Indyk w chili
Napisano Ponad rok temu
dłuższego gotowania niż z kurczaka).
Indyk w chili
Składniki:
Oliwa z oliwek do smażenia
1 średnia cebula pokrojona w kostkę
4 posiekane ząbki czosnku
1-2 stołowe łyżki chili w proszku
0,5 kg świeżych pomidorów do sosu
30 dag pokrojonej w kostkę piersi z indyka
2 puszki czerwonej fasoli
1 ostra, pokrojone w drobną kostkę papryczki chili
sól, pieprz do smaku
Do dekoracji: tarty ser żółty i pokrojona na plasterki cebula
Dużą, głęboką patelnię posmarować oliwą, podgrzać, aby tłuszcz był gorący. Dodać cebulę, czosnek i sproszkowane chili. Smażyć, mieszając około 5 minut. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, poddusić z odrobiną oliwy i wody. Sos pomidorowy dodać do smażonych warzyw – wszystko doprowadzić do wrzenia. Wrzucić kawałki indyka, fasolę z puszki i pokrojoną papryczkę chili. Wszystko zagotować, kontrolując, czy mięso z indyka jest miękkie (pierś z indyka wymaga dłuższego gotowania niż z kurczaka). Potrawę przyprawić do smaku. Przed podaniem, już na talerzu posypać drobno startym serem i udekorować świeżym plastrem cebuli.
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Piers z Kurczaka vs Piers z Indyka |
Inne sporty |
|
|
||
PASZA DLA INDYKÓW??????!!!!!!! |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
Pomysł na obiad? Wybierz zdrowy obiad! Przepis na filet z piersi indyka |
Diety |
|
|
||
Ogłoszenie: praca w charakterze windykatora |
Ogłoszenia/reklama |
|
|
||
Czerwona papryczka chili |
Kuchnia |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kurczak po grecku
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Sum na ostro po bułgarsku
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Kulinaria / przepisy : Stek cielęcy
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Gazpacho
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Sałatka z czerwonej fasoli
EXPERTO - Ponad rok temu
-
O przekąskach w skrócie
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Odżywianie gdy brak czasu
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Cielęcina z ryżem, szparagami i porami
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Pierś z kurczaka na ostro
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Tuńczyk z makaronem i serem
- Ponad rok temu