Sum na ostro po bułgarsku
Napisano Ponad rok temu
Składniki:
2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
½ łyżeczki oregano
½ łyżeczki tymianku
¼ łyżeczki pieprzu cayenne
½ łyżeczki soli
¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
2 filety z suma (mogą być ze skórą) – około kilograma
1 duży ząbek czosnku, drobno posiekany
1 łyżka oliwy
1 łyżka masła
cząstki cytryny do przybrania
Przyprawy wymieszać w niewielkiej miseczce. Filety umyć, osuszyć obtoczyć dokładnie w mieszaninie ostrych przypraw z obu stron. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek i delikatnie podsmażyć na średnim ogniu, aż się zezłoci i odłożyć na oddzielny talerzyk. Na patelni rozgrzać masło. Włożyć filety i smażyć po około 4 minuty z każdej strony – tak aby były dobrze wysmażone. Filety przełożyć na rozgrzane talerze, posypać zesmażonym czosnkiem, przybrać zieloną sałatą i cząstkami cytryny.
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Kur***, czyli jak forumowicze rozpuszczają ostrowie..? |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
Sumo tylko dla Japończyków? |
CROSS-BUDO |
|
|
||
trainbook. road to summer 2014 |
Dzienniki treningowe |
|
|
||
OSTROWIA białko |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
Brazylia - Holandia (1-0) - Podsumowanie i najciekawsze akcje po 1 połowie | World Cup 2010 |
Sporty drużynowe |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kulinaria / przepisy : Stek cielęcy
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Gazpacho
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Sałatka z czerwonej fasoli
EXPERTO - Ponad rok temu
-
O przekąskach w skrócie
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Odżywianie gdy brak czasu
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Cielęcina z ryżem, szparagami i porami
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Pierś z kurczaka na ostro
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Tuńczyk z makaronem i serem
- Ponad rok temu
-
Dieta na masę. Proszę o sprawdzenie
- Ponad rok temu
-
Białko
- Ponad rok temu