Kulinaria / przepisy : Stek cielęcy
Napisano Ponad rok temu
Składniki:
0,5 kg chudej cielęciny, pokrojonej w plastry i rozbitej
1 szklanka mini-marchewek lub 2-3 normalne marchewki pokrojone w kostkę
6-8 niezbyt dużych cebul, obranych
2 ząbki czosnku
2 duże, ugotowane ziemniaki, pokrojone w grubą
kostkę
2-3 szklanki w miarę chudego bulionu drobiowego lub wołowego
1 łyżeczka sosu sojowego
sól, pieprz do smaku
zioła do przyprawienia: szałwia, tymianek, rozmaryn
2 łyżki mąki kukurydzianej wymieszane z 2 łyżkami zimnej wody
W głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Na gorący ogieą wrzucamy cielęcinę. Obsmażamy na ostrym ogniu ze wszystkich stron. Dodajemy zioła i warzywa, czosnek. Następnie dodajemy bulion i gotujemy (jeżeli to konieczne, trzeba przełożyć mięso i warzywa do garnka), wszystko gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 45 minut (używając bulionu drobiowego uzyskamy delikatniejszy smak potrawy). Mięso po ugotowaniu musi być miękkie. Mięso wyjmujemy, obtaczamy w mące kukurydzianej i obsmażamy, aby się zarumieniło przez kilka minut na rozgrzanej patelni, nie dopuszczając, żeby mięso przypaliło się i przywarło do ścianek. Podajemy z dodatkiem ziemniaków i marchewki natychmiast po zdjęciu z ognia.
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Coś na nadgarstek ... :/ |
Inne sporty |
|
|
||
Pytanie o PRZEPISY walki w formule VALE TUDO. Czy ktos moze. |
BJJ, LUTA LIVRE, SAMBO |
|
|
||
Przepisy + Pizza szefa :D |
Rozmowy nie na temat |
|
|
||
Co to ma być???!!! (przepisy) |
ZAPASY - Styl Wolny i Klasyczny |
|
|
||
Bolący nadgarstek |
Inne sporty |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gazpacho
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Sałatka z czerwonej fasoli
EXPERTO - Ponad rok temu
-
O przekąskach w skrócie
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Odżywianie gdy brak czasu
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Cielęcina z ryżem, szparagami i porami
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Pierś z kurczaka na ostro
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Tuńczyk z makaronem i serem
- Ponad rok temu
-
Dieta na masę. Proszę o sprawdzenie
- Ponad rok temu
-
Białko
- Ponad rok temu
-
Koktajl z ryżem i bananmi
- Ponad rok temu