się już pisze o jakimś "przeciąganiu na ciemną stronę mocy" to podanie faktów
o tym świadczących jest kwestią przyzwoitości...
Napisano Ponad rok temu
Yoshi
Napisano Ponad rok temu
iI nie każdy lubi się w nim babrac:)
Yoshi
Masz rację... 8)
Dzięki...
Napisano Ponad rok temu
sory ale jak Ty cwiczysz Aikido do kasy to ja Ci wspolczuje...
Napisano Ponad rok temu
No to mamy inne pojęcie przyzwoitości, ponieważ moim zdaniem dokładne podanie faktów będzie dalece nieprzyzwoite... Nawołujesz waść do "aiki" a sam kij w mrowisko na siłę pchasz. Jak już powiedziałem, polityka mnie boli, koło l...i.Jak się już pisze o jakimś "przeciąganiu na ciemną stronę mocy" to podanie faktów o tym świadczących jest kwestią przyzwoitości...
Niestety na privie nie odpiszę bo mod mi takiej możliwości nie daje.
Mam wrażenie, że niektóre osoby boli fakt, że staż udał się całkiem przyzwoicie. Ale dość już bo wątek nie ten no i w nudne obszary wchodzimy...
Mnie udany staż z oczywistych względów cieszy. Może to i dziwne, ale nawet rozpad organizacji nie uważam za rzecz do końca złą. Mogę bowiem uczestniczyć w większej ilości staży jubileuszowych. I liczę, że ten majowy w Opolu bedzie równie udany, pełen ducha budo i dobrze zorganizowany. Dlaczego? Ano dlatego, że dobry staż służy temu co najważniejsze: rozwojowi aikido.
Napisano Ponad rok temu
Mam wrażenie, że niektóre osoby boli fakt, że staż udał się całkiem przyzwoicie.
Osobiście uważam, że staż był rzeczeczywiście bardzo udany.
Organizatorzy z "Krainy Podziemnej Pomarańczy" stanęli na wysokości zadania
Jak kogoś to boli to Jego problem... 8)
Odnosiłem się do zjawiska: polityki prezentowanej(zresztą takie jego prawo) przez REDAKCJĘ BUDOJO , która stwarza dodatkowe podziały...
Ale... -psy szczekają karawana jedzie dalej...
I staram się nie obrażać nauczycieli AIKIDO nawet jeśli się z Nimi nie zgadzam...
To do zobaczenia w Opolu... :-)
Napisano Ponad rok temu
No mowa! Chyba, że jeszcze wcześniej zorganizujesz jakiś stażyk na Olimpii... ;-)To do zobaczenia w Opolu... :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czy to prawda?
- Ponad rok temu
-
Jak to jest z tą pomocą zaawansowanych kolegów?
- Ponad rok temu
-
40kg vs 80 kg - 40 kg wins!
- Ponad rok temu
-
Tori i uke
- Ponad rok temu
-
Nie na temat
- Ponad rok temu
-
Suchy Las -kto jedzie?