Jakie kimono?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chodzi mi o kimona do shotokanu
...odczas treningów rzutów, szarpaniu, czy w parterze...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niezależnie od tego, czy się zdecydujesz, czy nie, nie polecam innych niż półciężkie. Miałem kiedyś szmatkę Bushi. Koszmar! Mokre przylegało do ciała, ograniczało ruchy i było, co tu dużo mówić, nietrwałe:)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Bardzo dobry sklep, spory wybór, sympatyczna obsługa, szybka przesyłka.
Napisano Ponad rok temu
obacze jeszcze jak to bedzie bo jelsi moj sensei bedzie sprowadzal kimona to nie bede zalatwial w swoim zakresie ale w razie co lepiej byc przygotowanym na taka ewentualnosc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Daruj sobie! To szmaty! Dobre gi się nie kurczą. Kup Kaminari, albo Victory.myslałem na poczatek o gi firmy samuraj 10oz albo bushi student tez 10 oz
Napisano Ponad rok temu
Daruj sobie! To szmaty! Dobre gi się nie kurczą. Kup Kaminari, albo Victory.myslałem na poczatek o gi firmy samuraj 10oz albo bushi student tez 10 oz
a co sadzisz o maturo?
chodzi mi o modele na kwote okolo 150
Napisano Ponad rok temu
A tak poważnie, to nie znam nikogo i sam też nigdy nie używałem karateg firmy Maturo.
Napisano Ponad rok temu
1) czym sie różni: 8 oz od 12 oz czy 14oz???
2) co to za różnica: Karategi "ECONOMY" a Karategi "STUDENT", a czym Karategi "MASTER STANDARD" od Karategi "MASTER ORIENT"
3) czy naprawde warto kupic 10cm wieksze karategi z powodu prania i takich tam
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Rozmiar zależy od indywidualnych upodobań każdego trenującego. Ja osobiście nie lubię łopoczących chorągwi i dlatego kupuję nieco krótsze, sięgające półuda i za łokieć. Firma Maturo ma w swojej ofercie nawet specjalny krój karategi do kata. Moim zdaniem to już przesada.
Napisano Ponad rok temu
Bojar oferuje Ci je tanio, ale za to nie wiemy, czy stan jest "pewny".
Na poczatek polecilbym Ci nowe karategi GO SPORT za 199 pln (to "srednie", sa jeszcze "szmatki", a tych najgrubszych chyba nie sprzedaja w Polsce). Jest dobrze uszyte (wzmocnienia, sznureczki przyszyte pod trojkatami) i w miare gesto utkane, mocny material.
Partyzant,
tak, w dobrym karategi mozna sie szarpac. Gorzej jest komus Cie zlapac niz zlapac plecionke, ale dobre karategi wiele wytrzyma.
Napisano Ponad rok temu
ad.1) (wyzej)
ad.2) to tylko nazwy producenta; maja niby opisywac - to jest dla poczatkujacego.. sredniozaaw., mistrza ... moim zdaniem lepiej zaczac od "srednich" gi
ad.3) to chyba mit, kimona kurcza sie nieznacznie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jestem nowy w tym temacie :)
- Ponad rok temu
-
Murat o Drewniaku
- Ponad rok temu
-
4 -ty marzec kraków
- Ponad rok temu
-
SEMINARIUM KUMITE W SZCZECINIE
- Ponad rok temu
-
04.03.2005 Turniej Budokai FULL CONTACT
- Ponad rok temu
-
Czy karate powinno brać udział w konfrontacjach międzystylow
- Ponad rok temu
-
Zbędne i niezbędne elementy treningu
- Ponad rok temu
-
stanie na rekach
- Ponad rok temu
-
Wieści z PZK - świetna organizacja pracy!!!!!!
- Ponad rok temu
-
SEIDO KARATE
- Ponad rok temu