Damian Karwacki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ryoto "Lyoto" Machida - czarny pas karate, była kadra Brazylii w karate tradycyjnym:), złoto na Mistrzostwach Panameryki w karate ( startował też w Polsce na MŚ...). Karate trenuje (nadal) od 4 roku życia, BJJ od 15 roku życia, ale ćwiczy też sumo:) . MMA rekord 6-0-0 ( pokonał m.in. B.J.Penn'a i paru jeszcze innych znanych).
wygrana przez decyzje... bj przegral przez decyzje rowniez z gsp i co z tego, jak nastepnego dnia gsp udzielal wywiadu ze szpitala...
a Machida to chyba troche ciezszy od bj jest. bj wazy ok 75 kg, podczas gdy machida 98 kg. roznica w wzroscie wynosi 10cm...
nie ma nic do niego, ale prosze nie pisac, ze pokonal bj. wygral z nim przez decyzje i jesli chodzi o mnie to o niczym nie swiadczy.
ale zwroce na niego uwage przy nastepnym sciaganiu waleczek.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
machida wygral z rowniez z franklin'em i na mma.pl jest jego walka z bonnarem. ciekawy typ.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Wiele się od tego czasu zmienło, zaczalem ćwiczyć bjj, które mnie wciągnęło, rzuciłem karate, choć nie porzuciłem sportów uderzanych, ale jak pamietam Avi w sparingach uderzanych zawsze był terminatorem, niezależnie od, moim zdaniem mocno ograniczonego stylu, który praktykował. Był terminatorem dla wszystkich, którzy go sprawdzali, niezależnie od stylu. Ale to taki brylant, jeden na milion...
Napisano Ponad rok temu
oczywiście że 6DAN (ale zrobił go niedawno, chyba w zeszłym roku)
Avi mówił że z BJJ ma kontak juz 11 lat choć, z przerwami, w końcu przede wszystkim jest karateką.
Avi rzeczywiście jest wyjątkowy, skromny, otwarty na wszelkie sposoby walki, tym mi imponuje
pozdro
Napisano Ponad rok temu
pierwszy trening już w piatek 15.45-17.15
wszystkie info
rozpiska zajęć: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
zgłoszenia do sekcji na WSHE: nr tel. 631-59-64 lub [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ZAPRASZAM
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą, Centrum zostało zalane i dziś i jutro jest zamknięte. Ciekawe czy do piątku awaria zostanie usunięta.
Napisano Ponad rok temu
zaczniemy w poniedziałek
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zajęcia prowadziłem chyba jeszcze do października 2006, potem zrezygnowałem
przychodzili głównie moi uczniowie z klubu "44 z retkini gdzie też prowadze zajęcia i gdzie sekcja ma się bardzo dobrze,
zainteresowanie na WSHE było małe,
osoby ćwiczace teraz u mnie na retkini to głównie młodzież liceum, studenci i gimnazjum, dziewczyn narazie nie ma, ale ktoś musi być pierwszy:)) zapraszam
jeśli pasujcie Ci miejsce na WSHE to odsyłam do [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
wiem że ktoś tam prowadzi treningi bjj, ale raczej pod własnym szyldem (tzn pewnie taniej)
jeśli pasuje retkinia to zapraszam do [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
zajęcia zupełnie różne od capoeiry, dlatego warto spróbować
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Retka troche daleko, a znajomi odradzaja. Tak, ktos musi zawsze byc pierwszy, szkoda tylko, ze to pewnie bede ja
No nic, pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczenia.
Napisano Ponad rok temu
Czy ktoś z nich ćwiczy BJJ ???
Zawsze jest tylko jedna rada.... przyjść i sprawdzić samemu
Pozdrawiam i zapraszam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie, nikt z nich nie trenuje BJJ. Kolezanka -karate, kolega-krav mage. Oboje uwazaja jednak, ze (cytuje) "wachanie smierdzacych kolesi siedzacych na tobie to nic przyjemnego"
Lol. Hmmm nie wiedzialem ze po to sie lazi na treningi bjj, aby wachac kogos pot. Tak naprawde to nie przypominam sobie zeby na krawce czy karate nie bylo potu a i tez trza sie czasem poprzytulac. Btw najlepiej samemu sprawdzic. Niestety kobitki maja troszke przewalone w bjj. Wiadomo ze wiekszosc cwiczacych to faceci, do tego trza sie duzo przytulac do siebie(raczej nie da sie tego obejsc ) Tak wiec wszystko zalezy kto co lubi, mi to nie przeszkadza(kwestia przyzwyczajenia)
Heh szkoda ze w wshe cos sie pozmienialo, mialem blisko i jakbym wiedzial wczesniej ze byly tam treningi to pewnie bym pochodzil sie pokulac. Nie wiadomo kto tam teraz prowadzi treningi? Oplaca sie isc czy strata czasu? Co do retkini to odpada....mam troszke daleko.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
KIMONO do BJJ w polskim sklepie
- Ponad rok temu
-
Gi Lutador Americano
- Ponad rok temu
-
BJJ CAMP (6 minutes VIDEO)